Sähköpostiosoitteiden ylläpito

Voit valita eri sähköpostiosoitteen esimerkiksi Google-tilille kirjautumista, tilille takaisin pääsemiseen (jos käyttö on estynyt) ja Googlen lähettämiä tietoja varten.

Google-tilin sähköpostiosoite

Tämä on Google-tilisi ensisijainen sähköpostiosoite. Se määritetään Google-tilin luomisen yhteydessä, mutta voit halutessasi käyttää ensisijaisena osoitteena myös jotakin toista tiliä.

Google-tilin sähköpostiosoitteen vaihtaminen:

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Henkilökohtaiset tietosi ja sitten Sähköposti ja sitten Google-tilin sähköpostiosoite.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Muut sähköpostiosoitteet

Tietoja minusta ‑sähköpostiosoitteet

Nämä sähköpostiosoitteet saadaan Tietoja minusta -sivultasi. Voit päättää, kuka näkee nämä sähköpostiosoitteet kaikkialla Google-tuotteissa, esimerkiksi Drivessa, Kuvissa ja Google+:ssa.

1. Avaa Google-tilisi Tietoja minusta ‑osio.
  2. Valitse Henkilökohtaiset yhteystiedot ‑kohdasta Muokkaa Muokkaa.
  3. Lisää sähköpostiosoite, muokkaa sitä tai poista se Sähköposti-kohdassa.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse sähköpostiosoitteen alta sen näkymisasetukseksi joko piilossa tai näkyvissä.

Lue lisää Googlen palveluissa muille näkyvien tietojen määrittämisestä.

Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet

Voit lisätä muiden palvelujen kuin Gmailin sähköpostiosoitteita tilillesi ja käyttää niitä esimerkiksi sisäänkirjautumiseen ja salasanan palauttamiseen.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköposti ja sitten Lisäasetukset.
  4. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ‑kohdan vieressä Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.
  5. Lisää omistamasi sähköpostiosoite ja valitse Lisää.

Lue lisää vaihtoehtoisista sähköpostiosoitteista ja niiden käytöstä.

Palauttamisen sähköpostiosoite

Lisäämällä palauttamisen sähköpostiosoitteen voit palauttaa tilisi käyttöoikeuden nopeasti ja turvallisesti, jos unohdat salasanasi tai et enää pääse tilillesi.

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Henkilökohtaiset tietosi ja sitten Sähköposti.
  3. Valitse Palauttamisen sähköpostiosoite  ja sitten Lisää palauttamisen sähköpostiosoite.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lue lisätietoja tilin palautusvaihtoehdoista.

Yhteyssähköpostiosoite

Google käyttää yhteyssähköpostiosoitettasi, kun lähetämme sinulle tärkeitä tietoja Google-tilistäsi tai käyttämistäsi tuotteista (kuten YouTubesta). Jos et lisää muuta osoitetta, yhteyssähköpostiosoitteenasi käytetään oletuksena Google-tilisi sähköpostiosoitetta.

Voit käyttää minkä tahansa sähköpostipalvelun osoitetta. Valitse kuitenkin sellainen sähköposti, jonka tarkistat säännöllisesti.

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot-kohdasta Henkilökohtaiset tietosi ja sitten Sähköposti.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Yhteyshenkilön sähköpostiosoite.
  4. Lisää yhteyssähköpostiosoite.
  5. Avaa sähköpostiisi lähetetty vahvistusviesti.
  6. Valitse Vahvista yhteyssähköpostiosoite.

Huom. Jotkin Googlen tuotteet käyttävät Google-tilisi sähköpostiosoitetta, vaikka lisäisit erillisen yhteyssähköpostiosoitteen.

Milloin saat meiltä sähköpostia

Käytämme sähköpostiosoitettasi yhteydenpitoon tietyissä tilanteissa. Sähköpostiviestien avulla voimme esimerkiksi

• auttaa sinua käyttämään tiliäsi, kun kirjautuminen ei onnistu tai olet unohtanut salasanasi
  • lähettää sinulle tärkeitä tilisi tietosuojaan liittyviä tietoja, kuten ilmoituksen epätavallisesta toiminnasta
  • lähettää sinulle tiliisi liittyviä ilmoituksia esimerkiksi vähissä olevasta tallennustilasta tai muutoksista käytännöissämme
  • toimittaa sinulle kuitin Play Kauppa -ostoksestasi
  • lähettää sinulle pyytämiäsi ilmoituksia Googlen tuotteista ja palveluista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita