Beskyt en hacket eller kompromitteret konto

Hvis du lægger mærke til aktivitet på din Google-konto, som du ikke genkender, er det muligt, at en anden person bruger din konto uden din tilladelse. Brug nedenstående oplysninger til at finde frem til mistænkelig aktivitet, få adgang til din konto igen og gøre den mere sikker.

Trin 1: Log ind på din konto

Log ind på den Google-konto, du vil beskytte.

Hvis du ikke kan logge ind

Gå til siden om kontogendannelse, og besvar spørgsmålene, så godt du kan. Disse tips kan hjælpe.

Brug siden om kontogendannelse, hvis:

• Nogen har ændret dine kontooplysninger, f.eks. din adgangskode eller dit telefonnummer til gendannelse.
  • Nogen har slettet din konto.
  • Du ikke kan logge ind af en anden årsag.

Tip! Prøv at gendanne dit brugernavn for at sikre dig, at du forsøger at logge ind på den rigtige konto.

Trin 2: Gennemgå aktivitet, og hjælp med at beskytte din konto

Gennemgå din kontoaktivitet
  1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed i navigationspanelet til venstre.
  3. Vælg Gennemgå sikkerhedshændelser i panelet Seneste sikkerhedshændelser.
  4. Kig efter mistænkelig aktivitet:
    • Hvis du finder aktivitet, der ikke kommer fra dig, skal du vælge på Nej, det var ikke mig. Følg derefter vejledningen på skærmen for at beskytte din konto bedre.
    • Hvis aktiviteten kom fra dig, skal du trykke på Ja. Hvis du stadig mener, at en anden person bruger din konto, kan du finde ud af, om din konto er blevet hacket.
Gennemgå, hvilke enheder der bruger din konto
  1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed i navigationspanelet til venstre.
  3. Vælg Administrer enheder i panelet Dine enheder.
  4. Se efter eventuelle enheder, du ikke genkender.
    • Hvis du finder en enhed, som du ikke genkender, skal du vælge Er der en enhed, du ikke kan genkende? Følg derefter vejledningen på skærmen for at beskytte din konto bedre.
    • Hvis du genkender alle enheder, men stadig mener, at en anden person bruger din konto, kan du finde ud af, om din konto er blevet hacket.

Trin 3: Beskyt din konto yderligere

Aktivér totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse hjælper med at holde hackere ude af din konto. Med totrinsbekræftelse logger du ind med:

• Noget, du kender (din adgangskode)
  • Noget, du har (din telefon, en sikkerhedsnøgle eller en trykt kode)

På den måde er din konto stadig beskyttet, hvis din adgangskode bliver stjålet.

Kontakt din bank eller de lokale myndigheder

Undersøg, om andre har givet instrukser til din bank eller offentlige myndigheder om f.eks. at åbne en konto eller overføre penge. Dette er vigtigt, hvis du:

• Har bankoplysninger gemt på din konto, f.eks. gemte betalingskort i Google Pay eller Chrome.
  • Har personlige oplysninger (som skatte- eller pasoplysninger) gemt på din konto. Du kan f.eks. have personlige oplysninger gemt i Google Fotos, Google Drev eller Gmail.
  • Mener, at nogen misbruger din identitet eller udgiver sig for at være dig.
Fjern skadelig software

Hvis du mener, at der er mistænkelig aktivitet på din konto, kan det være nødvendigt at fjerne skadelig software. For at forbedre din kontos sikkerhed skal du installere og køre et pålideligt antivirusprogram.

Du kan også gendanne din computers fabriksindstillinger og geninstallere operativsystemet.

Vigtigt! Sørg for at sikkerhedskopiere de filer, som du har brug for. Se, hvordan du uploader filer til Google Drev.

Installer en mere sikker browser

Nogle internetbrowsere har sikkerhedssvagheder. Overvej at bruge en mere sikker browser som f.eks. Google Chrome.

Vær med til at forhindre tyveri af adgangskoder med Password Alert

Hvis du angiver din adgangskode på et website, der ikke tilhører Google, bliver du underrettet af Password Alert i Google Chrome. På den måde ved du, om et website foregiver at være Google for at stjæle din adgangskode.

Beskyt dine apps og enheder bedre
Beskyt de andre Google-produkter, du bruger

Find ud af, om din konto er blevet hacket

Hvis du bemærker nogle af disse tegn, er det muligt, at en anden person bruger din Google-konto.

Vigtigt! Hvis du mener, at en anden person bruger din Google-konto, skal du straks ændre din adgangskode til følgende:

• Din Google-konto (hvis du ikke allerede har ændret den, efter du har lagt mærke til mistænkelig aktivitet)
  • Apps og websites, hvor du bruger den samme adgangskode, som du brugte til din Google-konto
  • Apps og websites, der kontakter dig via mailadressen til din Google-konto
  • Apps og websites, hvor du logger ind med mailadressen til din Google-konto
  • Apps og websites, som du har gemt adgangskoder til på din Google-konto

Mistænkelig kontoaktivitet

Ukendte ændringer af vigtige sikkerhedsindstillinger

Ret indstillingen med det samme, hvis du opdager ændringer af følgende indstillinger, som du ikke selv har foretaget:

Uautoriseret økonomisk aktivitet

Din økonomiske aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

Notifikationer om usædvanlig aktivitet

Bemærk! Vi bruger dit telefonnummer og din mailadresse til gendannelse til at give dig besked om mistænkelig aktivitet.

Vi informerer dig om usædvanlig aktivitet via:

• En notifikation om et usædvanligt login eller en ny enhed, der bruger din konto.
  • En notifikation om, at dit brugernavn, din adgangskode eller andre sikkerhedsindstillinger er blevet ændret, og du ikke har foretaget ændringen.
  • En notifikation om anden aktivitet, du ikke genkender.
  • En rød bjælke øverst på skærmen, hvor der står: "Vi har registreret mistænkelig aktivitet på din konto".
  • Siden "Enhedsaktivitet og sikkerhedshændelser".

Mistænkelig aktivitet i Google-produkter, du bruger

Gmail

Indstillinger for Gmail

Ret indstillingen med det samme, hvis du ser ændringer af følgende, som du ikke selv har foretaget:

Aktivitet i Gmail

Din Gmail-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

• Du modtager ikke længere mails.
  • Dine venner siger, at de har modtaget spam eller usædvanlige mails fra dig.
  • Dit brugernavn er blevet ændret.
  • Dine mails blev slettet fra din indbakke og findes ikke i papirkurven. Du kan rapportere forsvundne mails og muligvis gendanne dem.
  • Du kan se sendte mails, som du ikke selv har skrevet.
YouTube

Din YouTube-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

• Din YouTube-kanal indeholder ukendte ændringer af dit profilbillede, dine beskrivelser, indstillinger for mail eller sendte beskeder.
  • Din YouTube-kanal indeholder videoer, som du ikke har uploadet, eller kommentarer, som du ikke har skrevet.
Google Drev

Din Google Drev-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

Google Fotos

Din Google Fotos-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

Blogger

Din Blogger-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

• Der dukker indlæg op på din blog, som du ikke har udgivet.
  • Du får kommentarer til indlæg, du ikke har udgivet.
  • Din Mail-to-Blogger-adresse er blevet ændret, uden at du har gjort det.
  • Din blog er forsvundet eller blokeret.