Alternatieve gebruikersnamen

Afhankelijk van de Google-producten die u gebruikt, ziet u mogelijk meerdere gebruikersnamen in uw Google Dashboard of op de pagina Accountinstellingen. Hieronder volgen enkele van de gebruikersnamen die kunnen worden weergegeven.

Alternatief e-mailadres
U heeft mogelijk een alternatief e-mailadres toegevoegd aan uw account. Dit kunt u doen door E-mail te selecteren in het gedeelte 'Persoonlijke informatie' op de pagina Accountinstellingen. U kunt uw alternatieve e-mailadres gebruiken om in te loggen op uw Google-account en om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als u een alternatief e-mailadres heeft toegevoegd aan uw account, wordt dit weergegeven onder E-mail op de pagina Accountinstellingen.

Uw alternatieve e-mailadres wijzigen:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Selecteer E-mail onder 'Persoonlijke informatie'.
  3. Selecteer Bewerken onder 'Andere e-mailadressen'.
  4. Typ een nieuw e-mailadres of verwijder ongewenste e-mailadressen.
  5. Selecteer Opslaan.
Bijnaam

U heeft mogelijk een bijnaam toegevoegd aan uw account. Dit kunt u doen door Bewerken naast 'Andere e-mailadressen' te selecteren in het gedeelte E-mail van de pagina Accountinstellingen.

Houd er rekening mee dat bijnamen niet uniek zijn, wat betekent dat één bijnaam kan zijn gekoppeld aan meerdere Google-accounts. U kunt niet met uw bijnaam inloggen op uw Google-account.

Uw bijnaam bewerken:

1. Log in op uw account.
  2. Selecteer Bijnaam onder 'Persoonlijke informatie'.
  3. Geef een nieuwe bijnaam op of verwijder uw huidige bijnaam als u er geen wilt hebben.
  4. Selecteer Gereed.
Eerdere Gmail-gebruikersnaam

Als u Gmail eerder heeft gebruikt, maar later heeft verwijderd uit uw Google-account, wordt uw oude Gmail-gebruikersnaam nog steeds weergegeven in uw Google Dashboard. U kunt nog steeds inloggen op uw Google-account met deze gebruikersnaam, maar u kunt geen toegang krijgen tot uw postvak IN. Meer informatie over het herstellen van Gmail voor uw account.

Gebruikersnaam voor Google Discussiegroepen

Als u zich aanmeldt voor een Google-discussiegroep, wordt u gevraagd een bijnaam op te geven die u in de groep gebruikt. U kunt deze bijnaam bekijken onder 'Mijn discussiegroepen' als u inlogt bij Google Discussiegroepen. Houd er rekening mee dat u niet kunt inloggen op uw Google-account met deze bijnaam.

Uw bijnaam voor Google Discussiegroepen wijzigen:

1. Log in en selecteer 'Mijn discussiegroepen'.
  2. Selecteer Bewerken naast uw gebruikersnaam.
  3. Selecteer Bewerken in het pop-upvenster en typ de gewenste naam.
  4. Selecteer Opslaan.

Opmerking: Als u uw bijnaam in Google Discussiegroepen wijzigt, is dat niet zichtbaar op de pagina 'Mijn account'.