Inloggen met uw telefoon in plaats van met een wachtwoord

Als u niet elke keer uw wachtwoord wilt opgeven als u inlogt op uw Google-account, kunt u een Google-prompt naar uw telefoon laten sturen.

Google-prompts zijn pushmeldingen waarmee u kunt bevestigen dat u het bent. Als u de optie voor inloggen met uw telefoon inschakelt, kunt u ook een andere manier toevoegen om te bewijzen dat dit uw account is als u uw wachtwoord vergeet.

Uw telefoon instellen

Als u wilt inloggen met uw telefoon in plaats van een wachtwoord, heeft u een Android-telefoon met een schermvergrendeling nodig.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Tik in het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Je telefoon gebruiken om in te loggen en dan Instellen.
    U moet wellicht inloggen.
  4. Volg de stappen op het scherm.
    1. Als uw telefoon geen schermvergrendeling heeft, tikt u op Een schermvergrendeling toevoegen. Volg de stappen op het scherm.

Tip: U ontvangt prompts op alle geschikte apparaten die zijn ingelogd op uw Google-account.

Inloggen met uw telefoon

1. Als u inlogt op uw Google-account, geeft u uw e-mailadres of telefoonnummer op.
  2. Tik op Volgende. U ontvangt een herinnering om uw telefoon te controleren.
  3. Ontgrendel uw Android-telefoon.
  4. Tik in de prompt 'Probeer je in te loggen?' op Ja.
    • Als uw telefoon niet in de buurt is, kunt u Wachtwoord of andere opties gebruiken selecteren op het inlogscherm.

Problemen oplossen

Schermvergrendeling is niet ingeschakeld

Als u wilt inloggen met uw telefoon, moet u schermvergrendeling inschakelen. De instellingen kunnen verschillen afhankelijk van uw Android-telefoon.

Met een schermvergrendeling kunt u voorkomen dat iemand anders uw telefoon ontgrendelt en gebruikt om in te loggen op uw Google-account.

U heeft mogelijk extra stappen nodig om in te loggen

Als we vaststellen dat er iets anders is aan de manier waarop u inlogt, zoals uw locatie, moet u mogelijk extra stappen uitvoeren om te bevestigen dat u het bent. U moet bijvoorbeeld een getal op uw computer- en telefoonscherm matchen.

Uw telefoon staat niet in de lijst

Als uw telefoon niet in het gedeelte 'Je telefoon' van het instelproces staat:

1. Zorg ervoor dat u een Android-telefoon heeft met geüpdatete Google Play-services.
  2. Schakel de schermvergrendeling in.
  3. Open de app Instellingen Instellingen-app.
  4. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  5. Volg de stappen op het scherm om in te loggen.
  6. Probeer opnieuw uw telefoon in te stellen.

Uw telefoon is niet in de buurt of u kunt deze niet gebruiken

Soms moet u uw wachtwoord gebruiken om in te loggen, bijvoorbeeld in deze gevallen:

• U heeft uw telefoon niet bij u.
  • Uw telefoon is niet opgeladen.
  • Uw telefoon is offline.

Als dit gebeurt, gaat u als volgt te werk:

1. Log in op uw Google-account.
  2. Tik op Wachtwoord of andere opties gebruiken.
  3. Kies een van de opties en volg de stappen op het scherm.
U bent uw telefoon kwijt of deze is gestolen

Met een schermvergrendeling kunt u uw telefoon beveiligen in het geval u uw telefoon kwijtraakt of deze wordt gestolen.

Hoewel uw telefoon deze beveiligingsfunctie heeft, raden we u aan de stappen te volgen om uit te loggen van een apparaat dat u niet meer gebruikt.

Niet meer inloggen met uw telefoon

1. Ga naar het beveiligingsgedeelte van uw Google-account.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Je telefoon gebruiken om in te loggen. Mogelijk moet u de schermvergrendeling gebruiken.
  3. Tik bovenaan op Uitschakelen.