Bruk Google-kontoen din på iPhone eller iPad

Du kan bruke Google-kontoen på mobilenheten din på flere måter.

Logg på Safari

Du kan logge på Google-kontoen din i Safari – nettleseren som allerede er installert på enheten. Hvis du logger på Safari, får du

• en mer personlig tilpasset opplevelse av Google-produktene på nettet
  • mulighet til å logge på nettsteder og apper med bare ett trykk
  • mer kontroll over personverninnstillingene dine

Når du er pålogget, brukes aktivitetslagringen og annonseinnstillingene for Google-kontoen din automatisk i Safari.

Logg på automatisk

Når du logger på en Google-app eller et tredjepartsprodukt via Google-kontoen din, logger du automatisk på Google-kontoen i Safari. Da trenger du ikke å logge på kontoen igjen på enheten.

Hvis du ikke vil være logget på Safari via Google-kontoen, kan du logge av når som helst.

Sjekk om du er logget på eller ikke

Sånn finner du ut om du er logget på Safari med Google-kontoen din:

1. Åpne Safari-appen på iPhone eller iPad.
  2. Gå til www.google.com.
  3. Se etter profilbildet ditt øverst til høyre. Hvis du ser det, er du allerede pålogget. Hvis du ikke ser det, er du ikke pålogget.
Logg på eller bytt konto

Sånn logger du på Safari via Google-kontoen din:

1. Åpne Safari-appen på iPhone eller iPad.
  2. Gå til www.google.com.
  3. Trykk på profilbildet ditt eller Logg på.
  4. Følg fremgangsmåten for å logge på.

Merk: Du kan logge på andre nettsteder for Google-produkter, men påloggingsmetoden kan da være annerledes.

Logg av og fjern kontoer

Sånn kan du logge av og fjerne Google-kontoen din fra Safari:

1. Åpne Safari-appen på iPhone eller iPad.
  2. Gå til www.google.com.
  3. For å logge av, trykk på profilbildet ditt øverst til høyre etterfulgt av Logg av. (Hvis du ser alternativet «Logg på» i stedet for profilbildet ditt, er du allerede logget av.)
  4. For å fjerne en konto, sørg for at du er logget av. Trykk på Logg på etterfulgt av Logg på med en annen konto etterfulgt av Fjern.
  5. Velg kontoen du vil fjerne, og velg deretter Ferdig.

Du kan når som helst legge til Google-kontoen din i Safari igjen.

Merk: Hvis det ikke er lagt til noen Google-konto i noen av Google-appene dine, blir enheten logget av.

Logg på Google-apper

Last ned appene for Google-produktene du liker best – for eksempel Gmail eller YouTube – for å bruke dem på iPhone eller iPad.

Først laster du ned appen du vil ha

1. Åpne App Store på iPhone eller iPad.
  2. Finn og last ned appen du vil ha. Sørg for at den er fra Google Inc.

Deretter logger du på med Google-kontoen din

Påloggingsprosessen varierer fra produkt til produkt. Her er noen populære Google-apper samt veiledning for hvordan du legger til, bytter eller fjerner kontoer.

Google Søk-appen

Legg til eller bytt konto

Sånn logger du på Google-appen via Google-kontoen din:

1. Åpne Google-appen på iPhone eller iPad.
  2. Legg til Google-kontoen din.
    • For å legge til en konto for første gang, trykk på Logg på.
    • For å legge til en annen konto, trykk på profilbildet ditt øverst til venstre. Trykk på kontoen som allerede er pålogget.
  3. Velg kontoen du vil bruke. (Hvis du ikke finner den i listen, velger du Legg til konto og følger fremgangsmåten for pålogging.)

Logg av og fjern kontoen din

Sånn logger du av og fjerner Google-kontoen din fra Google-appen:

1. Åpne Google-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst til venstre. Trykk på kontoen som er pålogget.
  3. Her kan du gjøre følgende:
    • Fjern kontoen din: Velg Administrer. Ved siden av kontoen du vil fjerne, trykker du på Fjern etterfulgt av Fjern. Trykk på Tilbake Tilbake.
  4. Velg Ferdig øverst til høyre.

Merk: Hvis det ikke er lagt til noen Google-konto i noen av Google-appene dine, blir enheten logget av.

