Iniciar la sessió més de pressa al telèfon amb sol·licituds de verificació en dos passos

En comptes d'utilitzar un codi de verificació en dos passos per iniciar la sessió, podeu tocar una sol·licitud que Google us envia al telèfon, que us pregunta si esteu provant d'iniciar la sessió.

Iniciar la sessió d'aquesta manera aporta la seguretat de la verificació en dos passos i és més ràpid que introduir un codi de verificació.

Configurar el telèfon per rebre sol·licituds

Per començar a rebre sol·licituds de verificació en dos passos, seguiu els passos següents per anar al Compte de Google i configurar el telèfon. Heu de tenir el telèfon a mà per al procés de configuració.

Pas 1: comproveu que el vostre telèfon sigui compatible

Podeu rebre una sol·licitud de verificació en dos passos en telèfons Android que tinguin els Serveis de Google Play actualitzats.

Pas 2: comproveu que la verificació en dos passos estigui activada

Si ja utilitzeu la verificació en dos passos per iniciar la sessió, aneu al pas 3.

Si no utilitzeu la verificació en dos passos per iniciar la sessió, activeu-la per poder començar a rebre sol·licituds. Configurareu l'opció per rebre'n al pas següent.

Pas 3: configureu el telèfon
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració i, a continuació, Google Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  4. Toqueu Afegeix una sol·licitud de Google.
  5. Seguiu els passos en pantalla.
    • A l'hora d'afegir un telèfon, trieu un dispositiu recomanat.
    • Si el vostre telèfon no figura a la llista, seguiu els passos en pantalla.
  6. Veureu la sol·licitud de Google "Estàs provant d'iniciar la sessió?" al telèfon. Toqueu .
  7. A la pàgina de configuració, toqueu Fet.

A partir d'aquest moment, si inicieu la sessió en un altre dispositiu compatible, rebreu automàticament sol·licituds d'inici de sessió en aquest dispositiu fins que hi tanqueu la sessió. Podeu desactivar aquesta funció per gestionar quins dispositius reben sol·licituds.

Consell: podeu ometre les sol·licituds en dispositius de confiança.

Iniciar la sessió amb una sol·licitud al telèfon

1. Inicieu la sessió al Compte de Google com ho feu normalment. Veureu un recordatori que us indica que consulteu el telèfon per iniciar la sessió.
  2. Veureu la sol·licitud de Google "Estàs provant d'iniciar la sessió?" al telèfon. Toqueu .

Gestionar quins dispositius reben sol·licituds

Després de configurar les sol·licituds, les rebreu automàticament en qualsevol dispositiu compatible en què hàgiu iniciat la sessió. Si voleu gestionar quins dispositius reben sol·licituds, seguiu aquests passos:

1. Aneu a la secció Verificació en dos passos del Compte de Google.
  2. A "Sol·licitud de Google", desactiveu l'opció "Rep sol·licituds d'inici de sessió de Google a tots els telèfons".
Rebre sol·licituds en més d'un telèfon

Podeu rebre sol·licituds en diversos telèfons. Quan inicieu la sessió, tots els telèfons rebran sol·licituds, però només n'haureu de tocar una. Les sol·licituds de la resta de telèfons desapareixeran.

Nota: si rebeu sol·licituds en diversos telèfons, comproveu que utilitzeu dispositius recomanats.

Per rebre sol·licituds en un altre telèfon, seguiu aquests passos:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració i, a continuació, Google Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  4. A "Sol·licitud de Google", toqueu Afegeix un telèfon.
  5. Seguiu els passos en pantalla.
Deixar de rebre sol·licituds en un telèfon
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració i, a continuació, Google Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  4. A "Sol·licitud de Google", cerqueu el telèfon en què vulgueu deixar de rebre sol·licituds.
  5. Al costat del telèfon, toqueu Suprimeix Suprimeix.

Consell: per canviar quin telèfon rep sol·licituds, afegiu-ne un i suprimiu l'anterior.

Deixar de rebre sol·licituds al telèfon

A "Sol·licitud de Google", suprimiu tots els telèfons en què rebeu sol·licituds.

