Protegir un Compte de Google piratejat o en perill

Si detecteu activitat que no reconeixeu al vostre Compte de Google, a Gmail o en altres productes de Google, és possible que una altra persona els estigui utilitzant sense el vostre permís. Si creieu que el vostre Compte de Google o Gmail s'han piratejat, seguiu aquests passos per detectar activitat sospitosa, tornar a accedir al vostre compte i millorar-ne la seguretat.

Pas 1: inicieu la sessió al vostre Compte de Google

Si no es pot iniciar la sessió

Aneu a la pàgina de recuperació del compte i responeu a les preguntes amb tanta precisió com sigui possible. Aquests consells us poden ajudar.

Utilitzeu la pàgina de recuperació del compte en els casos següents:

• Algú ha canviat la informació del compte, com ara la contrasenya o el número de telèfon de recuperació.
  • Algú ha suprimit el compte.
  • No podeu iniciar-hi la sessió per un altre motiu.

Consell: per assegurar-vos que estigueu iniciant la sessió al compte correcte, proveu de recuperar el nom d'usuari.

Pas 2: reviseu l'activitat i ajudeu a protegir el vostre Compte de Google piratejat

Consultar l'activitat d'un compte
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, seleccioneu Seguretat.
  3. Al tauler Esdeveniments de seguretat recents, seleccioneu Revisa els esdeveniments de seguretat.
  4. Comproveu si hi ha activitat sospitosa:
    • Si trobeu activitat que no reconeixeu, seleccioneu No, no he estat jo. A continuació, seguiu els passos en pantalla per protegir el vostre compte.
    • Si reconeixeu l'activitat, seleccioneu . Si continueu pensant que una altra persona està fent servir el vostre compte, esbrineu si algú l'ha piratejat.
Consultar quins dispositius utilitzen el vostre compte
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, seleccioneu Seguretat.
  3. Al tauler Els teus dispositius, seleccioneu Gestiona els dispositius.
  4. Comproveu si hi ha algun dispositiu que no reconeixeu.
    • Si en trobeu algun, toqueu No reconeixes un dispositiu? A continuació, seguiu els passos en pantalla per protegir el vostre compte.
    • Si reconeixeu tots els dispositius, però continueu pensant que una altra persona està fent servir el vostre compte, esbrineu si algú l'ha piratejat.

Pas 3: preneu més mesures de seguretat

Activar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos ajuda a impedir que els pirates informàtics accedeixin al vostre compte. Amb la verificació en dos passos, inicieu la sessió amb les dades següents:

• una cosa que sabeu (la contrasenya)
  • una cosa que teniu (el telèfon, una clau de seguretat o un codi imprès)

D'aquesta manera, si us roben la contrasenya, el compte continuarà protegit.

Contactar amb un banc o amb autoritats locals

Assegureu-vos que el banc o el govern no hagin rebut instruccions d'una altra persona, per exemple, per obrir un compte o transferir diners. Això és important en els casos següents:

• Teniu informació bancària desada al vostre compte, com ara targetes de crèdit a Google Pay o a Chrome.
  • Teniu dades personals desades al vostre compte, com ara informació fiscal o sobre el passaport. Per exemple, podeu tenir dades personals desades en un servei com Google Fotos, Google Drive o Gmail.
  • Creieu que una altra persona està utilitzant o suplantant la vostra identitat.
Suprimir programari nociu

Si creieu que al vostre compte hi ha activitat sospitosa, pot ser que hàgiu de suprimir programari nociu. Per millorar la seguretat del compte, instal·leu i executeu un programari antivirus de confiança.

També podeu restablir la configuració de fàbrica de l'ordinador i tornar a instal·lar-hi el sistema operatiu.

