Uw Google-account gebruiken op uw iPhone of iPad

U kunt uw Google-account op verschillende manieren gebruiken op uw mobiele apparaat.

Inloggen bij Safari

U kunt inloggen op uw Google-account in Safari, de browser die op uw apparaat is geïnstalleerd. Als u inlogt bij Safari, beschikt u over:

• gepersonaliseerde functionaliteit als u Google-producten op internet gebruikt,
  • de mogelijkheid om met één tik in te loggen bij websites en apps,
  • meer controle over uw privacyinstellingen.

Als u bent ingelogd, zijn de activiteitsopties en advertentievoorkeuren van uw Google-account automatisch van toepassing op Safari.

Automatisch inloggen

Als u met uw Google-account inlogt bij een Google-app of product van derden, logt u automatisch in op uw Google-account in Safari. Zo hoeft u niet weer in te loggen op uw account op het apparaat.

Als u niet met uw Google-account ingelogd wilt zijn bij Safari, kunt u op elk moment uitloggen.

Nagaan of u bent ingelogd

U kunt als volgt nakijken of u bent ingelogd bij Safari met uw Google-account:

1. Open de Safari-app op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Zoek rechtsboven uw profielafbeelding. Als deze wordt weergegeven, bent u al ingelogd. Zo niet, dan bent u niet ingelogd.
Inloggen op accounts of schakelen tussen accounts

U kunt als volgt inloggen bij Safari met uw Google-account:

1. Open de Safari-app op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Tik op uw profielafbeelding of Inloggen.
  4. Volg de inlogprocedure.

Opmerking: U kunt inloggen bij sites van andere Google-producten, maar de inlogprocedure kan verschillen.

Uitloggen en accounts verwijderen

U kunt als volgt uitloggen en uw Google-account verwijderen uit Safari:

1. Open de Safari-app op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar www.google.com.
  3. Tik rechtsboven op uw profielafbeelding en dan Uitloggen om uit te loggen. (Als de optie Inloggen wordt weergegeven in plaats van uw profielafbeelding, bent u al uitgelogd.)
  4. U moet zijn uitgelogd als u een account wilt verwijderen. Tik op Inloggen en dan Inloggen met een ander account en dan Verwijderen.
  5. Kies het account dat u wilt verwijderen en selecteer Gereed.

U kunt uw Google-account op elk moment weer toevoegen aan Safari.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van uw Google-apps staat, wordt uw apparaat uitgelogd.

Inloggen bij Google-apps

Download de apps van uw favoriete Google-producten (zoals Gmail of YouTube) om ze te gebruiken op uw iPhone of iPad.

Download eerst de gewenste app

1. Open de App Store op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek en download de gewenste app. Check of de app van Google Inc. is.

Log dan in met uw Google-account

De inlogprocedure verschilt per product. Hier volgen enkele populaire Google-apps en instructies voor het toevoegen, wijzigen of verwijderen van accounts.

Google Zoeken-app

Accounts toevoegen of schakelen tussen accounts

U kunt als volgt inloggen bij de Google-app met uw Google-account:

1. Open de Google-app  op uw iPhone of iPad.
  2. Voeg uw Google-account toe.
    • Voor het eerst een account toevoegen: Tik op Inloggen.
    • Nog een account toevoegen: Tik linksboven op uw profielafbeelding. Tik op het account dat al is ingelogd.
  3. Selecteer het account dat u wilt gebruiken. (Als dit niet wordt weergegeven, kiest u Account toevoegen en volgt u de inlogprocedure.)

Uitloggen en uw account verwijderen

U kunt als volgt uitloggen en uw Google-account verwijderen uit de Google-app:

1. Open de Google-app  op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op uw profielafbeelding. Tik op het account dat is ingelogd.
  3. U kunt nu het volgende doen:
    • Uw account verwijderen: Selecteer Beheren. Tik op Verwijderen en dan Verwijderen naast het account dat u wilt verwijderen. Tik op Terug Terug.
  4. Kies rechtsboven Gereed.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van uw Google-apps staat, wordt uw apparaat uitgelogd.