Podeu tornar a activar les sol·licituds al telèfon en qualsevol moment.

Ometre una sol·licitud en dispositius de confiança

Si no voleu tocar una sol·licitud cada vegada que inicieu la sessió a l'ordinador o al telèfon, indiqueu que el dispositiu és de confiança. A la pantalla d'inici de sessió, abans de tocar la sol·licitud, marqueu la casella que hi ha al costat de "No ho tornis a demanar en aquest ordinador".

Important: marqueu aquesta casella només per als dispositius que utilitzeu normalment i que no compartiu amb ningú.

Informació sobre seguretat

Utilitzar dispositius recomanats i funcions de seguretat

Us recomanem que només configureu els telèfons o inicieu la sessió als que feu servir normalment i que porteu sempre a sobre. Eviteu configurar dispositius compartits o antics que deixeu a casa o a la feina.

Nota: si heu d'iniciar la sessió en un telèfon que no sigui vostre, feu-ho en una finestra de navegació privada. Quan hàgiu acabat, tanqueu totes les finestres de navegació privada perquè es tanqui la sessió.

Activeu la funció de seguretat del telèfon per afegir-hi un nivell de seguretat addicional.

Android: activar el bloqueig de pantalla

1. Al telèfon, obriu l'aplicació Configuració .
  2. A "Personal", toqueu Seguretat i, a continuació, Bloqueig de pantalla.
  3. Trieu una opció i seguiu els passos en pantalla.
Veieu una sol·licitud, però no heu iniciat la sessió

Si no heu provat d'iniciar la sessió, però veieu una sol·licitud al telèfon, pot ser que algú estigui provant d'iniciar la sessió sense el vostre permís.

A la sol·licitud "Esteu provant d'iniciar la sessió?" que se us ha enviat al telèfon, toqueu No.

És possible que hàgiu de seguir més passos per iniciar la sessió.

Si detectem algun canvi en la vostra manera d'iniciar la sessió, haureu de completar un o dos passos més per verificar la vostra identitat. Per exemple, pot ser que se us demani el mateix número a la pantalla de l'ordinador i a la del telèfon.

Solucionar problemes

No rebeu cap sol·licitud al telèfon

Si esteu provant d'iniciar la sessió i no rebeu cap sol·licitud al telèfon, seguiu aquests passos:

1. Torneu-ho a provar. A la pantalla d'inici de sessió, seleccioneu Torna a enviar.
  2. Comproveu que el telèfon estigui connectat a Internet. Heu d'activar la Wi-Fi o les dades mòbils per rebre sol·licituds.
  3. Confirmeu que hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google. Seguiu aquests passos i torneu a iniciar la sessió:
    1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Configuració .
    2. Toqueu Comptes i, a continuació, Google.
    3. Seguiu els passos en pantalla.

No teniu el telèfon a mà o no el podeu utilitzar

De vegades, és possible que hàgiu de seguir un altre pas de verificació per iniciar la sessió, per exemple, en els casos següents:

• No teniu el telèfon a mà.
  • El telèfon no té bateria.
  • El telèfon no té connexió.

Si us trobeu en alguna d'aquestes situacions, seguiu aquests passos per iniciar la sessió:

1. Inicieu la sessió al compte de Google com ho feu normalment.
  2. Seleccioneu Prova d'iniciar la sessió d'una altra manera.
  3. Trieu una de les opcions i seguiu els passos en pantalla.

Consell: un cop hàgiu iniciat la sessió, aneu a la configuració de la verificació en dos passos per afegir-hi opcions de recuperació.

Heu perdut el telèfon

Si perdeu el telèfon o us el roben, seguiu aquests passos per protegir el vostre compte:

1. Inicieu la sessió al compte des d'un altre dispositiu.
  2. Aneu a Dispositius utilitzats recentment.
  3. Seleccioneu el dispositiu que heu perdut.
  4. Al costat d'"Accés al compte", trieu Suprimeix.
  5. Al quadre de confirmació que es mostra, seleccioneu Suprimeix.