Google-tilin käyttö iPhonella tai iPadilla

Google-tiliä voi käyttää mobiililaitteella monin eri tavoin.

Safariin kirjautuminen

Voit kirjautua Google-tilillesi laitteen oletusselaimella Safarilla. Kirjautumalla Safariin saat seuraavat edut:

• Räätälöidympi Google-tuotteiden käyttökokemus verkossa
  • Yhden napautuksen kirjautuminen verkkosivustoille ja sovelluksiin
  • Enemmän päätösvaltaa tietosuoja-asetuksista

Kun olet kirjautuneena sisään, Google-tilisi toimintojen hallinta ja mainosasetukset pätevät automaattisesti myös Safariin.

Automaattinen sisäänkirjautuminen

Kun kirjaudut sisään johonkin Google-sovellukseen tai kolmannen osapuolen palveluun Google-tililläsi, kirjaudut automaattisesti myös Google-tilillesi Safarissa. Tämän ansiosta uusi kirjautuminen laitteella ei ole tarpeen.

Jos et halua pysyä kirjautuneena Safariin Google-tililläsi, voit kirjautua ulos milloin tahansa.

Kirjautumisen tarkistaminen

Tarkista, oletko kirjautunut Safariin Google-tililläsi seuraavasti:

1. Avaa Safari-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry osoitteeseen www.google.com.
  3. Etsi oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi. Jos näet sellaisen, olet jo kirjautunut sisään. Jos et näe kuvaa, et ole kirjautunut sisään.
Sisäänkirjautuminen tai tilin vaihtaminen

Kirjaudu sisään Safariin Google-tililläsi näin:

1. Avaa Safari-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry osoitteeseen www.google.com.
  3. Kosketa profiilikuvaasi tai valitse Kirjaudu sisään.
  4. Toimi kirjautumisohjeiden mukaisesti.

Huom. Myös kirjautuminen muille Google-tuotteiden sivustoille on mahdollista, mutta kirjautuminen voi tapahtua eri tavoin.

Uloskirjautuminen ja tilien poistaminen

Voit kirjautua ulos ja poistaa Google-tilisi Safarista seuraavasti:

1. Avaa Safari-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry osoitteeseen www.google.com.
  3. Kirjaudu ulos koskettamalla oikeassa yläreunassa olevaa profiilikuvaa ja sitten Kirjaudu ulos. (Jos näet profiilikuvasi sijaan Kirjaudu sisään ‑vaihtoehdon, olet jo kirjautunut ulos.)
  4. Jos haluat poistaa tilin, varmista ensin, että olet kirjautunut ulos. Valitse Kirjaudu sisään ja sitten Kirjaudu käyttämällä toista tiliä ja sitten Poista.
  5. Valitse poistettava tili ja valitse sen jälkeen Valmis.

Voit milloin tahansa lisätä Google-tilisi takaisin Safariin.

Huom. Laitteesi kirjataan ulos, jos yhdessäkään Google-sovelluksessa ei ole Google-tiliä.

Googlen sovelluksiin kirjautuminen

Voit ladata Google-tuotteiden, esimerkiksi Gmailin tai YouTuben, sovellukset ja käyttää niitä iPhonella tai iPadilla.

Lataa ensin haluamasi sovellus

1. Avaa iPhonessa tai iPadissa App Store.
  2. Etsi haluamasi sovellus ja lataa se. Varmista, että tuotteen tarjoaa Google Inc.

Kirjaudu seuraavaksi Google-tilillesi

Kirjautumisprosessi vaihtelee tuotteesta riippuen. Seuraavassa on ohjeita tilien lisäämiseen, vaihtamiseen ja poistamiseen suosituissa Google-sovelluksissa.

Google-hakusovellus

Tilien lisääminen ja vaihtaminen

Kirjaudu Google-sovellukseen Google-tililläsi:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus .
  2. Lisää Google-tilisi.
    • Lisää ensimmäinen tili valitsemalla Kirjaudu sisään.
    • Lisää toinen tili näin: Kosketa profiilikuvaasi yläoikealla. Valitse tili, jolla olet jo kirjautunut sisään.
  3. Valitse käytettävä tili. (Jos et löydä luettelosta haluamaasi tiliä, valitse Lisää tili ja seuraa sisäänkirjautumisohjeita.)

Uloskirjautuminen ja tilin poistaminen

Voit kirjautua ulos ja poistaa Google-tilisi Google-sovelluksesta seuraavasti:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus .
  2. Kosketa profiilikuvaasi vasemmassa yläkulmassa. Valitse tili, jolla olet kirjautuneena sisään.
  3. Tämän jälkeen voit
    • Poistaa tilin: Valitse Hallinta. Valitse poistettavan tilin vierestä Poista ja sitten Poista. Valitse Takaisin Takaisin.
  4. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Valmis.

Huom. Laitteesi kirjataan ulos, jos yhdessäkään Google-sovelluksessa ei ole Google-tiliä.

Gmail-sovellus

Tilien lisääminen

Kirjaudu Gmail-sovellukseen Google-tililläsi näin:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Lisää ensimmäinen tili kirjautumalla sisään pyydettäessä. Lisää toinen tili noudattamalla alla olevia ohjeita.
  3. Valitse Valikko Valikko. Valitse sisäänkirjautunut tili ja sitten Hallinnoi tilejä.
  4. Valitse lisättävät tilit. (Jos et löydä luettelosta haluamaasi tiliä, valitse Lisää tili ja noudata sisäänkirjautumisohjeita.)
    • Siirrä valitsin käytössä-asentoon lisättävien tilien vieressä.
    • Siirrä valitsin ei käytössä ‑asentoon niiden tilien vieressä, joita et halua lisätä.
  5. Valitse vasemmassa yläkulmassa Valmis.

