Je merkaccount beheren

Eerder konden merkaccounts worden gebruikt voor verschillende Google-services. Vanaf 4 augustus 2021 kunnen merkaccounts alleen aan YouTube-kanalen worden gekoppeld en worden ze aangeduid met (beperkt tot YouTube). Deze update heeft geen invloed op bestaande merkaccounts, alleen op accounts die na 4 augustus 2021 zijn gemaakt.

Je kunt een account instellen en beheren dat speciaal voor je merk bedoeld is. Je kunt YouTube gebruiken met je merkaccount om een online aanwezigheid op te bouwen.

Opmerking: Als je een Google-account hebt via een basisschool of middelbare school, kun je dit niet gebruiken om een merkaccount te maken.

Hoe merkaccounts werken

Verschillen tussen merkaccounts en gewone Google-accounts

Merkaccounts kun je aan een YouTube-kanaal koppelen, maar niet aan andere Google-services. Je kunt een merkaccount samen met anderen beheren via jullie eigen Google-accounts. Daarvoor heb je geen afzonderlijke gebruikersnaam of wachtwoord nodig. Een account kan meerdere eigenaren en beheerders hebben of door 1 persoon worden beheerd.

• Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
  • Communitybeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.

Een merkaccount maken

Je kunt een account voor je bedrijf of merk maken als je een YouTube-kanaal maakt.

Uw merkaccounts vinden

U kunt al uw merkaccounts vinden en ertussen schakelen.

Uw accounts vinden

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies een account onder Je merkaccounts.

Bekijk meer informatie over schakelen tussen accounts.

Wijzigingen in je accounts aanbrengen

Basisinformatie bewerken

Je kunt algemene informatie over je bedrijf of merk toevoegen, wijzigen of verwijderen.

1. Open op je computer een webbrowser zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt bewerken.
  4. Tik op Accountinformatie bewerken.
  5. Tik in het gedeelte dat u wilt wijzigen op Bewerken Bewerken.
    • Optioneel: Rechtsonder ziet u misschien Info toevoegen Info toevoegen. U kunt daarop tikken om meer informatie toe te voegen aan uw account.
  6. U kunt de gewenste informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Meer informatie over hoe u kunt bepalen welke informatie wordt gedeeld

Wijzigen wie een account beheert

Als u eigenaar bent van een merkaccount, kunt u mensen toevoegen om te helpen bij het beheer ervan. U kunt bepalen in welke mate elke persoon het account kan beheren.

Meer informatie over hoe u nieuwe beheerders aan een account kunt toevoegen

Kiezen wanneer u e-mails ontvangt
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op E-mailvoorkeuren.
  4. Wijzig wanneer u meldingen over uw accounts wilt ontvangen. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een merkaccount verwijderen of herstellen

U kunt een merkaccount alleen verwijderen als u eigenaar bent. Als u het account verwijdert, wordt alle bijbehorende content uit alle Google-services verwijderd.

Belangrijk: U moet minimaal zeven dagen eigenaar zijn van een account voordat u een account kunt verwijderen of herstellen. Als u minder dan zeven dagen eigenaar bent, wordt er een foutmelding weergegeven.

Een account verwijderen
  1. Open op je computer een webbrowser zoals Chrome of Safari.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen.
  5. Geef je wachtwoord op.
  6. Lees de informatie goed door en ga akkoord met de voorwaarden.
  7. Kies Account verwijderen.
Een account herstellen

Als u uw account onlangs heeft verwijderd, kunt u dit misschien nog herstellen.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw computer.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op Verwijderde accounts.
  4. Tik naast het account dat u wilt herstellen op Dit merkaccount herstellen Dit merkaccount herstellen. Het herstelde account wordt weergegeven in uw lijst met merkaccounts.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.