Sikre en hacket Google-konto eller en Google-konto med sikkerhetsbrudd

Hvis du oppdager ukjent aktivitet på Google-kontoen din, Gmail eller andre Google-produkter, kan det hende noen andre bruker kontoen din uten din tillatelse. Hvis du tror at Google-kontoen din eller Gmail er hacket, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å oppdage mistenkelig aktivitet, få tilgang til kontoen igjen og gjøre den sikrere.

Trinn 1: Logg på Google-kontoen din

Hvis du ikke kan logge på

Gå til siden for kontogjenoppretting, og besvar spørsmålene så godt du kan. Disse tipsene kan hjelpe.

Bruk siden for kontogjenoppretting hvis

• noen har endret kontoinformasjonen din, for eksempel passordet ditt eller telefonnummeret ditt for gjenoppretting
  • noen har slettet kontoen din
  • du ikke kan logge på av en annen grunn

Tips: For å være sikker på at du prøver å logge på riktig konto, kan du prøve å gjenopprette brukernavnet ditt.

Trinn 2: Gjennomgå aktivitet og sikre den hackede Google-kontoen din

Gå gjennom kontoaktiviteten din
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Gå gjennom sikkerhetshendelser i Nylige sikkerhetshendelser-panelet.
  4. Se etter mistenkelig aktivitet:
    • Hvis du oppdager aktivitet som ikke kom fra deg, velger du Nei, det var ikke meg. Følg deretter trinnene på skjermen for å sikre kontoen din.
    • Hvis du utførte aktiviteten, velger du Ja. Hvis du tror noen andre bruker kontoen din, kan du finne ut om kontoen din er hacket.
Gå gjennom hvilke enheter som bruker kontoen din
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer enheter i Enhetene dine-panelet.
  4. Se etter enheter du ikke gjenkjenner.
    • Hvis du finner en enhet du ikke gjenkjenner, velger du Ser du en enhet du ikke kjenner igjen? Følg deretter trinnene på skjermen for å sikre kontoen din.
    • Hvis du gjenkjenner alle enhetene, men tror noen andre bruker kontoen din, kan du finne ut om kontoen din er hacket.

Trinn 3: Iverksett flere sikkerhetstiltak

Slå på totrinnsbekreftelse

Totrinnsbekreftelse bidrar til å holde hackere ute fra kontoen din. Med totrinnsbekreftelse logger du på med

• noe du vet (passordet ditt)
  • noe du har (telefonen din, en sikkerhetsnøkkel eller en trykt kode)

Dermed er kontoen fortsatt sikker selv om passordet ditt blir stjålet.

Kontakt banken din eller lokale myndigheter

Forsikre deg om at banken din eller myndighetene ikke har fått instruksjoner fra andre, for eksempel om å åpne en konto eller overføre penger. Dette er viktig hvis du

• har lagret bankinformasjon i kontoen din, for eksempel kredittkort lagret i Google Pay eller Chrome
  • har lagret personopplysninger i kontoen din, som avgifts- eller passinformasjon (Du kan for eksempel ha lagret personopplysninger i Google Foto, Google Disk eller Gmail.)
  • tror noen bruker identiteten din eller gir seg ut for å være deg
Fjern skadelig programvare

Hvis du tror det er mistenkelig aktivitet på kontoen din, må du muligens fjerne skadelig programvare. For å gjøre kontoen din sikrere, installer og kjør pålitelig antivirusprogramvare.

Du kan også tilbakestille datamaskinen din til fabrikkstandard og installere operativsystemet på nytt.

Viktig: Sørg for at du sikkerhetskopierer filene du trenger. Finn ut hvordan du laster opp filer til Google Disk.
Installer en sikrere nettleser
Enkelte nettlesere har sikkerhetssvakheter. Vurder å bruke en sikrere nettleser, for eksempel Google Chrome.
Forhindre passordtyveri med Passordvarsel
Hvis du skriver inn passordet på et nettsted som ikke tilhører Google, varsles du av Passordvarsel i Google Chrome. På den måten vet du om et nettsted gir seg ut for å være Google for å stjele passordet ditt.
Gjør appene og enhetene dine sikrere
Gjør andre Google-produkter du bruker, sikrere

Finn ut om Google-kontoen din er hacket

Hvis du oppdager noen av disse tegnene, bruker muligens noen andre Google-kontoen din.

Viktig: Hvis du tror noen andre er logget på Google-kontoen din, må du umiddelbart endre passordet for

• Google-kontoen din, hvis du ikke allerede har endret det
  • apper og nettsteder
    • der du bruker det samme passordet som du brukte for Google-kontoen din
    • som kontakter deg via e-postadressen for Google-kontoen din
    • der du logger på med e-postadressen for Google-kontoen din
    • som du har lagret passord for i Google-kontoen din

Deretter kan du se etter og fjerne ukjente enheter som er logget på kontoen din.

Mistenkelig kontoaktivitet

Ukjente endringer av viktige sikkerhetsinnstillinger

Rett innstillingen umiddelbart hvis du ser ukjente endringer av

Uautorisert økonomisk aktivitet

Den økonomiske aktiviteten din kan være mistenkelig i disse situasjonene:

Varsler om uvanlig aktivitet

Tips: For å fortelle deg om mistenkelig aktivitet bruker vi telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting.

Vi informerer deg om uvanlig aktivitet via

• et varsel om en uvanlig pålogging eller en ny enhet som bruker kontoen din
  • et varsel om endring av brukernavnet eller passordet ditt eller andre sikkerhetsinnstillinger, uten at du gjorde endringen
  • et varsel om en annen aktivitet du ikke gjenkjenner
  • en rød linje øverst på skjermen din hvor det står «Vi har oppdaget mistenkelig aktivitet på kontoen din»
  • siden din for «Enhetsaktivitet og sikkerhetshendelser»

Mistenkelig aktivitet i Google-produkter du bruker

Gmail

Gmail-innstillinger

Rett innstillingen umiddelbart hvis du ser ukjente endringer av

Gmail-aktivitet

Gmail-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• du ikke mottar e-poster lenger
  • vennene dine sier at de får søppelpost eller uvanlige e-poster fra deg
  • brukernavnet ditt er endret
  • e-postene dine er slettet fra innboksen din, og du ikke finner dem i papirkurven Du kan rapportere manglende e-poster og muligens gjenopprette dem.
  • du ser sendte e-poster du ikke har skrevet
YouTube

YouTube-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• YouTube-kanalen din har videoer du ikke har lastet opp, kommentarer du ikke har skrevet selv, eller ukjente endringer av
    • kanalnavn
    • profilbildet
    • beskrivelser
    • e-postinnstillinger
    • sendte meldinger
Google Disk

Google Disk-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

Google Foto

Google Foto-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

Blogger

Blogger-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis

• innlegg du ikke har publisert, vises på bloggen din
  • du får kommentarer på innlegg du ikke har publisert
  • e-post-til-Blogger-adressen din er endret, men du ikke har endret den selv
  • bloggen din har forsvunnet eller er blokkert
Google Ads

Google Ads-aktiviteten din kan være mistenkelig hvis du oppdager

• annonser som peker til ukjente linker eller destinasjoner
  • ukjent økning i annonseforbruket ditt
  • ukjente endringer av kontoeiere, administratorer eller brukere