Uw e-mailadressen beheren

Kies de e-mailadressen die u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld inloggen op uw Google-account, opnieuw toegang krijgen als u er niet meer in komt en informatie ontvangen van Google.

E-mailadres voor Google-account

Dit is het hoofd-e-mailadres voor uw Google-account. Dit is ingesteld als primair e-mailadres bij het maken van uw Google-account, maar u kunt een ander primair e-mailadres instellen als u dat wilt.

U kunt als volgt het e-mailadres van uw Google-account wijzigen:

1. Open uw Google-account.
  2. Selecteer onder 'Persoonlijke informatie en privacy' Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail en vervolgens E-mailadres voor Google-account.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Andere e-mailadressen

E-mailadressen voor 'Over mij'

Deze e-mailadressen zijn afkomstig van uw pagina 'Over mij'. U kunt zelf bepalen wie deze e-mailadressen kan bekijken in Google-producten zoals Drive, Foto's en Google+.

1. Ga naar het gedeelte Over mij van uw Google-account.
  2. Selecteer 'Bewerken' Bewerken onder 'Persoonlijke contactgegevens' of 'Contactgegevens werk'.
    • Als het betreffende gedeelte niet wordt weergegeven, selecteert u in de rechterbenedenhoek 'Toevoegen' Toevoegen.
  3. Onder 'E-mail' kunt u uw e-mailadres toevoegen, bewerken of verwijderen.
  4. Selecteer OK.

Meer informatie over hoe u kunt beheren wat anderen over u te zien krijgen in Google-producten.

Alternatieve e-mailadressen

U kunt een e-mailadres dat geen Gmail-adres is, toevoegen aan uw account en dit gebruiken om in te loggen, uw wachtwoord opnieuw in te stellen en meer.

1. Open uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies E-mail en vervolgens Geavanceerd.
  4. Selecteer Alternatief e-mailadres toevoegen of Nog een e-mailadres toevoegen naast 'Alternatieve e-mailadressen'.
  5. Geef een e-mailadres op dat van u is en selecteer Toevoegen.

Meer informatie over de vereisten voor alternatieve e-mailadressen en hoe deze worden gebruikt.

Secundair e-mailadres

Voeg een herstel-e-mailadres toe om snel en veilig opnieuw toegang tot uw account te krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten of wordt buitengesloten.

1. Open uw Google-account.
  2. Selecteer onder 'Persoonlijke informatie en privacy' Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail.
  3. Selecteer Secundair e-mailadres.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over herstelopties voor uw account.

E-mailadres contactpersoon

Google stuurt een melding naar uw contact-e-mailadres als er belangrijke informatie is die u moet weten over uw Google-account of over de producten die u gebruikt, zoals YouTube. Google gebruikt standaard het e-mailadres van uw Google-account om contact met u op te nemen, tenzij u een contact-e-mailadres toevoegt.

Dit e-mailadres mag van elke e-mailprovider zijn, maar u kunt het beste een adres kiezen dat u regelmatig controleert.

1. Open uw Google-account.
  2. Selecteer onder 'Persoonlijke informatie en privacy' Uw persoonlijke informatie en vervolgens E-mail.
  3. Kies Geavanceerd en vervolgens E-mailadres voor contact.
  4. Voeg uw e-mailadres voor contact toe.
  5. Controleer uw inbox voor de verificatie-e-mail en selecteer Verifiëren.

Opmerking: Zelfs wanneer u een e-mailadres voor contact toevoegt, maken bepaalde Google-producten nog altijd gebruik van het e-mailadres dat aan uw Google-account is gekoppeld.

Wanneer we u e-mails sturen

We gebruiken uw e-mailadres om in bepaalde situaties met u te communiceren. We sturen u bijvoorbeeld in de volgende situaties e-mails:

• Als we u moeten helpen toegang te krijgen tot uw account wanneer u niet kunt inloggen of u uw wachtwoord bent vergeten.
  • Als we u belangrijke informatie over de beveiliging van uw account moeten sturen, bijvoorbeeld wanneer er ongebruikelijke activiteit op uw e-mailaccount plaatsvindt.
  • Als we u updates moeten sturen over uw account, bijvoorbeeld wanneer u bijna geen vrije opslagruimte meer over heeft of wanneer wij een beleidswijziging hebben doorgevoerd.
  • Als we u een ontvangstbewijs van uw Play Store-aankoop moeten sturen.
  • Als we u updates over Google-producten en -services moeten sturen waarvan u heeft aangegeven dat u deze wilt ontvangen.