Kontrollér hvilken informasjon andre kan se om deg via Google-tjenester

Du kan gjøre noe informasjon i Google-kontoen din privat eller synlig for alle. På den måten har du kontroll over hvem som ser informasjon om fødselsdatoen din eller telefonnummeret ditt på Google-tjenester.

Legg til, endre eller fjern personlig informasjon

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og trykker på Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  3. Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  4. Endre informasjonen din:
    • Legg til: For hver kategori du vil legge til informasjon i, trykk på Legg til en brukerLegg til.
    • Endre: Trykk på informasjonen du vil endre, og trykk på Endre Rediger
      • Tips: Hvis du har endret navnet ditt nylig, må du muligens vente før du kan endre det igjen.
    • Fjern: Trykk på informasjonen du vil fjerne, og trykk på Fjern.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
Tips: For å endre annen kontoinformasjon, for eksempel passordet ditt, gå til Google-kontoen din.

Velg hvilken informasjon du vil vise

Navnet og bildet ditt er synlig for andre som bruker Google-tjenester, for eksempel når du kommuniserer eller deler innhold.
Tips: For annen informasjon du legger til, kan du velge om den skal være privat eller synlig for alle.
  1. Åpne innstillingene på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google og så Google-konto og så Personlig informasjon.
  3. Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  4. Under en informasjonstype kan du velge hvem som kan se den.
  5. Velg ett av disse alternativene:
    • For å gjøre informasjonen privat, trykk på Bare du Privat, trykk for å endre hvem som kan se denne informasjonen
    • For å gjøre informasjonen synlig for hvem som helst, trykk på Alle Folk.

Flere detaljer om informasjonen din

Hvilken informasjon kan vises?

Du kan velge å vise eller skjule visse typer informasjon for andre personer som bruker Google-tjenester. Dette gjelder blant annet

• fødselsdatoen din
  • oppgitt kjønn
  • jobbinformasjon, for eksempel hvor du jobber
  • personlig kontaktinformasjon og kontaktinformasjon for jobben
  • steder du har bodd
  • utdanningsinformasjon

Når du kontakter eller deler med folk, kan de kanskje se

• navnet ditt
  • kallenavnet
  • profilbildet
  • forsidebildet
  • Google-e-postadressen din

Tips: Navnet og profilbildet på «Om meg»-siden din vises i de fleste Google-tjenestene. Hvis du bruker et annet navn eller profilbilde i enkelte Google-tjenester, ser du dem fremdeles der.

Hvor vises denne informasjonen?

Informasjon i Google-kontoen din som du gjør synlig for alle, er synlig på flere steder:
  • På Google-tjenester der du kan kontakte andre personer, for eksempel Hangouts og Gmail.
  • På Google-tjenester der du oppretter innhold, for eksempel Maps, Play og YouTube.