Voit nähdä kerralla vain yhdelle tilille saapuneita viestejä.

Tilin vaihtaminen

Käytä Gmail-sovellusta toisen Google-tilin kanssa seuraavasti:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Valikko Valikko.
  3. Valitse tili, jolla olet kirjautunut sisään, ja sitten tili, johon haluat vaihtaa.

Tilin poistaminen

Poista Google-tilisi Gmail-sovelluksesta seuraavasti:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Valikko Valikko. Valitse sisäänkirjautunut tili ja sitten Hallinnoi tilejä ja sitten Muokkaa.
  3. Valitse poistettavan tilin vieressä Poista. Vahvista valinta tarvittaessa.
  4. Valitse vasemmassa yläkulmassa Valmis.
YouTube-sovellus

Tilien lisääminen ja vaihtaminen

Kirjaudu YouTube-sovellukseen Google-tililläsi näin:

1. Avaa YouTube-sovellus YouTuben tuotelogo iPhonella tai iPadilla.
  2. Kosketa oikeassa yläreunassa olevaa profiilikuvaketta.
    • Lisää ensimmäinen tili valitsemalla Kirjaudu sisään.
    • Jos haluat lisätä toisen tilin, valitse Vaihda tiliä.
  3. Valitse käytettävä tili. (Jos et löydä luettelosta haluamaasi tiliä, valitse Lisää tili ja seuraa sisäänkirjautumisohjeita.)

Tililtä uloskirjautuminen

Voit kirjautua ulos ja poistaa Google-tilisi YouTube-sovelluksesta seuraavasti:

1. Avaa YouTube-sovellus YouTuben tuotelogo iPhonella tai iPadilla.
  2. Kosketa oikeassa yläreunassa olevaa profiilikuvaa.​
  3. Valitse Vaihda tiliä ja sitten Käytä YouTubea uloskirjautuneena.

Huom. Laitteesi kirjataan ulos, jos yhdessäkään Google-sovelluksessa ei ole Google-tiliä.

Sovellusten pitäminen ajan tasalla

Tärkeää: Käyttäjien turvallisuuden parantamiseksi Google ei enää salli käyttäjien kirjautua tiettyihin Googlen iOS-sovellusten versioihin, jotka on julkaistu ennen vuotta 2020. Näiden sovellusten uusimmat versiot ovat turvallisempia.

Varmista, että laitteellasi on uusin iOS-versio, jotta voit päivittää Google-sovellukset iOS-laitteissa. Päivitä sitten sovelluksesi App Storessa.

Vinkki: Jos et edelleenkään pysty kirjautumaan Google-sovelluksiin iOS-laitteella, kokeile kirjautua Google-tilille tai Gmailiin selaimella.

Tilin synkronointi Apple-sovellusten kanssa

Voit synkronoida joidenkin Google-tuotteiden sisällön iPhonen tai iPadin valmiiksi asennettujen, vastaavien sovellusten kanssa. Voit esimerkiksi

• käyttää Gmail-sähköpostiasi Mail-sovelluksella
  • katsella Google Kalenterin tapahtumia Kalenteri-sovelluksessa.
Google-tilin synkronointi Apple-sovellusten kanssa

Synkronoi sisältöä Google-tililtä laitteesi Apple-sovelluksiin näin:

1. Avaa Asetukset-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Yhteystiedot. Sinun täytyy ehkä vierittää alaspäin.
  3. Valitse Lisää tili. Jos olet jo synkronoinut Google-tilin laitteellesi, valitse Tilit.
  4. Valitse Lisää tili ja sitten Google.
  5. Kirjaudu Google-tilillesi ohjeiden mukaisesti.
  6. Valitse, mitkä Google-sovellukset synkronoidaan laitteesi kanssa. Voit päivittää asetukset koska tahansa.
  7. Valitse Tallenna.

Valitsemasi Google-tilin data synkronoidaan iPhonen tai iPadin kanssa. Tarkastele sisältöä avaamalla vastaava sovellus.

Synkronoitavan sisällön muuttaminen ja tilin poistaminen

Voit muuttaa laitteesi Apple-sovellusten kanssa synkronoitavaa Google-tilin sisältöä. Voit myös lopettaa synkronoinnin poistamalla Google-tilisi Apple-sovelluksista milloin tahansa.

Muuta synkronoitavaa sisältöä tai poista Google-tili seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Mail, yhteystiedot tai kalenterit.
  3. Valitse muokattava tai poistettava tili.
  4. Tee haluamasi muutokset.
    • Muuta synkronoitavaa sisältöä: Siirrä valitsin synkronoitavan sisällön vieressä Käytössä-asentoon. Siirrä valitsin Ei käytössä ‑asentoon sen sisällön vieressä, jota et halua synkronoida.
    • Poista tili: Valitse Poista tili.

Muihin sovelluksiin kirjautuminen

Voit kirjautua Google-tilillä Googlen ulkopuolisiin sovelluksiin ja sivustoille.

Tärkeää: Kun kirjaudut sisään kolmannen osapuolen palveluun Google-tililläsi, kirjaudut automaattisesti myös Safariin.