Gmail-appen

Legg til kontoer

Sånn logger du på Gmail-appen via Google-kontoen din:

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. For å legge til kontoen din for første gang, logg på når du blir bedt om det. For å legge til en annen konto, følg fremgangsmåten nedenfor.
  3. Velg Meny Meny. Trykk på kontoen som er pålogget etterfulgt av Administrer kontoer.
  4. Velg hvilke kontoer du vil legge til. (Hvis kontoen ikke er oppført, velger du Legg til konto og følger fremgangsmåten for pålogging.)
    • Slå på bryteren ved siden av kontoene du vil legge til.
    • Slå av bryteren ved siden av kontoene du ikke vil legge til.
  5. Velg Ferdig øverst til venstre.

Du kan bare se e-post for én konto om gangen.

Bytt konto

Sånn bruker du Gmail-appen med en annen Google-konto:

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Velg Meny Meny.
  3. Trykk på kontoen som er pålogget, og trykk deretter på kontoen du vil bytte til.

Fjern kontoen din

Sånn fjerner du Google-kontoen din fra Gmail-appen:

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Velg Meny Meny. Trykk på kontoen som er pålogget etterfulgt av Administrer kontoer etterfulgt av Endre.
  3. Trykk på Fjern ved siden av kontoen du vil fjerne. Bekreft valget ditt hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Ferdig øverst til venstre.
YouTube-appen

Legg til eller bytt konto

Sånn logger du på YouTube-appen med Google-kontoen din:

1. Åpne YouTube-appen YouTube-produktlogo på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
    • For å legge til en konto for første gang, trykk på Logg på.
    • For å legge til en annen konto: Trykk på Bytt konto.
  3. Velg kontoen du vil bruke. (Hvis du ikke finner den i listen, velger du Legg til konto og følger fremgangsmåten for pålogging.)

Logg av kontoen din

Slik kan du logge av og fjerne Google-kontoen din fra YouTube-appen:

1. Åpne YouTube-appen YouTube-produktlogo på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
  3. Trykk på Bytt konto etterfulgt av Bruk YouTube uten å være pålogget.

Merk: Hvis det ikke er lagt til noen Google-konto i noen av Google-appene dine, blir enheten logget av.

Hold appene dine oppdatert

Viktig: For å forbedre brukerbeskyttelsen tillater ikke Google lenger at brukerne logger på bestemte versjoner av Google-apper på iOS som ble utgitt før 2020. Oppdaterte versjoner av disse appene er sikrere.

For å oppdatere Google-apper på iOS må du først sørge for at du har den nyeste versjonen av iOS på enheten. Deretter oppdaterer du appene i App Store.

Tips: Hvis du fortsatt ikke kan logge på Google-apper på iOS, kan du prøve å logge på Google-kontoen eller Gmail-tjenesten din fra en nettleser.

Synkroniser kontoen din med Apple-apper

Du kan synkronisere innholdet i enkelte Google-produkter med de tilsvarende appene som er installert på iPhone eller iPad. Du kan for eksempel

• motta e-post fra Gmail i E-post-appen
  • se Google Kalender-aktivitetene dine i Kalender-appen
Synkroniser Google-kontoen din med Apple-apper

Sånn synkroniserer du innhold fra Google-kontoen din med Apple-appene på enheten din:

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Kontakter. Du må kanskje rulle ned.
  3. Trykk på Legg til konto. Hvis du allerede har synkronisert en Google-konto til enheten din, trykker du på Kontoer.
  4. Trykk på Legg til konto og så Google.
  5. Følg veiledningen for å logge på Google-kontoen din.
  6. Velg hvilke Google-apper som skal synkroniseres med enheten din. Du kan når som helst oppdatere disse innstillingene.
  7. Trykk på Lagre.

Dataene du velger fra Google-kontoen, synkroniseres med iPhone eller iPad. For å se innholdet ditt, åpne den aktuelle appen.

Endre hva som synkroniseres, eller fjern kontoen din

Du kan endre hvilket innhold fra Google-kontoen din som synkroniseres med Apple-appene på enheten din. Du kan også fjerne Google-kontoen fra Apple-appene. Dette stopper synkroniseringen.

Sånn fjerner du Google-kontoen din eller endrer hva som synkroniseres:

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad.
  2. Velg Mail, Kontakter eller Kalender.
  3. Velg kontoen du vil endre eller fjerne.
  4. Gjør nødvendige endringer.
    • For å endre hvilket innhold som synkroniseres, slå på bryteren ved siden av innholdet du vil synkronisere. Slå den av for innhold du ikke vil synkronisere.
    • For å fjerne kontoen, velg Slett konto.

Logg på andre apper

Du kan logge på enkelte apper og nettsteder som ikke er fra Google, via Google-kontoen din.

Viktig: Når du logger på et tredjepartsprodukt via Google-kontoen din, blir du automatisk logget på Safari også.