Iniciar la sessió més de pressa al telèfon amb sol·licituds de verificació en dos passos

En comptes d'utilitzar un codi de verificació en dos passos per iniciar la sessió, podeu tocar una sol·licitud que Google us envia al telèfon, que us pregunta si esteu provant d'iniciar la sessió.

Iniciar la sessió d'aquesta manera aporta la seguretat de la verificació en dos passos i és més ràpid que introduir un codi de verificació.

Configurar el telèfon per rebre sol·licituds

Per començar a rebre sol·licituds de verificació en dos passos, seguiu les instruccions següents per anar al Compte de Google i configurar el telèfon. Heu de tenir el telèfon a mà per al procés de configuració.

Pas 1: comproveu que el telèfon sigui compatible

Podeu rebre una sol·licitud de verificació en dos passos en dispositius iPhone. Us caldrà el següent:

Pas 2: comproveu que la verificació en dos passos estigui activada

Si ja utilitzeu la verificació en dos passos per iniciar la sessió, aneu al pas 3.

Si no utilitzeu la verificació en dos passos per iniciar la sessió, activeu-la per poder començar a rebre sol·licituds. Configurareu l'opció per rebre'n al pas següent.

Pas 3: configureu el telèfon
  1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Gmail Gmail. Toqueu Menú Menú i, a continuació, Configuració i, a continuació, el vostre compte i, a continuació, Gestiona el teu Compte de Google. Si no utilitzeu Gmail, aneu a myaccount.google.com.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  4. A "Sol·licitud de Google", seleccioneu Afegeix un telèfon.
  5. Seguiu els passos en pantalla.
    • A l'hora d'afegir un telèfon, trieu un dispositiu recomanat.
    • Si el vostre telèfon no figura a la llista, seguiu els passos en pantalla.
  6. A l'iPhone, obriu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail. A la sol·licitud, toqueu .
  7. A la pàgina de configuració, seleccioneu Fet.

A partir d'aquest moment, si inicieu la sessió en un altre dispositiu compatible, rebreu automàticament sol·licituds d'inici de sessió en aquest dispositiu fins que hi tanqueu la sessió. Podeu desactivar aquesta funció per gestionar quins dispositius reben sol·licituds.

Consell: podeu ometre les sol·licituds en dispositius de confiança.

Pas 4: activeu les notificacions automàtiques (opció recomanada)

Podeu veure les sol·licituds més de pressa si toqueu les notificacions automàtiques en lloc d'obrir l'aplicació Google o l'aplicació Gmail. Quan inicieu la sessió, toqueu la notificació que es mostra a la pantalla per anar a la sol·licitud.

Configurar les notificacions automàtiques

La primera vegada que rebeu una sol·licitud en una d'aquestes aplicacions, us demanarà si voleu activar les notificacions automàtiques. Per activar-les, toqueu Activa o seguiu les instruccions que hi ha a continuació:

1. A l'iPhone, obriu l'aplicació Configuració.
  2. Toqueu Notificacions.
  3. Trieu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail.
  4. Activeu Permetre notificacions.

Iniciar la sessió amb una sol·licitud al telèfon

1. Inicieu la sessió al Compte de Google com ho feu normalment. Veureu un recordatori que us indica que consulteu el telèfon per iniciar la sessió.
  2. A l'iPhone, obriu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail. També podeu tocar la notificació.
  3. A la sol·licitud, toqueu .

Gestionar quins dispositius reben sol·licituds

Després de configurar les sol·licituds, les rebreu automàticament en qualsevol dispositiu compatible en què hàgiu iniciat la sessió. Si voleu gestionar quins dispositius reben sol·licituds, seguiu aquests passos:

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Gmail Gmail. Toqueu Menú Menú i, a continuació, Configuració i, a continuació, el vostre compte i, a continuació, Gestiona el teu Compte de Google. Si no utilitzeu Gmail, aneu a myaccount.google.com.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  4. A "Sol·licitud de Google", desactiveu l'opció Rep la sol·licitud de Google en tots els telèfons en què hagis iniciat la sessió.
Rebre sol·licituds en més d'un telèfon

Podeu rebre sol·licituds en diversos telèfons. Quan inicieu la sessió, tots els telèfons rebran sol·licituds, però només n'haureu de tocar una. Les sol·licituds de la resta de telèfons desapareixeran.

Nota: si rebeu sol·licituds en diversos telèfons, comproveu que utilitzeu dispositius recomanats.

Per rebre sol·licituds en un altre telèfon, seguiu aquests passos:

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Gmail Gmail. Toqueu Menú Menú i, a continuació, Configuració i, a continuació, el vostre compte i, a continuació, Gestiona el teu Compte de Google. Si no utilitzeu Gmail, aneu a myaccount.google.com.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  4. A "Sol·licitud de Google", seleccioneu Afegeix un telèfon.
  5. Seguiu el procés guiat de configuració.

Consell: per canviar quin telèfon rep sol·licituds, afegiu-ne un i suprimiu l'antic.

Deixar de rebre sol·licituds en un telèfon

Deixar de rebre sol·licituds en un telèfon determinat

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Gmail Gmail. Toqueu Menú Menú i, a continuació, Configuració i, a continuació, el vostre compte i, a continuació, Gestiona el teu Compte de Google. Si no utilitzeu Gmail, aneu a myaccount.google.com.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  4. A "Sol·licitud de Google", cerqueu el telèfon en què vulgueu deixar de rebre sol·licituds.
  5. Al costat del telèfon, trieu Suprimeix Suprimeix.

