Bestem, hvad andre kan se om dig i forskellige Google-tjenester

Du kan gøre nogle af oplysningerne på din Google-konto private eller synlige for alle. På denne måde bestemmer du, hvem der kan se oplysninger som f.eks. din fødselsdag og dit telefonnummer i Google-tjenester.

Vælg, hvilke oplysninger der skal vises

Dit navn og profilbillede kan ses af andre, der bruger Google-tjenester, hvor hovedprofilen for din Google-konto vises, bl.a. når du kommunikerer eller deler indhold.
  1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på menuen og derefter Indstillinger og derefter Din konto og derefter Administrer din Google-konto.
  3. Øverst skal du trykke på Personlige oplysninger og derefter Gå til Om mig.
  4. Under hver type af oplysninger kan du vælge, hvem der kan se dem.
  5. Vælg en af følgende:
    • Hvis du vil gøre oplysningerne private, skal du trykke på Kun dig Privat – tryk for at redigere, hvem der kan se disse oplysninger
    • Hvis du vil gøre oplysningerne synlige for alle, skal du trykke på Alle Personer.

Tilføj, rediger eller fjern personlige oplysninger

Vigtigt! Visse oplysninger kan ikke fjernes fra din Google-konto. Du kan f.eks. redigere dit navn og din fødselsdato, men ikke fjerne dem.
  1. Åbn Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på menuen og derefter Indstillinger og derefter Din konto og derefter Administrer din Google-konto.
  3. Øverst skal du trykke på Personlige oplysninger og derefter Gå til Om mig.
  4. Rediger dine oplysninger:
    • Tilføj: Tryk på Tilføj brugerTilføj på hver kategori, du vil føje oplysninger til.
    • Rediger: Tryk på de oplysninger, du vil ændre, og tryk derefter på Rediger Rediger
      • Tip! Hvis du har ændret dit navn for nylig, er du muligvis nødt til at vente, før du kan ændre det igen.
    • Fjern: Tryk på de oplysninger, du vil fjerne, og tryk derefter på Fjern.
  5. Følg vejledningen på skærmen.
Tip! Hvis du vil ændre andre kontooplysninger, f.eks. din adgangskode, skal du gå til din Google-konto.

Se og administrer dine profiler i Google-tjenester

I nogle Google-tjenester har du en profil, som er synlig for andre, der bruger den pågældende tjeneste. Du kan se dine profiler for nogle tjenester på din Google-konto.

1. Gå til din Google-konto på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Personlige oplysninger øverst på skærmen.
  3. Rul til "Dine profiler". Tryk derefter på Se profiler.
  4. Vælg en tjeneste for at se dine profiloplysninger.
  5. Gå til tjenesten for at administrere dine profiloplysninger.

Profilsynlighed

Når andre søger efter dig via dit telefonnummer eller din mailadresse i Googles produkter og tjenester, har profilsynlighed indflydelse på, hvad de finder. Når du konfigurerer indstillingen, vælger du, om brugere, som du ikke har interageret med i Google-tjenester, men som har dine kontaktoplysninger, skal kunne se dit profilbillede og dit fulde eller forkortede navn. Når du har interageret med en bruger, f.eks. ved kommunikation i Google Chat, eller deler et album i Google Fotos, kan vedkommende normalt se dit fulde navn og profilbillede fra din Google-konto.

Med profilsynlighed kan du vælge at:

• Bruge enten dit navn fra din primære profil eller en forkortet version af dit navn.
  • Vise eller skjule dit profilbillede.

Administrere profilsynlighed

Vigtigt! Hvis du vil give andre mulighed for at finde dig ud fra dit telefonnummer, skal du aktivere Giv andre mulighed for at finde dig ud fra dit telefonnummer i indstillingerne for dit telefonnummer.

1. Gå til din Google-konto.
  2. Tryk på Personlige oplysninger øverst på skærmen.
  3. Under "Dine profiler" trykker du på Se profiler.
  4. Under dit billede og dit navn skal du trykke på Indstillinger for profilsynlighed.
  5. Aktivér Profilsynlighed.
  6. Tryk på Skift for at redigere, hvordan navnet og billedet skal vises på din profil.

Flere detaljer om dine oplysninger

Hvilke oplysninger, der kan vises

Her følger nogle oplysninger, du kan vise til eller skjule for andre personer, der bruger Google-tjenester:

• Din fødselsdag
  • Dit køn
  • Oplysninger om beskæftigelse, f.eks. hvor du arbejder
  • Personlige og arbejdsrelaterede kontaktoplysninger
  • Steder du har boet
  • Oplysninger om uddannelse

Brugere, du kontakter eller deler indhold med, kan muligvis se følgende oplysninger:

• Dit navn
  • Kaldenavn
  • Profilbillede
  • Forsidebillede
  • Mailadressen til din Google-konto

Tip! Navnet og profilbilledet på siden "Om mig" vises i de fleste Google-tjenester. Hvis du bruger et andet navn eller profilbillede i visse Google-tjenester, kan du stadig se dem der.

Hvor oplysningerne kan blive vist

Oplysninger på din Google-konto, som du gør synlige for Alle, kan ses flere steder:
  • I Google-tjenester, hvor du kan kontakte andre personer, f.eks. Google Chat og Gmail.
  • I Google-tjenester, hvor du opretter indhold, f.eks. Maps, Play og YouTube.

Hvem kan se dine oplysninger?

• Privat: Kan kun ses af dig.
  • Alle: Kan ses af alle.
  • Personer, du interagerer med: Kan ses af de personer, du interagerer med, f.eks. via Chat og fotoalbum, der er delt i Google Fotos.
  • Din organisation: Kan ses af alle i din organisation, f.eks. din arbejdsplads eller skole.
  • Familie: Kan ses af alle i din familiegruppe.