Tietojesi näkyvyyden valinnat Google-palveluissa

Osalle Google-tilin tiedoista voit valita yksityisenä pitämisen tai kaikille näyttämisen. Näin voit itse päättää, kuka näkee Google-palveluissa tietojasi, kuten syntymäpäiväsi tai puhelinnumerosi.

Näytettävien tietojen valitseminen

Muut Googlen palveluiden käyttäjät voivat nähdä nimesi ja profiilikuvasi ensisijaisen Google-tilisi näkyessä esim. viestiessäsi tai jakaessasi sisältöä.
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Tietotyypin alta näet, kuka näkee tietosi tällä hetkellä.
  5. Valitse jompikumpi seuraavista:
    • Tee tiedoista yksityisiä valitsemalla Vain sinä Yksityinen, napauta valitaksesi, kuka voi nähdä nämä tiedot.
    • Anna kaikkien nähdä tiedot valitsemalla Kuka tahansa Henkilöt.

Muokkaa henkilökohtaisia tietoja

Henkilötietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Tärkeää: Kaikkia tietoja ei voi poistaa Google-tililtäsi. Voit esimerkiksi muokata nimeäsi ja syntymäaikaasi, mutta et poistaa näitä tietoja.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  4. Tietojen muuttaminen:
    • Lisää: Valitse jokaisessa luokassa, johon haluat lisätä tietoja, Lisää käyttäjäLisää.
    • Muokkaa: Napauta muokattavaa tietoa ja valitse Muokkaa Muuta.
      • Vinkki: Jos vaihdoit nimesi äskettäin, voit joutua odottamaan jonkin aikaa ennen kuin voit muuttaa sen uudelleen.
    • Poista: Napauta poistettavaa tietoa ja valitse poista Poista.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Muokkaa henkilökohtaisia tietoja

Vinkki: Jos haluat muuttaa tiettyjä tilitietoja, kuten salasanaa, siirry Google-tilillesi.

Profiilien katsominen ja hallinnointi Googlen palveluissa

Joissakin Googlen palveluissa profiilisi näkyy muille palvelun käyttäjille. Löydät tiettyjen palveluiden profiilit Google-tililtäsi.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Vieritä Profiilisi-kohtaan. Valitse sitten Katso profiilit.
  4. Valitse palvelu, jonka profiilitiedot haluat nähdä.
  5. Siirry kyseiseen palveluun, jotta voit muuttaa profiilitietoja.

Profiilin löydettävyys

Kun sinua haetaan puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi perusteella Googlen tuotteissa ja palveluissa, profiilin löydettävyys auttaa määrittämään, mitä he löytävät. Ottaessasi ominaisuutta käyttöön voit päättää, näkyvätkö profiilikuvasi ja koko nimesi tai lyhennetty nimesi henkilöille, joiden kanssa et ole ollut tekemisissä Googlen palveluissa, mutta joilla on yhteystietosi. Kun olet ollut tekemisissä jonkun kanssa esimerkiksi Google Chatissa tai jakanut albumin Google Kuvissa, hän näkee yleensä koko nimesi ja profiilikuvasi Google-tililtäsi.

Profiilin löydettävyyden avulla voit

• käyttää joko ensisijaisessa profiilissa näkyvää nimeäsi tai lyhennettyä versiota nimestä
  • näyttää tai piilottaa profiilikuvasi.

Profiilin löydettävyyden muokkaaminen

Tärkeää: Jos haluat, että muut voivat löytää sinut puhelinnumeron perusteella, laita Anna muiden löytää sinut puhelinnumeron perusteella päälle puhelinnumeroasetuksista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Profiilisi-kohdasta Näytä profiilit.
  4. Klikkaa kuvan ja nimesi alta Profiilin löydettävyysasetukset.
  5. Laitetaanko profiilin löydettävyys päälle?
  6. Jos haluat muokata nimesi ja kuvasi näkymistä profiilissa, valitse Muuta.

Lisätietoja tiedoistasi

Mitä tietoja voidaan näyttää

Tässä on joitakin tietoja, jotka voit näyttää muille Google-palveluiden käyttäjille tai piilottaa heiltä:

• syntymäpäiväsi
  • sukupuolesi
  • työpaikkasi ja muut työtä koskevat tietosi
  • koti- ja työyhteystiedot
  • asuinpaikka
  • koulutustiedot

Seuraavat tiedot saattavat näkyä henkilöille, joihin otat yhteyttä tai joille jaat sisältöä:

• nimesi
  • lempinimi
  • profiilikuva
  • kansikuva
  • Google-tilin sähköpostiosoite

Vinkki: Tietoja minusta ‑sivulla näkyvä nimi ja profiilikuva näkyvät useimmissa Google-palveluissa. Voit nähdä toisen nimen tai profiilikuvan tietyissä muissa Google-palveluissa, jos olet lisännyt ne erikseen.

Missä nämä tiedot voivat näkyä

Kun asetat Google-tilisi tietoja näkymään kenelle tahansa, ne löytyvät muutamasta paikasta:
  • Google-palveluista, joissa voit pitää yhteyttä muihin ihmisiin, esim. Google Chatista ja Gmailista
  • Google-palveluista, joissa luot sisältöä, esim. Mapsista, Playsta ja YouTubesta.

Kuka voi nähdä tietosi

• Yksityinen: Tiedot näkyvät vain sinulle.
  • Kuka tahansa: Tiedot näkyvät kaikille.
  • Ihmiset, joihin olet yhteydessä: Tiedot näkyvät ihmisille, joihin olet yhteydessä esimerkiksi Chatin tai Google Kuvissa jaettujen valokuva-albumien kautta.
  • Organisaatiosi: Tiedot näkyvät kaikille organisaation (esim. työpaikan tai koulun) jäsenille.
  • Perhe: Tiedot näkyvät kaikille perheryhmäsi jäsenille.