Administrer e-postadressene dine

Velg hvilke e-postadresser du vil bruke for å logge på Google-kontoen din, få tilbake tilgangen til kontoen din hvis du blir stengt ute, og motta informasjon fra Google.

E-postadresse for Google-kontoen

Dette er den primære e-postadressen for Google-kontoen din. Den angis som primær når du oppretter en Google-konto, men du kan velge en annen e-postadresse som primær hvis du vil.

Slik endrer du e-postadressen for Google-kontoen:

1. Åpne Personopplysninger-fanen i Google-kontoen din.
  2. Under «Kontaktinformasjon» velger du E-postadresse og så E-postadresse for Google-kontoen.
  3. Følg trinnene på skjermen.

Andre e-postadresser

«Om meg»-e-postadresser

Disse e-postadressene finnes på «Om meg»-siden din. Du kan kontrollere hvem som ser disse e-postadressene i Google-produkter som Disk, Foto og Google+.

1. Åpne Om meg-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg Endre Endre under «Personlig kontaktinformasjon».
  3. Legg til, endre eller fjern e-postadressen din under «E-post».
  4. Velg OK.
  5. Under e-postadressen din velger du enten skjult eller synlig for visning av e-postadressen.

Finn ut mer om hvordan du kontrollerer hva andre ser om deg i Googles produkter.

Alternative e-postadresser

Du kan legge til e-postadresser som ikke er Gmail-adresser, i kontoen din. Disse kan du bruke for å logge på, gjenopprette passordet ditt og andre ting.

1. Åpne Personopplysninger-fanen i Google-kontoen din.
  2. Velg E-postadresse under «Kontaktinformasjon».
  3. Klikk på Legg til alternativ e-postadresse under «Alternative e-postadresser».
  4. Skriv inn en av e-postadressene dine, og velg Legg til.

Finn ut mer om alternative e-postadresser og hvordan de brukes.

Gjenopprettingsadresse

Legg til en gjenopprettingsadresse, så du raskt og sikkert får tilgang til kontoen din igjen hvis du skulle glemme passordet eller bli stengt ute.

1. Åpne Google-kontoen din.
  2. Under «Personopplysninger» velger du Personlige opplysninger og så E-postadresse.
  3. Klikk på Gjenopprettingsadresse og så Legg til gjenopprettingsadresse.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Finn ut mer om alternativer for kontogjenoppretting.

E-postadresse for kontakt

Vi varsler deg på e-postadressen du har angitt, når vi har viktig informasjon om Google-kontoen din eller produktene du bruker, for eksempel YouTube. Som standard bruker vi e-postadressen for Google-kontoen din for å ta kontakt med deg, med mindre du legger til en annen e-postadresse for kontakt.

Denne e-postadressen kan være fra en hvilken som helst e-postleverandør, men det bør være en adresse du sjekker regelmessig.

1. Åpne Personopplysninger-fanen i Google-kontoen din.
  2. Velg E-postadresse under «Kontaktinformasjon».
  3. Klikk på og så-ikonet under «E-postadresse for kontakt».
  4. Velg Legg til annen e-postadresse og så og legg til e-postadressen din for kontakt.
  5. Se etter bekreftelses-e-posten i innboksen din, og åpne den.
  6. Klikk på Bekreft e-postadresse for kontakt.

Viktig: Noen Google-produkter bruker fortsatt e-postadressen for Google-kontoen din selv om du har lagt til en annen e-postadresse.

Når vi sender deg e-poster

Vi bruker e-postadressen din for å kommunisere med deg i bestemte situasjoner. Her er noen eksempler på når vi sender deg e-post:

• Når du trenger hjelp med å få tilbake tilgangen til kontoen din når du ikke kan logge på eller har glemt passordet ditt.
  • Når vi har viktig sikkerhetsrelatert informasjon om kontoen din, for eksempel når vi registrerer uvanlig aktivitet med e-postadressen din.
  • Når vi har oppdateringer om kontoen din, for eksempel når du går tom for lagringsplass eller vi har gjort endringer i retningslinjene våre.
  • Når vi vil sende deg kvitteringer for kjøp i Play-butikken.
  • Når vi har oppdateringer om Google-produkter og -tjenester du har bedt om.