Sähköpostiosoitteiden ylläpito

Voit valita eri sähköpostiosoitteen esimerkiksi Google-tilille kirjautumista, tilille takaisin pääsemiseen (jos käyttö on estynyt) ja Googlen lähettämiä tietoja varten.

Google-tilin sähköpostiosoite

Tämä on Google-tilisi ensisijainen sähköpostiosoite. Se määritetään Google-tilin luomisen yhteydessä, mutta voit halutessasi käyttää ensisijaisena osoitteena myös jotakin toista tiliä.

Google-tilin sähköpostiosoitteen vaihtaminen:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Google-tilin sähköpostiosoite.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Muut sähköpostiosoitteet

Tietoja minusta ‑sähköpostiosoitteet

Nämä sähköpostiosoitteet saadaan Tietoja minusta -sivultasi. Voit päättää, kuka näkee nämä sähköpostiosoitteet kaikkialla Google-tuotteissa, esimerkiksi Drivessa, Kuvissa ja Google+:ssa.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  3. Valitse Henkilökohtaiset yhteystiedot- tai Yhteystiedot työpaikalle ‑kohdasta Muokkaa Muokkaa.
    • Jos etsimääsi osiota ei näy, valitse oikeasta alareunasta Lisää tietoja Lisää tietoja.
  4. Lisää sähköpostiosoite, muokkaa sitä tai poista se Sähköposti-kohdassa.
  5. Valitse OK.

Lue lisää Googlen palveluissa muille näkyvien tietojen määrittämisestä.

Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet

Voit lisätä muiden palvelujen kuin Gmailin sähköpostiosoitteita tilillesi ja käyttää niitä esimerkiksi sisäänkirjautumiseen ja salasanan palauttamiseen.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ‑kohdasta Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite tai Lisää uusi sähköpostiosoite.
  4. Lisää omistamasi sähköpostiosoite ja valitse Lisää.

Lue lisää vaihtoehtoisista sähköpostiosoitteistaja niiden käytöstä.

Palauttamisen sähköpostiosoite

Lisäämällä palauttamisen sähköpostiosoitteen voit palauttaa tilisi käyttöoikeuden nopeasti ja turvallisesti, jos unohdat salasanasi tai et enää pääse tilillesi.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Lisää palauttamisen sähköpostiosoite.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Lue lisätietoja tilin palautusvaihtoehdoista.

Yhteyssähköpostiosoite

Google käyttää yhteyssähköpostiosoitettasi, kun lähetämme sinulle tärkeitä tietoja Google-tilistäsi tai käyttämistäsi tuotteista (kuten YouTubesta). Jos et lisää muuta osoitetta, yhteyssähköpostiosoitteenasi käytetään oletuksena Google-tilisi sähköpostiosoitetta.

Voit käyttää minkä tahansa sähköpostipalvelun osoitetta. Valitse kuitenkin sellainen sähköposti, jonka tarkistat säännöllisesti.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Yhteyssähköpostiosoite.
  4. Lisää yhteyssähköpostiosoite.
  5. Avaa sähköpostiisi lähetetty vahvistusviesti.
  6. Valitse Vahvista yhteyssähköpostiosoite.

Huom. Jotkin Googlen tuotteet käyttävät Google-tilisi sähköpostiosoitetta, vaikka lisäisit erillisen yhteyssähköpostiosoitteen.

Milloin saat meiltä sähköpostia

Käytämme sähköpostiosoitettasi yhteydenpitoon tietyissä tilanteissa. Sähköpostiviestien avulla voimme esimerkiksi

• auttaa sinua käyttämään tiliäsi, kun kirjautuminen ei onnistu tai olet unohtanut salasanasi
  • lähettää sinulle tärkeitä tilisi tietosuojaan liittyviä tietoja, kuten ilmoituksen epätavallisesta toiminnasta
  • lähettää sinulle tiliisi liittyviä ilmoituksia esimerkiksi vähissä olevasta tallennustilasta tai muutoksista käytännöissämme
  • toimittaa sinulle kuitin Play Kauppa -ostoksestasi
  • lähettää sinulle pyytämiäsi ilmoituksia Googlen tuotteista ja palveluista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.