Återskapa ett raderat användarnamn

Om du inte har raderat hela Google-kontot kan det hända att du kan använda användarnamnet för Gmail igen. Gör så här:

1. Logga in på Mitt konto med den e-postadress som för närvarande är kopplad till ditt Google-konto.
  2. Öppna registreringssidan för Gmail när du är inloggad på Google-kontot. Det gamla användarnamnet för Gmail visas i fältet för användarnamn
  3. Fyll i formuläret, ange det nuvarande lösenordet för Google-kontot och välj Fortsätt.

När detta är klart bör du kunna använda Gmail igen för att skicka och ta emot e-post.

Vanliga problem med att återställa användarnamn

Användarnamnet har glömts bort: Om du har raderat Gmail från kontot men inte raderat själva kontot kan du troligen logga in med den e-postadress som du använder innan som en alternativ adress. Den är nu ditt primära användarnamn.

Det går inte att logga in: Om det inte går att logga in med det primära användarnamnet kan det hända att du har raderat kontot. I så fall går det inte att återställa användarnamnet för Gmail, men det kan hända att du kan återställa kontot.

hc_author_kelly

Kaley jobbar i supportteamet för Google Konton och det är hon som har skrivit den här hjälpsidan. Du får gärna ge förslag på hur artikeln kan förbättras nedan.