Muille näkyvien tietojen määrittäminen Google-palveluissa

Voit määrittää jotkin Google-tilisi tiedot yksityisiksi, julkisiksi tai vain tiettyjen henkilöiden nähtäviksi. Näin voit itse päättää, kuka näkee Google-palveluissa tietojasi, kuten syntymäpäiväsi ja puhelinnumerosi.

Muille näkyvien tietojen valitseminen

Nimesi ja kuvasi (jos olet lisännyt sen) ovat muiden Google-palveluiden käyttäjien nähtävissä – myös lähettäessäsi viestejä tai jakaessasi sisältöä.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Valitse kuvake tietojen kohdalta. Kuvake osoittaa, kuka näkee kyseiset tiedot tällä hetkellä.
  5. Valitse, kenen haluat näkevän tiedot, tai valitse Yksityinen.

Henkilökohtaisten tietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Tietojen muuttaminen:
    • Lisääminen: Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
    • Muokkaaminen: Valitse tietojen kohdalta Muokkaa Muokkaa. Huom. Jos olet muuttanut nimesi äskettäin, sinun on ehkä odotettava jonkin aikaa ennen kuin muuttaa sen uudelleen.
    • Poistaminen: Valitse tietojen kohdalta Muokkaa Muokkaa. Valitse haluamasi tiedon kohdalta Poista Poista.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Voit vaihtaa muita tilin tietoja, esim. salasanan, Google-tililläsi.

Lisätietoja tiedoistasi

Mitkä tiedot ovat jaettavissa

Tässä on joitain tietoja, joita voit näyttää muille Google-palveluiden käyttäjille tai piilottaa heiltä:

• syntymäpäiväsi
  • sukupuolesi
  • työpaikkasi ja muut työtä koskevat tietosi
  • omat ja työyhteystiedot
  • paikat, joissa olet käynyt
  • koulutustietosi

Seuraavat tiedot saattavat näkyä henkilöille, joihin otat yhteyttä tai joille jaat sisältöä:

• nimesi
  • käyttäjänimesi
  • profiilikuvasi
  • kansikuvasi
  • sähköpostiosoitteesi.

Tietoja minusta ‑sivusi nimi ja profiilikuva näkyvät useimmissa Google-palveluissa. Tietyissä muissa Google-palveluissa näytetään edelleen erikseen määrittämäsi nimi tai profiilikuva.

Missä nämä tiedot näkyvät

Google-tilille lisäämäsi tiedot voivat näkyä muutamissa paikoissa:

• Google-palveluissa, joissa voit pitää yhteyttä muihin ihmisiin, esim. Hangoutsissa ja Gmailissa
  • Google-palveluissa, kuten Playssa ja YouTubessa, kun jaat sisältöä

Muille näkyvien tietojen esikatselu

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Esikatselu.

Tietojasi katselevat ihmiset saattavat nähdä jotain muuta kuin tässä näkyvää sisältöä. He näkevät sisältöä riippuen mm. siitä

• mitä tietoja olet jakanut kenenkin kanssa
  • mitä tietoja sovellus näyttää sinusta.