Gmail-app

Accounts toevoegen

U kunt als volgt inloggen bij de Gmail-app met uw Google-account:

1. Open de Gmail-app  op uw iPhone of iPad.
  2. Log in als dit wordt gevraagd om uw account voor het eerst toe te voegen. Volg de onderstaande stappen om nog een account toe te voegen.
  3. Selecteer het menu Menu. Tik op het ingelogde account en dan Accounts beheren.
  4. Kies de accounts die u wilt toevoegen. (Als een account niet wordt weergegeven, selecteert u Account toevoegen en volgt u de inlogprocedure.)
    • Zet de schakelaar aan naast de accounts die u wilt toevoegen.
    • Zet de schakelaar uit naast de accounts die u niet wilt toevoegen.
  5. Selecteer linksboven Gereed.

U kunt e-mail voor slechts één account tegelijk bekijken.

Schakelen tussen accounts

U kunt als volgt de Gmail-app gebruiken met een ander Google-account:

1. Open de Gmail-app  op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer het menu Menu.
  3. Tik op het ingelogde account en tik daarna op het account waarnaar u wilt overschakelen.

Uw account verwijderen

U kunt als volgt uw Google-account verwijderen uit de Gmail-app:

1. Open de Gmail-app  op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer het menu Menu. Tik op het ingelogde account en dan Accounts beheren en dan Bewerken.
  3. Tik op Verwijderen naast het account dat u wilt verwijderen. Bevestig uw keuze als dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer linksboven Gereed.
YouTube-app

Accounts toevoegen of schakelen tussen accounts

U kunt als volgt inloggen bij de YouTube-app met uw Google-account:

1. Open de YouTube-app YouTube-productlogo op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielafbeelding.
    • Voor het eerst een account toevoegen: tik op Inloggen.
    • Nog een account toevoegen: tik op Schakelen tussen accounts.
  3. Selecteer het account dat u wilt gebruiken. (Als dit niet wordt weergegeven, kiest u Account toevoegen en volgt u de inlogprocedure.)

Uitloggen van uw account

U kunt als volgt uitloggen en uw Google-account verwijderen uit de YouTube-app:

1. Open de YouTube-app YouTube-productlogo op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielafbeelding.​
  3. Tik op Schakelen tussen accounts en dan YouTube uitgelogd gebruiken.

Opmerking: Als er geen Google-account in een van uw Google-apps staat, wordt uw apparaat uitgelogd.

Uw account synchroniseren met Apple-apps

U kunt uw content in bepaalde Google-producten synchroniseren met de overeenkomstige apps op uw iPhone of iPad. U kunt bijvoorbeeld:

• uw e-mails uit Gmail ontvangen in de Mail-app,
  • uw Google Agenda-afspraken bekijken in de Agenda-app.
Uw Google-account synchroniseren met Apple-apps

U kunt als volgt content uit uw Google-account synchroniseren met Apple-apps op uw apparaat:

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer Wachtwoorden en accounts  en dan Account toevoegen en dan Google.
  3. Volg de stappen om uw e-mailadres en wachtwoord op te geven. (Als u niet over het nieuwste besturingssysteem voor uw iPhone of iPad beschikt en u verificatie in twee stappen gebruikt, geeft u een app-wachtwoord op in plaats van uw gewone wachtwoord.)
  4. Kies de content die u wilt toevoegen en selecteer Bewaar.

De gekozen gegevens uit uw Google-account worden gesynchroniseerd met uw iPhone of iPad. Als u uw content wilt bekijken, opent u een overeenkomstige app.

Wijzigen wat wordt gesynchroniseerd of uw account verwijderen

U kunt wijzigen welke content uit uw Google-account wordt gesynchroniseerd met de Apple-apps op uw apparaat. U kunt uw Google-account ook op elk moment verwijderen uit uw Apple-apps. De synchronisatie wordt dan gestopt.

U kunt als volgt wijzigen wat wordt gesynchroniseerd of uw Google-account verwijderen:

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer Mail, Contacten, Agenda.
  3. Selecteer het account dat u wilt bewerken of verwijderen.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Wijzigen welke content wordt gesynchroniseerd: Zet de schakelaar aan naast de content die u wilt synchroniseren. Zet de schakelaar uit voor content die u niet wilt synchroniseren.
    • Uw account verwijderen: selecteer Wis account.

Inloggen bij andere apps

U kunt met uw Google-account inloggen bij bepaalde apps en websites die niet van Google zijn.

Belangrijk: Als u met uw Google-account inlogt bij een product van derden, logt u ook automatisch in bij Safari.