Activiteit openen en beheren in je account

Als je sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van je activiteiten opgeslagen in je Google-account. Je kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in Mijn activiteit. Daarnaast kun je het opslaan van de meeste activiteit op elk moment stoppen.

Over Mijn activiteit

Mijn activiteit is een centrale plek waar je activiteit kunt bekijken en beheren, zoals zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd, websites die je hebt bezocht en video's die je hebt bekeken.

Hoe activiteit werkt

We kunnen je activiteit in bepaalde Google-services (zoals Google Zoeken, YouTube of Chrome) opslaan als gegevens in je account. Met deze activiteit kunnen we Google-services sneller, slimmer en relevanter voor je maken.

De soorten activiteit die worden getoond in Mijn activiteit, kunnen gekoppelde informatie zoals je locatie bevatten en kunnen afhankelijk zijn van de Google-producten die je gebruikt en welke activiteitsopties zijn aangezet.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen in je account

Activiteit wordt opgeslagen als je bent ingelogd op je Google-account.

Je Activiteitsopties beheren de meeste activiteit die wordt opgeslagen in je account.

Activiteit vinden en bekijken

Je activiteit wordt vermeld als afzonderlijke items, te beginnen met de meest recente activiteit.

Activiteit vinden

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Mijn activiteit.
  4. Zo krijg je toegang tot je activiteit:
    • Browse door je activiteit, geordend op datum en tijd.
    • Gebruik de zoekbalk en filters bovenaan om specifieke activiteiten te vinden.

Details van activiteit vinden

Als je meer informatie over een item wilt, selecteer je Details onderaan het item. Daar staan dan de datum en de tijd van de activiteit, plus de reden waarom deze is opgeslagen. Misschien staat er ook informatie bij over de locatie, het apparaat en de app.

Activiteit verwijderen

Hier vind je meer informatie over hoe je eerdere zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit verwijdert in Mijn activiteit. Je kunt ook automatische verwijdering instellen voor oudere activiteit.

Een extra stap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken in Mijn activiteit

Voor een verbeterde privacy op gedeelde apparaten kun je ervoor kiezen een extra verificatiestap te vereisen om je hele geschiedenis bij Mijn activiteit te kunnen bekijken.

1. Ga naar activity.google.com.
  2. Selecteer Verificatie van Mijn activiteit beheren boven je activiteit.
  3. Zet Extra verificatie aan of uit.

Activiteit uitzetten en verwijderen

Je kunt de meeste informatie beheren in Mijn activiteit.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op een activiteit of geschiedenisinstelling die je niet wilt opslaan.
  4. Selecteer Uitzetten onder de instelling die je niet wilt opslaan.
  5. Volg de stappen om de instelling uit te zetten of kies Uitzetten of Uitzetten en activiteit verwijderen.
    • Als je Uitzetten en activiteit verwijderen kiest, volg je de stappen om te selecteren en te bevestigen welke activiteit je wilt verwijderen.

Tip: Sommige activiteit wordt niet opgenomen in Mijn activiteit.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

Je kunt op internet privé zoeken en browsen.

Tip: Als je in een venster voor privé browsen inlogt op je Google-account, kan je zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Je activiteit wordt niet getoond

Als je zoekopdrachten, bezochte websites of andere activiteit niet bij Mijn activiteit staan, check je of je aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Je bent ingelogd. Activiteit wordt alleen opgeslagen als je bent ingelogd op je Google-account.
  • Je apparaat is online. Offline activiteit komt pas bij Mijn activiteit te staan nadat je apparaat weer verbinding heeft gemaakt met internet.
  • De juiste instellingen staan aan. Check je Activiteitsopties om ervoor te zorgen dat je de gewenste typen activiteit opslaat.
  • Je bent ingelogd op één account. Als meerdere accounts tegelijk zijn ingelogd in dezelfde browser of op hetzelfde apparaat, kan je activiteit worden opgeslagen in het standaardaccount.

Opmerking: Voor sommige Google-services kan geen activiteit worden opgeslagen in je account.

Je komt activiteit tegen die je niet herkent

Je kunt de volgende typen onbekende activiteit tegenkomen in Mijn activiteit.

Activiteit van websites en apps die Google-services gebruiken

Sommige websites en apps gebruiken Google-services zoals Google Zoeken, Maps of Ads. Als je deze websites en apps bezoekt terwijl je bent ingelogd op je Google-account, kan de activiteit bij Mijn activiteit komen te staan. Als je een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, vind je misschien activiteit uit een ander ingelogd account.

Sommige websites en apps kunnen bepaalde activiteit delen met Google.

Meer informatie over Web- en app-activiteit

Voorspelde activiteit

Soms voorspelt Google wat je misschien nog meer zou willen bekijken en geeft deze content aan je weer.

• Als YouTube-autoplay aanstaat, kunnen er bij Mijn activiteit video's staan die automatisch zijn afgespeeld op basis van wat je hebt bekeken.

Andere onbekende activiteit

In de volgende gevallen kom je misschien onbekende activiteit tegen:

• Je bent ingelogd op meerdere accounts in dezelfde browser of op hetzelfde apparaat tegelijk.
    • Activiteit van een ander ingelogd account kan zijn opgeslagen in Mijn activiteit.
  • Er is een onbedoelde activering en de Google Assistent detecteert deze.
  • Je bent niet uitgelogd van een gedeeld apparaat, bijvoorbeeld een openbare computer.
  • Je apparaat is ingesteld op een andere datum en tijd.
    • Bij activiteit van dit apparaat komt misschien een verkeerde datum te staan.
  • Iemand anders heeft zonder je toestemming toegang gekregen tot je account.

Als je denkt dat activiteit in je account is uitgevoerd door iemand anders, onderneem dan stappen om je account beter te beveiligen.

Andere activiteit bekijken

Niet alle gegevens die zijn opgeslagen in je account, komen bij Mijn activiteit te staan. Als je bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis hebt aangezet, wordt die activiteit opgeslagen in je Maps-tijdlijn.

Zo vind je andere typen activiteit die zijn opgeslagen in je account:

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik in Geschiedenisinstellingen op Mijn activiteit.
  4. Klik boven je activiteit in de zoekbalk op Meer Meer en dan Andere Google-activiteit.
  5. Selecteer een optie onder de activiteit die je wilt bekijken.

Meer informatie over de gegevens die we verzamelen en waarom we dit doen

Open je Google-account als je andere accountgegevens wilt bekijken en beheren.