Tietojesi näkyvyyden valinnat Google-palveluissa

Osalle Google-tilin tiedoista voit valita yksityisenä pitämisen tai kaikille näyttämisen. Näin voit itse päättää, kuka näkee Google-palveluissa tietojasi, kuten syntymäpäiväsi tai puhelinnumerosi.

Henkilötietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Napauta Valitse, mitä muut näkevät ‑kohdasta Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Tietojen muuttaminen:
    • Lisää: Valitse jokaisessa luokassa, johon haluat lisätä tietoja, Lisää käyttäjäLisää.
    • Muokkaa: Napauta muokattavaa tietoa ja valitse Muokkaa Muuta
      • Vinkki: Jos vaihdoit nimesi äskettäin, voit joutua odottamaan jonkin aikaa ennen kuin voit muuttaa sen uudelleen.
    • Poista: Napauta poistettavaa tietoa ja valitse Poista.
  5. Seuraa näytön ohjeita.
Vinkki: Jos haluat muuttaa tiettyjä tilitietoja, kuten salasanaa, siirry Google-tilillesi.

Näytettävien tietojen valitseminen

Nimesi ja kuvasi ovat muiden Google-palveluiden käyttäjien nähtävissä – myös lähettäessäsi viestejä tai jakaessasi sisältöä.
Vinkki Kun lisäät muita tietoja, voit valita niiden pitämisen yksityisenä tai näyttämisen kaikille.
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Google-tilija sitten Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Napauta Valitse, mitä muut näkevät ‑kohdasta Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Tietotyypin alta näet, kuka näkee sen tällä hetkellä.
  5. Valitse jompikumpi seuraavista:
    • Tee tiedoista yksityisiä valitsemalla Vain sinä Yksityinen, napauta valitaksesi, kuka voi nähdä nämä tiedot
    • Anna kaikkien nähdä tiedot valitsemalla Kuka tahansa Henkilöt.

Lisätietoja tiedoistasi

Mitä tietoja voidaan näyttää

Tässä on joitakin tietoja, jotka voit näyttää muille Google-palveluiden käyttäjille tai piilottaa heiltä:

• syntymäpäiväsi
  • sukupuolesi
  • työpaikkasi ja muut työtä koskevat tietosi
  • koti- ja työyhteystiedot
  • asuinpaikka
  • koulutustiedot

Seuraavat tiedot saattavat näkyä henkilöille, joihin otat yhteyttä tai joille jaat sisältöä:

• nimesi
  • lempinimi
  • profiilikuva
  • kansikuva
  • Google-tilin sähköpostiosoite

Vinkki: Tietoja minusta ‑sivulla näkyvä nimi ja profiilikuva näkyvät useimmissa Google-palveluissa. Voit nähdä toisen nimen tai profiilikuvan tietyissä muissa Google-palveluissa, jos olet lisännyt ne erikseen.

Missä nämä tiedot voivat näkyä

Kun asetat Google-tilisi tietoja näkymään kenelle tahansa, ne löytyvät muutamasta paikasta:
  • Google-palveluista, joissa voit pitää yhteyttä muihin ihmisiin, esim. Hangoutsista ja Gmailista
  • Google-palveluista, joissa luot sisältöä, esim. Mapsista, Playsta ja YouTubesta.