Important: assegureu-vos de fer una còpia de seguretat dels fitxers que necessiteu. Obteniu informació sobre com podeu penjar fitxers a Google Drive.
Instal·lar un navegador més segur
Alguns navegadors d'Internet tenen vulnerabilitats de seguretat. Plantegeu-vos utilitzar un navegador més segur, com ara Google Chrome.
Impedir el robatori de contrasenyes amb Alerta de protecció de contrasenya
Si introduïu la contrasenya en un lloc web que no és de Google, l'extensió Alerta de protecció de contrasenya de Google Chrome us avisa. Així sabreu si un lloc web fingeix ser Google per robar-vos la contrasenya.
Protegir aplicacions i dispositius
Protegir altres productes de Google que es fan servir

Esbrinar si algú ha piratejat el vostre Compte de Google

Si detecteu algun d'aquests indicis, és possible que una altra persona estigui utilitzant el vostre Compte de Google.

Important: si creieu que una altra persona ha iniciat la sessió al vostre Compte de Google, canvieu immediatament la contrasenya dels elements que hi ha a continuació.

• el vostre Compte de Google, si encara no l'heu canviada.
  • aplicacions i llocs web:
    • en què feu servir la mateixa contrasenya que utilitzeu per al vostre Compte de Google
    • en què s'utilitza l'adreça electrònica del vostre Compte de Google com a forma de contacte
    • en què inicieu la sessió amb l'adreça electrònica del vostre Compte de Google
    • les contrasenyes dels quals heu desat al vostre Compte de Google.

Tot seguit, podeu cercar i suprimir dispositius no reconeguts que hagin iniciat la sessió al vostre compte.

Activitat sospitosa al compte

Canvis no reconeguts en opcions de seguretat fonamentals

Si no reconeixeu algun canvi en una de les opcions de configuració següents, corregiu-lo de seguida:

Activitat financera no autoritzada

Els casos següents es poden considerar activitat financera sospitosa:

Notificacions d'activitat poc habitual

Consell: per informar-vos d'activitat sospitosa, utilitzarem el número de telèfon i l'adreça electrònica de recuperació.

Per informar-vos d'activitat inusual, utilitzarem les vies següents:

• Una notificació sobre un inici de sessió inusual o sobre un dispositiu nou al vostre compte.
  • Una notificació sobre un canvi en el nom d'usuari, la contrasenya o una altra opció de configuració de seguretat, però l'usuari no ha fet aquest canvi.
  • Una notificació sobre altres activitats que no reconeixeu.
  • Una barra vermella a la part superior de la pantalla amb el missatge "Hem detectat activitat sospitosa al teu compte".
  • La pàgina "Activitat de dispositius i esdeveniments de seguretat".

Activitat sospitosa als productes de Google que utilitzeu

Gmail

Configuració de Gmail

Si no reconeixeu algun canvi en una de les opcions de configuració següents, corregiu-lo de seguida:

Activitat a Gmail

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Gmail:

• Ja no rebeu correus electrònics.
  • Els amics us diuen que reben correu brossa o correus electrònics poc habituals provinents del vostre compte.
  • El vostre nom d'usuari ha canviat.
  • Els correus electrònics s'han suprimit de la safata d'entrada i tampoc no són a "Paperera". Podeu informar que falten correus electrònics i, possiblement, recuperar-los.
  • Observeu que a "Enviats" hi ha correus electrònics que no heu escrit.
YouTube

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a YouTube:

• El vostre canal de YouTube conté vídeos que no heu penjat, comentaris que no heu fet o canvis desconeguts en els elements següents:
    • nom del canal
    • foto de perfil
    • descripcions
    • configuració del correu electrònic
    • missatges enviats
Google Drive

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Google Drive:

Google Fotos

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Google Fotos:

Blogger

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Blogger:

• Al vostre blog es mostren entrades que no heu publicat.
  • Rebeu comentaris sobre entrades que no heu publicat.
  • L'adreça de Mail-to-Blogger ha canviat, però no heu fet aquest canvi.
  • El vostre blog ha desaparegut o s'ha bloquejat.
Google Ads

Els casos següents es poden considerar activitat sospitosa a Google Ads:

• Hi ha anuncis que dirigeixen a enllaços o destinacions desconeguts.
  • La inversió en publicitat s'ha augmentat.
  • S'han fet canvis en els propietaris, els gestors o els usuaris del compte.
true
Et donem la benvinguda al Compte de Google!

Hem vist que tens un Compte de Google nou! Obtén informació sobre com pots millorar la teva experiència amb la llista de comprovació del teu Compte de Google.