Hantera dina e-postadresser

Välj vilka e-postadresser du vill använda för att logga in på Google-kontot, få åtkomst till kontot på nytt om du förlorar åtkomsten till det och få information från Google.

Google-kontots e-postadress

Det här är den huvudsakliga e-postadressen till ditt Google-konto. Den anges som din primära e-postadress när du skapar ett Google-konto, men du kan välja en annan primär e-postadress om du vill.

Gör så här om du vill ändra Google-kontots e-postadress:

1. Öppna fliken Personliga uppgifter i Google-kontot.
  2. Välj E-post under Kontaktuppgifter följt av Google-kontots e-postadress.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Andra e-postadresser

E-postadresser i Om mig

De här e-postadresserna kommer från sidan Om mig. Du kan styra vem som ser dessa e-postadresser i Googles produkter, till exempel Drive, Foto och Google+.

1. Öppna avsnittet Om mig i Google-kontot.
  2. Välj Redigera Redigera under Personliga kontaktuppgifter.
  3. Lägg till, redigera eller ta bort e-postadressen under E-post.
  4. Välj OK.
  5. Under e-postadressen anger du om e-postadressen ska visas genom att välja dold eller synlig.

Läs mer om hur du styr vad andra kan se om dig i Googles produkter.

Alternativa e-postadresser

Du kan lägga till en e-postadress som inte är en Gmail-adress i kontot och använda den för att logga in, återställa lösenordet med mera.

1. Öppna fliken Personliga uppgifter i Google-kontot.
  2. Välj E-post under Kontaktuppgifter.
  3. Klicka på Lägg till alternativ e-postadress under Alternativa e-postadresser.
  4. Ange en alternativ e-postadress som du äger och välj Lägg till.

Läs mer om alternativa e-postadresser och hur de används.

Återställningsadress

Lägg till en återställningsadress för att snabbt och säkert kunna få åtkomst till kontot igen om du glömmer lösenordet eller blir utestängd.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Dina personliga uppgifter under Personliga uppgifter följt av E-post.
  3. Klicka på Återställningsadress följt av Lägg till återställningsadress.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Läs mer om alternativ för kontoåterställning.

Kontaktadress

Google använder din kontaktadress för att skicka dig viktig information om Google-kontot eller om produkter du använder, till exempel YouTube. Google-kontots e-postadress används som standardadress när Google kontaktar dig, såvida du inte lägger till en annan kontaktadress.

Du kan använda en kontaktadress från valfri e-postleverantör, men det bör vara en adress som du kontrollerar ofta.

1. Öppna fliken Personliga uppgifter i Google-kontot.
  2. Välj E-post under Kontaktuppgifter.
  3. Klicka på ikonen följt av under Kontaktadress.
  4. Välj Lägg till en annan e-postadress följt av Lägg till din kontaktadress.
  5. Leta rätt på verifieringsmeddelandet i inkorgen och öppna det.
  6. Klicka på Verifiera kontaktadress

Viktigt! Vissa av Googles produkter fortsätter använda Google-kontots e-postadress även om du lägger till en kontaktadress.

När skickar vi e-post?

Vi använder din e-postadress för att kommunicera med dig i vissa situationer. Till exempel skickar vi e-post till dig när vi behöver

• hjälpa dig att komma åt ditt konto när du inte kan logga in eller har glömt lösenordet
  • skicka dig viktig säkerhetsrelaterad information om ditt konto, till exempel när ovanlig aktivitet upptäckts i samband med din e-postadress
  • skicka uppdateringar om ditt konto, till exempel när lagringsutrymmet börjar ta slut eller i samband med att vi har ändrat en policy
  • skicka kvitton på köp i Play Butik
  • skicka uppdateringar om Googles produkter och tjänster som du har bett att få.