Sähköpostiosoitteiden ylläpito

Voit valita eri sähköpostiosoitteen esimerkiksi Google-tilille kirjautumista, tilille takaisin pääsemiseen (jos käyttö on estynyt) ja Googlen lähettämiä tietoja varten.

Google-tilin sähköpostiosoite

Tämä on Google-tilisi ensisijainen sähköpostiosoite. Se määritetään Google-tilin luomisen yhteydessä, mutta voit halutessasi käyttää ensisijaisena osoitteena myös jotakin toista tiliä.

Google-tilin sähköpostiosoitteen vaihtaminen:

1. Avaa Google-tilisi Henkilökohtaiset tiedot ‐välilehti.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti ja sitten Google-tilin sähköpostiosoite.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Muut sähköpostiosoitteet

Tietoja minusta ‑sähköpostiosoitteet

Nämä sähköpostiosoitteet saadaan Tietoja minusta -sivultasi. Voit päättää, kuka näkee nämä sähköpostiosoitteet kaikkialla Google-tuotteissa, esimerkiksi Drivessa, Kuvissa ja Google+:ssa.

1. Avaa Google-tilisi Tietoja minusta ‑osio.
  2. Valitse Henkilökohtaiset yhteystiedot ‑kohdasta Muokkaa Muokkaa.
  3. Lisää sähköpostiosoite, muokkaa sitä tai poista se Sähköposti-kohdassa.
  4. Valitse OK.
  5. Valitse sähköpostiosoitteen alta sen näkymisasetukseksi joko piilossa tai näkyvissä.

Lue lisää Googlen tuotteissa muille näkyvien tietojen valitsemisesta.

Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet

Voit lisätä muiden palvelujen kuin Gmailin sähköpostiosoitteita tilillesi ja käyttää niitä esimerkiksi sisäänkirjautumiseen ja salasanan palauttamiseen.

1. Avaa Google-tilisi Henkilökohtaiset tiedot ‐välilehti.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ‐kohdasta Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite.
  4. Lisää omistamasi sähköpostiosoite ja valitse Lisää.

Lue lisää vaihtoehtoisista sähköpostiosoitteista ja niiden käytöstä.

Palauttamissähköposti

Lisäämällä palauttamisen sähköpostiosoitteen voit palauttaa tilisi käyttöoikeuden nopeasti ja turvallisesti, jos unohdat salasanasi tai et enää pääse tilillesi.

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ‑kohdasta henkilökohtaiset tietosi ja sitten Sähköposti.
  3. Valitse Palauttamissähköposti ja sitten Lisää palauttamissähköposti.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lue lisää tilin palautusvaihtoehdoista.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Google käyttää yhteyssähköpostiosoitettasi, kun lähetämme sinulle tärkeitä tietoja Google-tilistäsi tai käyttämistäsi tuotteista (esim. YouTubesta). Jos et lisää muuta osoitetta, yhteyssähköpostiosoitteenasi käytetään oletuksena Google-tilisi sähköpostiosoitetta.

Voit käyttää minkä tahansa sähköpostipalvelun osoitetta. Valitse kuitenkin sellainen sähköposti, jonka tarkistat säännöllisesti.

1. Avaa Google-tilisi Henkilökohtaiset tiedot ‐välilehti.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  3. Klikkaa Yhteyssähköpostiosoite-kohdasta ja sitten-kuvaketta.
  4. Valitse Lisää toinen sähköpostiosoite ja sitten Lisää yhteyssähköpostiosoite.
  5. Avaa sinulle lähetetty vahvistussähköposti.
  6. Valitse Vahvista yhteyssähköpostiosoite.

Tärkeää: Jotkin Googlen tuotteet käyttävät Google-tilisi sähköpostiosoitetta, vaikka lisäisit erillisen yhteyssähköpostiosoitteen.

Milloin saat meiltä sähköpostia

Käytämme sähköpostiosoitettasi yhteydenpitoon tietyissä tilanteissa. Sähköpostiviestien avulla voimme esimerkiksi

• auttaa sinua käyttämään tiliäsi, kun kirjautuminen ei onnistu tai olet unohtanut salasanasi
  • lähettää sinulle tärkeitä tilisi tietosuojaan liittyviä tietoja, kuten ilmoituksen epätavallisesta toiminnasta
  • lähettää sinulle tiliisi liittyviä ilmoituksia esimerkiksi vähissä olevasta tallennustilasta tai muutoksista käytännöissämme
  • toimittaa sinulle kuitin Play Kauppa -ostoksestasi
  • lähettää sinulle pyytämiäsi ilmoituksia Googlen tuotteista ja palveluista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.