Je Google-account gebruiken op je iPhone of iPad

Je kunt je Google-account op verschillende manieren gebruiken op je mobiele apparaat.

Inloggen bij Safari

Je kunt inloggen op je Google-account in Safari, de browser die op je apparaat is geïnstalleerd. Als je inlogt bij Safari, heb je:

• een gepersonaliseerde gebruikservaring als je Google-producten op internet gebruikt,
  • de mogelijkheid om met één tik in te loggen bij websites en apps,
  • meer controle over je privacyinstellingen.

Als je bent ingelogd, zijn de activiteitsopties en advertentievoorkeuren van je Google-account automatisch van toepassing op Safari.

Automatisch inloggen

Als je met je Google-account inlogt bij een Google-app of product van derden, log je automatisch in op je Google-account in Safari. Zo hoef je niet weer in te loggen op je account op het apparaat.

Als je niet met je Google-account ingelogd wilt zijn bij Safari, kun je op elk moment uitloggen.

Ingelogd of niet?

Zo kun je nakijken of je bent ingelogd bij Safari met je Google-account:

1. Open de Safari-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Zoek rechtsboven je profielafbeelding. Als je een afbeelding ziet, ben je al ingelogd. Zo niet, dan ben je niet ingelogd.
Inloggen op accounts of schakelen tussen accounts

Zo kun je inloggen bij Safari met je Google-account:

1. Open de Safari-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Tik op je profielafbeelding of Inloggen.
  4. Volg de inlogprocedure.

Opmerking: Je kunt inloggen bij sites van andere Google-producten, maar de inlogprocedure kan verschillen.

Uitloggen en accounts verwijderen

Zo kun je uitloggen en je Google-account verwijderen uit Safari:

1. Open de Safari-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Tik rechtsboven op je profielafbeelding en dan Uitloggen om uit te loggen. (Als de optie Inloggen ziet in plaats van je profielafbeelding, ben je al uitgelogd.)
  4. Je moet zijn uitgelogd als je een account wilt verwijderen. Tik op Inloggen en dan Inloggen met een ander account en dan Verwijderen.
  5. Kies het account dat je wilt verwijderen en selecteer Klaar.

Je kunt je Google-account op elk moment weer toevoegen aan Safari.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van je Google-apps staat, wordt je apparaat uitgelogd.

Inloggen bij Google-apps

Download de apps van je favoriete Google-producten (zoals Gmail of YouTube) om ze te gebruiken op je iPhone of iPad.

Download eerst de gewenste app

1. Open de App Store op je iPhone of iPad.
  2. Zoek en download de gewenste app. Check of de app van Google Inc. is.

Log dan in met je Google-account

De inlogprocedure verschilt per product. Hier volgen enkele populaire Google-apps en instructies voor het toevoegen, wijzigen of verwijderen van accounts.

Google Zoeken-app

Accounts toevoegen of schakelen tussen accounts

Zo kun je inloggen bij de Google-app met je Google-account:

1. Open de Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Voeg je Google-account toe.
    • Voor het eerst een account toevoegen: Tik op Inloggen.
    • Nog een account toevoegen: Tik linksboven op je profielafbeelding. Tik op het account dat al is ingelogd.
  3. Selecteer het account dat je wilt gebruiken. (Als je het account niet ziet, kies je Account toevoegen en volg je de inlogprocedure.)

Uitloggen en je account verwijderen

Zo kun je uitloggen en je Google-account verwijderen uit de Google-app:

1. Open de Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op je profielafbeelding. Tik op het account dat is ingelogd.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Je account verwijderen: Selecteer Beheren. Tik op Verwijderen en dan Verwijderen naast het account dat je wilt verwijderen. Tik op Terug Terug.
  4. Kies rechtsboven Klaar.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van je Google-apps staat, wordt je apparaat uitgelogd.

Gmail-app

Accounts toevoegen

Zo kun je inloggen bij de Gmail-app met je Google-account:

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Log in als dit wordt gevraagd om je account voor het eerst toe te voegen. Volg de onderstaande stappen om nog een account toe te voegen.
  3. Selecteer het menu Menu. Tik op het ingelogde account en dan Accounts beheren.
  4. Kies de accounts die je wilt toevoegen. (Als een account niet ziet, selecteer je Account toevoegen en volg je de inlogprocedure.)
    • Zet de schakelaar aan naast de accounts die je wilt toevoegen.
    • Zet de schakelaar uit naast de accounts die je niet wilt toevoegen.
  5. Selecteer linksboven Klaar.

