Inloggen met uw telefoon in plaats van met een wachtwoord

Als u niet elke keer uw wachtwoord wilt opgeven als u inlogt op uw Google-account, kunt u een Google-prompt naar uw telefoon laten sturen.

Google-prompts zijn pushmeldingen waarmee u kunt bevestigen dat u het bent. Als u de optie voor inloggen met uw telefoon inschakelt, kunt u ook een andere manier toevoegen om te bewijzen dat dit uw account is als u uw wachtwoord vergeet.

Je telefoon instellen

Belangrijk: Deze functie is niet beschikbaar als je verificatie in 2 stappen hebt aangezet in je account.

Als je wilt inloggen met je telefoon in plaats van een wachtwoord, heb je een Android-telefoon met een schermvergrendeling nodig.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Tik in het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Tik onder Inloggen bij Google op Je telefoon gebruiken om in te loggen en dan Instellen.
    Je moet misschien inloggen.
  4. Volg de stappen op het scherm.
    1. Als je telefoon geen schermvergrendeling heeft, tik je op Een schermvergrendeling toevoegen. Volg de stappen op het scherm.

Tip: Je krijgt prompts op alle geschikte apparaten die zijn ingelogd op je Google-account.

Inloggen met je telefoon

1. Als je inlogt op je Google-account, geef je je e-mailadres of telefoonnummer op.
  2. Tik op Volgende. Je krijgt een herinnering om je telefoon te checken.
  3. Ontgrendel je Android-telefoon.
  4. Tik in de prompt 'Probeer je in te loggen?' op Ja.
    • Als je telefoon niet in de buurt is, kun je Wachtwoord of andere opties gebruiken selecteren op het inlogscherm.

Problemen oplossen

Schermvergrendeling staat niet aan

Als je wilt inloggen met je telefoon, moet je de schermvergrendeling aanzetten. De instellingen kunnen verschillen afhankelijk van je Android-telefoon.

Met een schermvergrendeling kun je voorkomen dat iemand anders je telefoon ontgrendelt en gebruikt om in te loggen op je Google-account.

Je moet misschien extra stappen uitvoeren om in te loggen

Als we vaststellen dat er iets anders is aan de manier waarop je inlogt, zoals je locatie, moet je misschien extra stappen uitvoeren om te bevestigen dat jij het bent. Je moet bijvoorbeeld een getal op je computer- en telefoonscherm matchen.

Je telefoon staat niet in de lijst

Als je je telefoon niet ziet in het gedeelte Je telefoon van het instelproces:

1. Zorg dat je een Android-telefoon hebt met geüpdatete Google Play-services.
  2. Zet de schermvergrendeling aan.
  3. Open de app Instellingen Instellingen-app.
  4. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  5. Volg de stappen op het scherm om in te loggen.
  6. Probeer opnieuw je telefoon in te stellen.

Je telefoon is niet in de buurt of je kunt deze niet gebruiken

Soms moet je je wachtwoord gebruiken om in te loggen, bijvoorbeeld in deze gevallen:

• Je hebt je telefoon niet bij je.
  • Je telefoon is niet opgeladen.
  • Je telefoon is offline.

Als dit gebeurt, doe je het volgende:

1. Log in op je Google-account.
  2. Tik op Wachtwoord of andere opties gebruiken.
  3. Kies een van de opties en volg de stappen op het scherm.
Je bent je telefoon kwijt of deze is gestolen

Met een schermvergrendeling kun je je telefoon beveiligen in het geval je de telefoon kwijtraakt of deze wordt gestolen.

Hoewel je telefoon deze beveiligingsfunctie heeft, raden we je aan de stappen te volgen om uit te loggen van een apparaat dat je niet meer gebruikt.

Niet meer inloggen met je telefoon

1. Ga naar het beveiligingsgedeelte van je Google-account.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Je telefoon gebruiken om in te loggen. Misschien moet je de schermvergrendeling gebruiken.
  3. Tik bovenaan op Uitschakelen.