Logga in med telefonen i stället för ett lösenord

Om du inte vill ange lösenordet varje gång du loggar in på Google-kontot kan du få ett meddelande från Google i stället.

Meddelanden från Google är pushmeddelanden som du kan använda till att bekräfta din identitet. När du aktiverar alternativet att logga in med telefonen lägger du även till ett ytterligare sätt att bevisa att det är ditt konto om du skulle glömma lösenordet.

Konfigurera telefonen

Om du vill logga in med telefonen i stället för ett lösenord behöver du en Android-telefon med skärmlås.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Tryck på Säkerhet i navigeringspanelen.
  3. Tryck på Logga in med hjälp av mobilen  under Logga in på Google följt av Konfigurera.
    Du kan behöva logga in.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    1. Om telefonen inte har något skärmlås trycker du på Lägg till ett skärmlås. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Du får ett meddelande på alla kompatibla enheter där du har loggat in på Google-kontot.

Logga in med telefonen

1. När du loggar in på Google-kontot anger du din e-postadress eller ditt telefonnummer.
  2. Tryck på Nästa. Du får en påminnelse om att kolla telefonen.
  3. Lås upp Android-telefonen.
  4. Meddelandet Försöker du logga in? visas. Tryck på Ja.
    • Om du inte har telefonen nära till hands kan du välja Använd lösenord eller andra alternativ på inloggningsskärmen.

Åtgärda problem

Skärmlås har inte aktiverats

Om du vill logga in med telefonen måste du aktivera ett skärmlås. Inställningarna för detta kan se lite olika ut på olika Android-telefoner.

Med ett skärmlås kan du förhindra att andra låser upp telefonen och använder den till att logga in på ditt Google-konto

Du kan behöva extra steg för att logga in

Om vi upptäcker något ovanligt med hur du loggar in, till exempel din plats, kan du behöva bekräfta din identitet med ytterligare steg. Du kan till exempel behöva matcha ett nummer på datorns och telefonens skärm.

Telefonen visas inte

Om telefonen inte visas i avsnittet Din mobil under konfigureringen:

1. Kontrollera att du har en Android-telefon med uppdaterade Google Play-tjänster.
  2. Aktivera skärmlåset.
  3. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar.
  4. Tryck på Konto följt av Lägg till konto följt av Google.
  5. Logga in genom att följa anvisningarna på skärmen.
  6. Försök att konfigurera telefonen igen.

Du har inte telefonen nära till hands eller kan inte använda den

I vissa fall kan du behöva logga in med lösenordet, till exempel när

• du inte har telefonen med dig
  • telefonen inte är laddad
  • telefonen är offline.

Gör följande om detta händer:

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Tryck på Använd lösenord eller andra alternativ.
  3. Välj ett av alternativen och följ stegen på skärmen.
Telefonen har kommit bort eller är stulen

Skärmlås ger telefonenen ett ökat skydd om den skulle komma bort eller bli stulen.

Även om din telefon har den här säkerhetsfunktionen rekommenderar vi att du följer anvisningarna för att logga ut på en enhet som du inte längre använder.

Sluta logga in med telefonen

1. Öppna säkerhetsavsnittet i ditt Google-konto.
  2. Tryck på Logga in med hjälp av mobilen under Logga in på Google. Du kan behöva använda skärmlåset.
  3. Tryck på Inaktivera högst upp.