Je kunt e-mail voor slechts één account tegelijk bekijken.

Schakelen tussen accounts

Zo kun je de Gmail-app gebruiken met een ander Google-account:

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer het menu Menu.
  3. Tik op het ingelogde account en tik daarna op het account waarnaar je wilt overschakelen.

Je account verwijderen

Zo kun je je Google-account verwijderen uit de Gmail-app:

1. Open de Gmail-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer het menu Menu. Tik op het ingelogde account en dan Accounts beheren en dan Bewerken.
  3. Tik op Verwijderen naast het account dat je wilt verwijderen. Bevestig je keuze als dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer linksboven Klaar.
YouTube-app

Accounts toevoegen of schakelen tussen accounts

Zo kun je inloggen bij de YouTube-app met je Google-account:

1. Open de YouTube-app YouTube-productlogo op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielafbeelding.
    • Voor het eerst een account toevoegen: Tik op Inloggen.
    • Nog een account toevoegen: Tik op Schakelen tussen accounts.
  3. Selecteer het account dat je wilt gebruiken. (Als je het account niet ziet, kies je Account toevoegen en volg je de inlogprocedure.)

Uitloggen van je account

Zo kun je uitloggen en je Google-account verwijderen uit de YouTube-app:

1. Open de YouTube-app YouTube-productlogo op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielafbeelding.
  3. Tik op Schakelen tussen accounts en dan YouTube uitgelogd gebruiken.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van je Google-apps staat, wordt je apparaat uitgelogd.

Je apps up-to-date houden

Belangrijk: Google wil gebruikers beschermen en staat daarom niet meer toe dat gebruikers inloggen bij bepaalde versies van Google iOS-apps die zijn uitgebracht vóór 2020. Up-to-date versies van deze apps zijn beter beveiligd.

Als je je Google-apps op iOS wilt updaten, zorg je dat je de nieuwste versie van iOS op je apparaat hebt. Update daarna je apps in de App Store.

Tip: Als je nog steeds niet kunt inloggen bij Google-apps op iOS, probeer je in te loggen op je Google-account of Gmail via de browser.

Je account synchroniseren met Apple-apps

Je kunt je content in bepaalde Google-producten synchroniseren met de overeenkomstige apps op je iPhone of iPad. Je kunt bijvoorbeeld:

• je e-mails uit Gmail ontvangen in de Mail-app,
  • je Google Agenda-afspraken bekijken in de Agenda-app.
Je Google-account synchroniseren met Apple-apps

Zo kun je content uit je Google-account synchroniseren met Apple-apps op je apparaat:

1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Contacten. Je moet misschien omlaag scrollen.
  3. Tik op Voeg account toe. Als je al een Google-account hebt gesynchroniseerd met je apparaat, tik je op Accounts.
  4. Tik op Voeg account toe en dan Google.
  5. Volg de instructies om in te loggen op je Google-account.
  6. Kies welke Google-apps je wilt synchroniseren met je apparaat. Je kunt deze instellingen op elk moment updaten.
  7. Tik op Bewaar.

De gekozen gegevens uit je Google-account worden gesynchroniseerd met je iPhone of iPad. Als je je content wilt bekijken, open je een overeenkomstige app.

Wijzigen wat wordt gesynchroniseerd of je account verwijderen

Je kunt wijzigen welke content uit je Google-account wordt gesynchroniseerd met de Apple-apps op je apparaat. Je kunt je Google-account ook op elk moment verwijderen uit je Apple-apps. De synchronisatie wordt dan gestopt.

Zo kun je wijzigen wat wordt gesynchroniseerd of je Google-account verwijderen:

1. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer Mail, Contacten, Agenda.
  3. Selecteer het account dat je wilt bewerken of verwijderen.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Wijzigen welke content wordt gesynchroniseerd: Zet de schakelaar aan naast de content die je wilt synchroniseren. Zet de schakelaar uit voor content die je niet wilt synchroniseren.
    • Je account verwijderen: selecteer Wis account.

Inloggen bij andere apps

Je kunt met je Google-account inloggen bij bepaalde apps en websites die niet van Google zijn.

Belangrijk: Als je met je Google-account inlogt bij een product van derden, log je ook automatisch in bij Safari.