Protegir un compte piratejat o en perill

Si detecteu activitat que no reconeixeu al vostre Compte de Google, és possible que una altra persona l'estigui fent servir sense el vostre permís. La informació següent us pot ajudar a detectar activitat sospitosa, tornar a accedir al compte i millorar-ne la protecció.

Pas 1: inicieu la sessió al compte

Inicieu la sessió al Compte de Google que vulgueu protegir.

Si no podeu iniciar la sessió

Aneu a la pàgina de recuperació del compte i responeu a les preguntes amb tanta precisió com sigui possible. Aquests consells us poden ajudar.

Utilitzeu la pàgina de recuperació del compte en els casos següents:

• Algú ha canviat la informació del compte, com ara la contrasenya o el número de telèfon de recuperació.
  • Algú ha suprimit el compte.
  • No podeu iniciar-hi la sessió per un altre motiu.

Consell: per assegurar-vos que estigueu iniciant la sessió al compte correcte, proveu de recuperar el nom d'usuari.

Pas 2: consulteu l'activitat i ajudeu a protegir el compte

Consultar l'activitat del compte
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, seleccioneu Seguretat.
  3. Al tauler Esdeveniments de seguretat recents, feu clic a Revisa els esdeveniments de seguretat.
  4. Comproveu si hi ha activitat sospitosa:
    • Si trobeu activitat que no reconeixeu, toqueu No, no he estat jo. A continuació, seguiu els passos en pantalla per protegir el vostre compte.
    • Si reconeixeu l'activitat, toqueu . Si continueu pensant que una altra persona està fent servir el vostre compte, esbrineu si algú l'ha piratejat.
Consultar quins dispositius utilitzen el vostre compte
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, seleccioneu Seguretat.
  3. Al tauler Els teus dispositius, seleccioneu Gestiona els dispositius.
  4. Comproveu si hi ha algun dispositiu que no reconeixeu.
    • Si en trobeu algun, toqueu No reconeixes un dispositiu?. A continuació, seguiu els passos en pantalla per protegir el vostre compte.
    • Si reconeixeu tots els dispositius però continueu pensant que una altra persona està fent servir el vostre compte, esbrineu si algú l'ha piratejat.

Pas 3: preneu més mesures de seguretat

Activar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos ajuda a impedir que els pirates informàtics accedeixin al vostre compte. Amb la verificació en dos passos, inicieu la sessió amb les dades següents:

• Una cosa que sabeu (la contrasenya).
  • Una cosa que teniu (el telèfon, una clau de seguretat o un codi imprès).

D'aquesta manera, si us roben la contrasenya, el compte continuarà protegit.

Contactar amb el banc o les autoritats locals

Assegureu-vos que el banc o el govern no hagin rebut instruccions d'una altra persona, per exemple, per obrir un compte o transferir diners. Això és important en els casos següents:

• Teniu informació bancària desada al compte, com ara targetes de crèdit desades a Google Pay o Chrome.
  • Teniu informació personal desada al compte, com ara informació fiscal o sobre el passaport. Per exemple, podeu tenir informació personal desada en un servei com ara Google Fotos, Google Drive o Gmail.
  • Creieu que un altre usuari està utilitzant o suplantant la vostra identitat.
Suprimir programari maliciós

Si creieu que al compte hi ha activitat sospitosa, pot ser que hàgiu de suprimir programari maliciós. Per millorar la seguretat del compte, instal·leu i executeu un programari antivirus de confiança.

També podeu restablir la configuració de fàbrica de l'ordinador i tornar a instal·lar-hi el sistema operatiu.

Important: assegureu-vos de fer una còpia de seguretat dels fitxers que necessiteu. Obteniu informació sobre com podeu penjar fitxers a Google Drive.

Instal·lar un navegador més segur

Alguns navegadors d'Internet tenen vulnerabilitats de seguretat. Plantegeu-vos utilitzar un navegador més segur, com ara Google Chrome.

Impedir el robatori de contrasenyes amb Alerta de protecció de contrasenya

Si introduïu la contrasenya en un lloc web que no és de Google, l'extensió Alerta de protecció de contrasenya de Google Chrome us avisa. Així sabreu si un lloc web fingeix ser Google per robar-vos la contrasenya.

Protegir les aplicacions i els dispositius
Protegir altres productes de Google que feu servir

Esbrinar si algú ha piratejat el vostre compte

Si detecteu alguns d'aquests indicis, és possible que una altra persona estigui utilitzant el vostre Compte de Google.

Important: si creieu que una altra persona està utilitzant el vostre Compte de Google, canvieu de seguida la contrasenya als serveis següents:

• El vostre Compte de Google, si encara no l'heu canviat després de detectar-hi activitat sospitosa.
  • Aplicacions i llocs web en què utilitzeu la mateixa contrasenya que al vostre Compte de Google.
  • Aplicacions i llocs web que us envien correus mitjançant l'adreça electrònica del vostre Compte de Google.
  • Aplicacions i llocs web en què inicieu la sessió amb l'adreça electrònica del vostre Compte de Google.
  • Aplicacions i llocs web per als quals heu desat contrasenyes al vostre Compte de Google.

Activitat sospitosa al compte

Canvis no reconeguts en opcions de seguretat fonamentals

Si no reconeixeu algun canvi en una de les opcions de configuració següents, desfeu-lo de seguida:

Activitat financera no autoritzada

Els casos següents es poden considerar activitat financera sospitosa:

Notificacions d'activitat poc habitual

Nota: farem servir el número de telèfon i l'adreça electrònica de recuperació per notificar-vos activitats sospitoses.

Aquestes són les vies que podem utilitzar per informar-vos d'activitat inusual:

• Una notificació sobre un inici de sessió poc habitual o sobre un dispositiu nou que utilitza el vostre compte.
  • Una notificació sobre un canvi fet per una altra persona al nom d'usuari, a la contrasenya o en una altra opció de seguretat.
  • Una notificació sobre altres activitats que no reconeixeu.
  • Una barra vermella a la part superior de la pantalla amb el missatge "Hem detectat activitat sospitosa al compte".
  • La pàgina "Activitat de dispositius i esdeveniments de seguretat".

Activitat sospitosa als productes de Google que utilitzeu

Gmail

Configuració de Gmail

Si no reconeixeu algun canvi en una de les opcions de configuració següents, corregiu-les de seguida:

Activitat a Gmail

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Gmail:

• Heu deixat de rebre correus electrònics.
  • Els amics us diuen que reben correu brossa o correus electrònics poc habituals provinents del vostre compte.
  • El vostre nom d'usuari ha canviat.
  • S'han suprimit els correus electrònics de la safata d'entrada i tampoc no són a la paperera. Podeu informar-nos que falten els correus electrònics i, possiblement, recuperar-los.
  • Veieu correus electrònics enviats que no heu escrit.
YouTube

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a YouTube:

• Al canal de YouTube, hi ha canvis que no recordeu haver fet a la foto de perfil, a les descripcions, a la configuració del correu electrònic o als missatges enviats.
  • Al canal de YouTube, hi ha vídeos que no heu penjat o comentaris que no heu publicat.
Google Drive

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Google Drive:

Google Fotos

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Google Fotos:

Blogger

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Blogger:

• Al vostre blog es mostren entrades que no heu publicat.
  • Rebeu comentaris sobre entrades que no heu publicat.
  • L'adreça de Mail-to-Blogger ha canviat, però no heu fet aquest canvi.
  • El blog ha desaparegut o s'ha bloquejat.