Beheren wat andere gebruikers over je te zien krijgen in Google-services

U kunt bepaalde informatie over uw Google-account privé maken of instellen als zichtbaar voor iedereen. Zo heeft u controle over wie uw informatie ziet in Google-services, zoals uw geboortedatum en telefoonnummer.

Kies welke informatie u wilt weergeven

Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt.
  1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar 'Over mij'.
  4. Je kunt onder elk type informatie kiezen wie je informatie momenteel mag zien.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Als je de informatie privé wilt maken, klik je op Alleen jij Privé, tik om te bewerken wie deze gegevens kan zien.
    • Als je de informatie voor iedereen zichtbaar wilt maken, klik je op Iedereen Mensen.

Persoonlijke informatie bewerken

Persoonlijke informatie toevoegen, bewerken of verwijderen

Belangrijk: Sommige informatie kan niet uit je Google-account worden verwijderd. Je kunt bijvoorbeeld je naam en geboortedatum bewerken, maar niet verwijderen.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder 'Kiezen wat anderen te zien krijgen' op Ga naar 'Over mij'.
  4. Zo wijzig je je gegevens:
    • Toevoegen: Voor elke categorie die je wilt toevoegen, klik je op Gebruiker toevoegen Toevoegen.
    • Bewerken: Klik op de informatie die je wilt wijzigen en daarna op Bewerken Bewerken.
      • Tip: Als je je naam onlangs hebt gewijzigd, moet je misschien wachten voordat je deze weer kunt wijzigen.
    • Verwijderen: Klik op de informatie die je wilt verwijderen en daarna op Verwijderen Verwijderen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Persoonlijke informatie bewerken

Tip: Als u andere accountgegevens wilt aanpassen, zoals uw wachtwoord, gaat u naar uw Google-account.

Je profielen in Google-services bekijken en beheren

In sommige Google-services heb je een profiel dat zichtbaar is voor andere mensen die de service ook gebruiken. In je Google-account kun je je profielen voor bepaalde services vinden.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Scroll naar Je profielen. Klik vervolgens op Profielen bekijken.
  4. Selecteer een service om je profielgegevens te bekijken.
  5. Ga naar de service om je profielgegevens te beheren.

Profieldetectie

Als mensen in Google-producten en -services naar je zoeken op basis van je telefoonnummer of e-mailadres, kan profieldetectie bepalen wat ze vinden. Als je dit instelt, bepaal je of mensen met wie je geen interactie hebt gehad in Google-services, maar die wel je contactgegevens hebben, je profielfoto en je volledige of afgekorte naam kunnen zien. Nadat je interactie hebt gehad met iemand, bijvoorbeeld door te communiceren in Google Chat of een album te delen in Google Foto's, ziet deze persoon meestal je volledige naam en profielfoto uit je Google-account.

Met profieldetectie kun je het volgende doen:

• Je naam uit je hoofdprofiel of een kortere versie van je naam gebruiken.
  • Je profielfoto tonen of verbergen.

Profieldetectie beheren

Belangrijk: Als je wilt dat mensen je kunnen vinden via je telefoonnummer, zet je Zorg dat mensen je kunnen vinden via je telefoonnummer aan in je telefoonnummerinstellingen.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Je profielen op Profielen bekijken.
  4. Klik onder je foto en naam op Instellingen voor profieldetectie.
  5. Zet Profieldetectie aan.
  6. Als je wilt bewerken hoe je naam en foto in je profiel worden getoond, klik je op Wijzigen.

Meer informatie over je gegevens

Welke gegevens kunnen worden weergegeven

U kunt de volgende gegevens weergeven of verbergen voor andere mensen die Google-services gebruiken:

• Uw geboortedatum
  • Uw geslacht
  • Informatie over uw werk, zoals waar u werkt
  • Persoonlijke en zakelijke contactgegevens
  • Plaatsen waar u heeft gewoond
  • Informatie over uw opleidingen

De volgende gegevens kunnen worden weergegeven aan mensen met wie u contact heeft of met wie u iets deelt:

• Uw naam
  • Bijnaam
  • Profielfoto
  • Omslagfoto
  • Het e-mailadres van uw Google-account

Tip: De naam en profielfoto op uw pagina 'Over mij' worden weergegeven in de meeste Google-services. Als u in bepaalde Google-services een andere naam of profielfoto gebruikt, worden deze daar nog steeds weergegeven.

Waar deze informatie kan worden weergegeven

De informatie in je Google-account die je voor iedereen zichtbaar maakt, is te vinden op verschillende plaatsen:
  • In Google-services waarin je contact kunt opnemen met andere mensen, zoals Google Chat en Gmail.
  • In Google-services waarin je content maakt, zoals Maps, Play en YouTube.

Wie je gegevens kan bekijken

• Privé: alleen zichtbaar voor jou.
  • Iedereen: zichtbaar voor iedereen.
  • Mensen met wie je communiceert: zichtbaar voor mensen met wie je communiceert, bijvoorbeeld via Chat en gedeelde fotoalbums in Google Foto's.
  • Je organisatie: zichtbaar voor iedereen in je organisatie, zoals werk of school.
  • Gezin: zichtbaar voor iedereen in je gezinsgroep.