Voer de nieuwe Beveiligingscheck uit. Het kost slechts twee minuten om de beveiliging van uw Google-account te verbeteren.

Uw e-mailadressen beheren

Kies de e-mailadressen die u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld inloggen bij uw Google-account, opnieuw toegang krijgen als u er niet meer in komt en het ontvangen van informatie van Google.

E-mailadres voor Google-account

Dit is het hoofd-e-mailadres voor uw Google-account. Dit is ingesteld als primair e-mailadres bij het maken van uw Google-account, maar u kunt een ander primair e-mailadres instellen als u dat wilt.

U kunt als volgt het e-mailadres van uw Google-account wijzigen:

1. Log in bij Mijn account.
  2. Ga naar het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy' en selecteer Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail  en vervolgens E-mailadres voor Google-account.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Als u Gmail gebruikt, kunt u uw Gmail-gebruikersnaam niet wijzigen. Meer informatie over het wijzigen van gebruikersnamen.

Andere e-mailadressen

E-mailadressen voor 'Over mij'

Deze e-mailadressen zijn afkomstig van uw pagina 'Over mij'. U kunt zelf bepalen wie deze e-mailadressen kan bekijken in Google-producten zoals Drive, Foto's en Google+.

Een e-mailadres voor 'Over mij' toevoegen of bewerken:

1. Log in bij Over mij.
  2. Ga naar het gedeelte 'Contactgegevens privé' of 'Contactgegevens werk' en selecteer 'Bewerken' Bewerken. (Als het betreffende gedeelte niet wordt weergegeven, selecteert u Toevoegen Toevoegen in de rechterbenedenhoek.)
  3. Onder E-mail kunt u uw e-mailadres toevoegen, bewerken of verwijderen.
  4. Selecteer OK.

Meer informatie over hoe u kunt beheren wat anderen over u te zien krijgen in Google-producten.

Alternatieve e-mailadressen

U kunt een e-mailadres dat geen Gmail-adres is, toevoegen aan uw account en dit gebruiken om in te loggen, uw wachtwoord opnieuw in te stellen en meer.

Het eerste alternatieve e-mailadres toevoegen

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies E-mail en vervolgens Geavanceerd.
  4. Selecteer Alternatief e-mailadres toevoegen naast 'Alternatieve e-mailadressen'. Geef een e-mailadres op dat van u is en selecteer Toevoegen.

Meer alternatieve e-mailadressen toevoegen

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies E-mail en vervolgens Alternatieve e-mailadressen.
  4. Selecteer Nog een e-mailadres toevoegen. Geef een e-mailadres op dat van u is en selecteer Toevoegen.

Meer informatie over de vereisten van alternatieve e-mailadressen en hoe deze worden gebruikt.

Secundair e-mailadres

Voeg een herstel-e-mailadres toe om snel en veilig opnieuw toegang tot uw account te krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten of wordt buitengesloten.

U kunt als volgt een herstel-e-mailadres toevoegen of bewerken:

1. Log in bij Mijn account.
  2. Ga naar het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy' en selecteer Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail.
  3. Selecteer Herstel-e-mailadres.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over herstelopties voor uw account.

E-mailadres contactpersoon

Google waarschuwt u op uw contact-e-mailadres als er belangrijke informatie is die u moet weten over uw Google-account of over de producten die u gebruikt, zoals YouTube. Google gebruikt standaard het e-mailadres van uw Google-account om contact met u op te nemen, tenzij u een contact-e-mailadres toevoegt.

Dit e-mailadres mag van elke e-mailprovider zijn, maar u kunt het beste een adres kiezen dat u regelmatig controleert.

U kunt als volgt een contact-e-mailadres toevoegen:

1. Log in bij Mijn account.
  2. Ga naar het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy' en selecteer Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail.
  3. Selecteer Geavanceerd en vervolgens E-mailadres contactpersoon.
  4. Voeg uw contact-e-mailadres toe.
  5. Controleer uw inbox voor de verificatie-e-mail en selecteer Verifiëren.

Opmerking: Zelfs wanneer u een contact-e-mailadres toevoegt, maken bepaalde Google-producten nog altijd gebruik van het e-mailadres van uw Google-account.

Wanneer we u e-mails sturen

We gebruiken uw e-mailadres om in bepaalde situaties met u te communiceren. We sturen u bijvoorbeeld in de volgende situaties e-mails:

• Als we u moeten helpen toegang te krijgen tot uw account wanneer u niet kunt inloggen of u uw wachtwoord bent vergeten.
  • Als we u belangrijke informatie over de beveiliging van uw account moeten sturen, bijvoorbeeld wanneer er ongebruikelijke activiteit op uw e-mailaccount plaatsvindt.
  • Als we u updates moeten sturen over uw account, bijvoorbeeld wanneer u bijna geen vrije opslagruimte meer over heeft of wanneer wij een beleidswijziging hebben doorgevoerd.
  • Als we u een ontvangstbewijs van uw Play Store-aankoop moeten sturen.
  • Als we u updates over Google-producten en -services moeten sturen waarvan u heeft aangegeven dat u deze wilt ontvangen.
hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.