Uw e-mailadressen beheren

Kies de e-mailadressen die u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld inloggen op uw Google-account, opnieuw toegang krijgen als u er niet meer in komt en informatie ontvangen van Google.

E-mailadres voor Google-account

Dit is het hoofd-e-mailadres voor uw Google-account. Dit is ingesteld als primair e-mailadres bij het maken van uw Google-account, maar u kunt een ander primair e-mailadres instellen als u dat wilt.

U kunt als volgt het e-mailadres van uw Google-account wijzigen:

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  2. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  3. Tik op E-mailadres voor Google-account.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Andere e-mailadressen

E-mailadressen voor 'Over mij'

Deze e-mailadressen zijn afkomstig van uw pagina 'Over mij'. U kunt zelf bepalen wie deze e-mailadressen kan bekijken in Google-producten zoals Drive, Foto's en Google+.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  2. Tik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar 'Over mij'.
  3. Selecteer Bewerken Bewerken naast 'Contactgegevens privé' of 'Contactgegevens werk'.
    • Als het relevante gedeelte niet wordt weergegeven, selecteert u rechtsonder Info toevoegen Info toevoegen.
  4. Onder 'E-mail' kunt u uw e-mailadres toevoegen, bewerken of verwijderen.
  5. Selecteer OK.

Meer informatie over hoe u kunt beheren wat anderen over u te zien krijgen in Google-producten.

Alternatieve e-mailadressen

U kunt een e-mailadres dat geen Gmail-adres is, toevoegen aan uw account en dit gebruiken om in te loggen, uw wachtwoord opnieuw in te stellen en meer.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  2. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  3. Selecteer onder 'Alternatieve e-mailadressen' Alternatief e-mailadres toevoegen of Nog een e-mailadres toevoegen.
  4. Geef een e-mailadres op dat van u is en selecteer Toevoegen.

Meer informatie over alternatieve e-mailadressen en hoe deze worden gebruikt.

Secundair e-mailadres

Voeg een herstelmailadres toe om snel en veilig opnieuw toegang tot uw account te krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten of wordt buitengesloten.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  2. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  3. Tik op Herstel-e-mail toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over herstelopties voor uw account.

E-mailadres voor contact

Google stuurt een melding naar uw e-mailadres voor contact als er belangrijke informatie is die u moet weten over uw Google-account of over de producten die u gebruikt, zoals YouTube. Google gebruikt standaard het e-mailadres van uw Google-account om contact met u op te nemen, tenzij u een e-mailadres voor contact toevoegt.

Dit e-mailadres mag van elke e-mailprovider zijn, maar u kunt het beste een adres kiezen dat u regelmatig controleert.

1. Open de Gmail-app  op je iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Google-account. Als je Gmail niet gebruikt, ga je naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie.
  2. Tik onder 'Contactgegevens' op E-mail.
  3. Tik op E-mailadres contactpersoon.
  4. Voeg uw e-mailadres voor contact toe.
  5. Controleer uw inbox op de verificatie-e-mail en open deze.
  6. Klik op E-mailadres voor contact bevestigen.

Opmerking: Zelfs wanneer u een e-mailadres voor contact toevoegt, maken bepaalde Google-producten nog altijd gebruik van het e-mailadres dat aan uw Google-account is gekoppeld.

Wanneer we u e-mails sturen

We gebruiken uw e-mailadres om in bepaalde situaties met u te communiceren, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Als we u moeten helpen toegang te krijgen tot uw account wanneer u niet kunt inloggen of u uw wachtwoord bent vergeten.
  • Als we u belangrijke informatie over de beveiliging van uw account moeten sturen, bijvoorbeeld wanneer er ongebruikelijke activiteit op uw e-mailaccount plaatsvindt.
  • Als we u updates moeten sturen over uw account, bijvoorbeeld wanneer u bijna geen vrije opslagruimte meer over heeft of wanneer wij een beleidswijziging hebben doorgevoerd.
  • Als we u een ontvangstbewijs van uw Play Store-aankoop moeten sturen.
  • Als we u updates over Google-producten en -services moeten sturen waarvan u heeft aangegeven dat u deze wilt ontvangen.