Accounts van mensen blokkeren of een blokkering opheffen

Je kunt ongewenste interacties voorkomen door andere gebruikers te blokkeren in bepaalde Google-producten, zoals Google Chat of Foto's. Als je iemand blokkeert, blokkeer je een specifiek Google-account.

Als je het account van iemand anders wilt blokkeren, gebruik je de actie Blokkeren in een van de onderstaande producten.

Google Chat gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Chat (chat.google.com), wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Google Chat

Google Foto's gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Foto's, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Google Foto's

Google Maps gebruiken om een account te blokkeren

Een gebruikersprofiel blokkeren

Je kunt een mobiel apparaat gebruiken om te voorkomen dat iemand je profiel kan vinden op Maps. Google Maps laat deze persoon niet weten dat je hen hebt geblokkeerd. Als je een gebruikersprofiel blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Belangrijk: Mensen die je blokkeert, kunnen je bijdragen misschien nog steeds vinden op Google Maps, maar niet in je profiel. Als een geblokkeerde gebruiker niet is ingelogd op het account dat je hebt geblokkeerd, kan de gebruiker je bijdragen wel vinden.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Ga naar het gebruikersprofiel dat je wilt blokkeren. Je kunt gebruikersprofielen hier vinden:
    • Bovenaan een post of review van die gebruiker.
    • Op het tabblad Volgend als je de betreffende persoon volgt.
    • Op het tabblad Volgers als de persoon jou volgt.
    • In het gedeelte Voor jou. Tik op de profielfoto van de gebruiker.
  3. Tik naast de naam van de persoon op Meer Meeren dan Gebruiker blokkeren.

Tip: Als je iemand volgt en je de content van die persoon niet meer wilt zien, kun je er ook voor kiezen die persoon niet meer te volgen in plaats van deze te blokkeren.

Een locatieverzoek blokkeren

Als je een locatieverzoek blokkeert in Google Maps, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je locatiegegevens deelt en locatieverzoeken blokkeert in Google Maps

YouTube gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert op YouTube, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Je kunt iemand in YouTube blokkeren via de live chat of via de inbox met meldingen als iemand je kanaal heeft vermeld of je content heeft gedeeld via een post.

Google Pay India gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Pay India, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je iemand blokkeert in Google Pay India

Drive gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Google Drive op een computer, wordt dat account geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Drive

Recorder gebruiken om een account te blokkeren

Als je iemand blokkeert in Recorder, wordt het account van die persoon geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over hoe je gebruikers blokkeert in Recorder

Een account blokkeren in Meet

Als je iemand blokkeert in Meet, wordt hun account geblokkeerd in alle producten op deze pagina.

Meer informatie over gebruikers blokkeren in Meet

Geblokkeerde accounts zoeken of een blokkering opheffen

1. Klik op je computer rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Je Google-account beheren.
  2. Klik op Mensen en delen.
  3. Klik in het gedeelte Contactpersonen op Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst weergegeven met de accounts die je hebt geblokkeerd in Google-producten. Als je het blokkeren van een persoon wilt opheffen, selecteer je Verwijderen Verwijderen naast de naam van de persoon.

Tip: De volgende items zijn niet opgenomen in de lijst Geblokkeerde gebruikers:

• Accounts die zijn geblokkeerd via YouTube-kanalen of live chat.
  • Geblokkeerde e-mailadressen.
  • Telefoonnummers die je hebt geblokkeerd met de telefoon-app van je Android-telefoon of iPhone.

Een e-mailadres of telefoonnummer blokkeren

U kunt niet alleen het Google-account van een gebruiker blokkeren, maar mogelijk ook iemands telefoonnummer of e-mailadres. Met deze blokkeringen worden gebruikers niet geblokkeerd in alle Google-producten die op deze pagina worden vermeld. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

E-mailadressen die zijn geblokkeerd in Gmail en telefoonnummers die zijn geblokkeerd in uw telefoon-app, worden niet getoond in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van uw account. De blokkering geldt ook niet voor andere Google-producten.

Telefoonnummers die zijn geblokkeerd in Google Fi, Google Voice of Google Meet, worden getoond in het gedeelte Geblokkeerde gebruikers van uw account. De blokkering geldt voor Google Fi, Google Voice en Google Meet, maar niet voor andere Google-producten.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.