Deixar de rebre sol·licituds al telèfon

A "Sol·licitud de Google", suprimiu tots els telèfons en què rebeu sol·licituds. Si no veieu l'opció Suprimeix Suprimeix, seguiu els passos per gestionar quins dispositius reben sol·licituds d'inici de sessió i trieu l'opció Suprimeix Suprimeix.

Podeu tornar a activar les sol·licituds al telèfon en qualsevol moment.

Ometre una sol·licitud en dispositius de confiança

Si no voleu tocar una sol·licitud cada vegada que inicieu la sessió a l'ordinador o al telèfon, indiqueu que el dispositiu és de confiança. A la pantalla d'inici de sessió, abans de tocar la sol·licitud, marqueu la casella de l'opció No ho tornis a demanar en aquest ordinador.

Important: marqueu aquesta casella només per als dispositius que utilitzeu normalment i que no compartiu amb ningú.

Informació sobre seguretat

Utilitzar dispositius recomanats i funcions de seguretat

Us recomanem que només configureu els telèfons o inicieu la sessió als que feu servir normalment i que porteu sempre a sobre. Eviteu configurar dispositius compartits o antics que deixeu a casa o a la feina.

Nota: si heu d'iniciar la sessió en un telèfon que no sigui vostre, feu-ho en una finestra de navegació privada. Quan hàgiu acabat, tanqueu totes les finestres de navegació privada perquè es tanqui la sessió.

Activeu la funció de seguretat del telèfon per afegir-hi un nivell de seguretat addicional.

iPhone: activar la funció Touch ID

1. A l'iPhone, obriu l'aplicació Configuració.
  2. Toqueu Touch ID i contrasenya i introduïu el codi.
  3. A "Utilitzar el Touch ID per a:", activeu l'opció Desbloqueig de l'iPhone i seguiu els passos en pantalla.
Veieu una sol·licitud, però no heu iniciat la sessió

Si no heu provat d'iniciar la sessió, però veieu una sol·licitud al telèfon, pot ser que algú estigui provant d'iniciar la sessió sense el vostre permís.

1. A l'iPhone, obriu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail. També podeu tocar la notificació.
  2. A la sol·licitud, toqueu No, no soc jo.
És possible que hàgiu de seguir més passos per iniciar la sessió

Si detectem algun canvi en la vostra manera d'iniciar la sessió, haureu de completar un o dos passos més per verificar la vostra identitat. Per exemple, pot ser que se us demani el mateix número a la pantalla de l'ordinador i a la del telèfon.

Solucionar problemes

No rebeu cap sol·licitud al telèfon

Si esteu provant d'iniciar la sessió i no rebeu cap sol·licitud al telèfon, seguiu aquests passos:

1. Torneu-ho a provar. A la pantalla d'inici de sessió, seleccioneu Torna a enviar.
  2. Comproveu que el telèfon estigui connectat a Internet. Heu d'activar la Wi-Fi o les dades mòbils per rebre sol·licituds.
  3. Confirmeu que hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google. Seguiu aquests passos i torneu a iniciar la sessió:
    1. A l'iPhone, obriu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail.
    2. A la part inferior de la pantalla, toqueu Inicia la sessió.
    3. Seguiu els passos en pantalla.
No rebeu cap notificació per a la sol·licitud

Si esteu provant d'iniciar la sessió i l'iPhone no rep cap notificació per a la sol·licitud, seguiu aquests passos:

1. Comproveu que hàgiu activat les notificacions automàtiques per a Google.
  2. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Gmail Gmail. Toqueu Menú Menú i, a continuació, Configuració i, a continuació, el vostre compte i, a continuació, Gestiona el teu Compte de Google. Si no utilitzeu Gmail, aneu a myaccount.google.com.
  3. A la part superior, toqueu Seguretat.
  4. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  5. A "Sol·licitud de Google", suprimiu l'iPhone i torneu-lo a afegir.
  6. Desinstal·leu l'aplicació Google Aplicació Google o l'aplicació Gmail Gmail i torneu-les a instal·lar. Quan obriu l'aplicació, us demanarà si voleu activar les notificacions automàtiques. Toqueu Activa.

No teniu el telèfon a mà o no el podeu utilitzar

De vegades, és possible que hàgiu de seguir un altre pas de verificació per iniciar la sessió, per exemple, en els casos següents:

• No teniu el telèfon a mà.
  • El telèfon no té bateria.
  • El telèfon no té connexió.

Si us trobeu en alguna d'aquestes situacions, seguiu aquests passos per iniciar la sessió:

1. Inicieu la sessió al compte de Google com ho feu normalment.
  2. Seleccioneu Prova d'iniciar la sessió d'una altra manera.
  3. Trieu una de les opcions i seguiu els passos en pantalla.

Consell: un cop hàgiu iniciat la sessió, aneu a la configuració de la verificació en dos passos per afegir-hi opcions de recuperació.

Heu perdut el telèfon

Si perdeu el telèfon o us el roben, seguiu aquests passos per protegir el vostre compte:

1. Inicieu la sessió al compte des d'un altre dispositiu.
  2. Aneu a Dispositius utilitzats recentment.
  3. Seleccioneu el dispositiu que heu perdut.
  4. Al costat d'"Accés al compte", trieu Suprimeix.
  5. Al quadre de confirmació que es mostra, seleccioneu Suprimeix.