Kontrollér hvilken informasjon andre kan se om deg via Google-tjenester

Du kan gjøre noe informasjon på Google-kontoen din privat, offentlig eller delt med visse personer. På den måten har du kontroll over hvem som ser informasjon om fødselsdatoen din og telefonnummeret ditt på Google-tjenester.

Velg hvilken informasjon du deler

Navnet og bildet ditt (hvis du velger å legge til et) er synlig for andre som bruker Google-tjenester, for eksempel når du kommuniserer eller deler innhold.

1. Gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg ikonet under eller ved siden av en informasjonstype. Dette ikonet viser hvem som ser denne informasjonen nå.
  3. Velg hvem du vil dele informasjonen med, eller velg Privat.

Legg til, endre eller slett personopplysninger

1. Gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.
  2. Endre informasjonen din:
    • Legg til: Klikk på Legg til Legg til nederst.
    • Endre: Klikk på Endre Endre ved siden av en informasjonstype. Merk: Hvis du har endret navnet ditt nylig, må du muligens vente før du endrer det igjen.
    • Slett: Klikk på Endre Endre ved siden av en informasjonstype. Klikk på Fjern Fjern ved siden av den bestemte informasjonsdelen.
  3. Følg trinnene på skjermen.

For å endre annen kontoinformasjon, for eksempel passordet ditt, går du til Google-kontoen din.

Flere detaljer om informasjonen din

Hvilken informasjon kan deles?

Du kan velge å vise eller skjule noe informasjon for andre personer som bruker Google-tjenester. Dette gjelder blant annet

• fødselsdatoen din
  • oppgitt kjønn
  • jobbinformasjon, for eksempel hvor du jobber
  • personlig kontaktinformasjon og kontaktinformasjon for jobben
  • steder du har vært
  • utdanningsinformasjon

Når du tar kontakt eller deler med folk, kan de kanskje se

• navnet ditt
  • kallenavn
  • beskrivelse
  • profilbilde
  • forsidebildet
  • e-postadressen din

Merk: Navnet og bildet på «Om meg»-siden din dukker opp i de fleste Google-tjenestene. Hvis du bruker et annet navn eller profilbilde i enkelte Google-tjenester, ser du dem fremdeles der.

Hvor vises denne informasjonen?

Informasjonen du legger til i Google-kontoen din, kan vises blant annet

• på Google-tjenester som Hangouts og Gmail, hvor du kan kontakte andre personer
  • på Google-tjenester som Play og YouTube, hvor du deler innhold
  • i Google+-profilen din, hvis du har opprettet en

Se hvordan informasjonen din ser ut for andre

1. Gå til Om meg-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg Meny Meny og deretter Forhåndsvisning øverst til venstre.

Andre personer som ser på informasjonen din, ser kanskje annet innhold enn det som vises her. Hva de ser, kan være avhengig av

• hvilken informasjon du har delt med hvem
  • hvilken informasjon appen viser om deg