Lagre, administrer og beskytt passordene dine

Med Google Passordlagring er det enkelt å bruke sterke og unike passord for alle kontoene dine på nettet. Når du bruker Google Passordlagring, lagres passord i Google-kontoen din.

Du kan bruke Google Passordlagring til

• å opprette og lagre sterke, unike passord du ikke trenger å huske
  • å beskytte alle de lagrede passordene dine med innebygd sikkerhet
  • å fylle ut passord automatisk fra Google-kontoen din

Slik kan du få bedre sikkerhet på nettet med Google Passordlagring

Tryggere administrering av passordene dine

Stjålne passord er en av de vanligste måtene kontoer blir utsatt for sikkerhetsbrudd på.

For å beskytte kontoene dine kan du bruke Google Passordlagring til

• å foreslå sterke, unike passord for å unngå sikkerhetsbrudd for flere kontoer hvis ett passord blir stjålet
  • å bli varslet om usikre passord – hvis noen publiserer de lagrede passordene dine på internett, kan Google Passordlagring hjelpe deg med å endre eventuelle usikre passord
  • å bidra til å blokkere uautorisert tilgang – passordene dine lagres bak Googles innebygde sikkerhet med kryptering, og du må logge på igjen for å se passord

Tips: For å øke sikkerheten for de lagrede passordene dine kan du legge til gjenopprettingsinformasjon og slå på totrinnsbekreftelse.

Bruk Google Passordlagring

For Android-apper

Kom i gang

Tips: Denne fremgangsmåten kan være annerledes på enheten du har. Du kan også søke etter «autofylltjeneste» i innstillingene for å gå direkte til denne innstillingen.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din.
  2. Rull ned og trykk på System og så Språk og inndata.
  3. Trykk på Avansert og så Autofylltjeneste og så Autofylltjeneste.
  4. Trykk på Google og så OK.
  5. Trykk på Tilbake Tilbake og så Innstillinger Innstillinger
  6. Sørg for at Bruk autofyll med Google er slått på.
  7. Bekreft at du vil bruke kontoen som er oppført under «Konto».

Opprett og lagre sterke passord

Når du oppretter en ny konto i en app, kan Android foreslå og lagre et sterkt passord.

1. Trykk på feltet for å lage passord på Android-enheten.
  2. Rett over tastaturet trykker du på Passord Passord og så Generer passord og lagre i Google-kontoen din.
  3. Fyll ut brukernavnet, og klikk på Lagre passordet,

Logg på med et lagret passord

Hvis du har lagret passordet ditt for en app tidligere, kan Android hjelpe deg med å logge på.

1. På Android-enheten åpner du appen du vil logge på. Du må kanskje gå til appens påloggingsside.
  2. Trykk på brukernavnfeltet, og velg eller skriv inn brukernavnet ditt.
  3. Trykk på passordfeltet.
  4. Til høyre over tastaturet trykker du på Passord Passord og så Velg et lagret passord.
    • Hvis ikke Passord Passord vises, trykker og holder du på passordfeltet. Trykk deretter på Autofyllog så Velg et lagret passord.
  5. Trykk på navnet på appen du vil logge på.

For Chrome

Opprett og lagre sterke passord

Når du oppretter en ny konto på et nettsted, kan Chrome foreslå et sterkt og unikt passord. Hvis du bruker et foreslått passord, lagres det automatisk.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, kan Chrome spørre om du vil lagre det. For å godta, klikk på Lagre.

• Slik ser du passordet du har skrevet inn: Velg Forhåndsvisning Forhåndsvisning.
  • Hvis det finnes flere passord på siden: Velg Ned . Velg passordet du vil lagre.
  • Hvis brukernavnet mangler eller er feil: Velg tekstfeltet ved siden av «Brukernavn». Skriv inn brukernavnet du vil lagre.
  • Hvis du vil lagre et annet passord: Velg tekstfeltet ved siden av «Passord». Skriv inn passordet du vil lagre.

Hvis ikke Chrome tilbyr å lagre passordene dine

Lagre passordet ditt hvis du ikke blir bedt om det automatisk

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Skriv inn informasjonen på nettstedet du vil lagre passordet for.
  3. Til høyre for adressefeltet klikker du på Passord Passord og så Lagre.

Hvis du ikke ser Passord Passord, kan du slette passordet og prøve å logge på igjen.

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan slå lagring av passord av eller på i Google-kontoen din eller Chrome:

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Passord.
  4. Slå Lagre passord av eller på.

Logg på med et lagret passord

Hvis du lagrer passordet når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  3. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
  • Hvis du har lagret ett brukernavn og passord for nettstedet: Chrome kan fylle ut påloggingsskjemaet automatisk.
  • Hvis du har lagret mer enn ett brukernavn og passord: Velg brukernavnfeltet og deretter påloggingsinformasjonen du vil bruke.
  • Hvis Chrome ikke tilbyr å bruke det lagrede passordet ditt: Trykk på Passord Passord for å se mulige passord.

Tips: For å åpne Google Passordlagring raskere, gå til innstillingen for passordlagring og legg til en snarvei på startskjermen.

Administrer og sikre passordene dine

Se, slett eller eksporter lagrede passord

Passordene dine lagres i Google-kontoen din.

For å se en liste over kontoer med lagrede passord, gå til passwords.google.com eller se passordene dine i Chrome. Du må logge på igjen for å se passord.

• Slik ser du passord: Velg en konto og så Forhåndsvisning Forhåndsvisning.
  • Slik sletter du passord: Velg en konto og så Slett.
  • Slik eksporterer du passordene dine: Velg Innstillinger Innstillinger og såEksporter passord.

Tips: Hvis du bruker en passordfrase for synkronisering, kan du se passordene dine i Chrome-innstillingene.

Se etter usikre passord

Du kan sjekke alle de lagrede passordene dine samtidig for å finne ut om de

• er publisert på internett
  • er avdekket i databrudd
  • er potensielt svake og lette å gjette
  • brukes i flere kontoer

For å sjekke de lagrede passordene dine, gå til passordsjekken.

Finn ut mer om passordsjekken.

Endre innstillingene for Passordlagring
  1. Gå til passwords.google.com
  2. Velg Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Herfra kan du administrere innstillingene dine.
    • Tilby å lagre passord: Administrer tilbud om å lagre passord i Android og Chrome.
    • Administrer tilbud om å lagre passord for bestemte nettsteder eller apper: Du kan velge å aldri lagre passord for bestemte nettsteder. Velg «Aldri» hvis du blir bedt om å lagre et passord. Hvis du bestemmer deg for å lagre dette passordet senere, velger du Fjern Fjern ved siden av navnet på nettstedet eller appen.
    • Automatisk pålogging: Du kan logge på nettsteder og apper automatisk med informasjon du har lagret. Du kan slå av automatisk pålogging hvis du vil bekrefte hver pålogging.
    • Passordvarsler: Du kan bli varslet når de lagrede passordene dine blir funnet på nettet.
    • Kryptering på enheten: Krypter passordene dine på enheten før de lagres i Google Passordlagring. Se hvordan du krypterer passordene dine på enheten. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for Workspace-brukere.

Slik håndterer Google Passordlagring dataene dine

Google Passordlagring samler inn visse opplysninger for å utføre tjenester på enheten. Noe av denne funksjonaliteten bruker Google Play-tjenester. Google Passordlagring samler for eksempel inn disse opplysningene for analyse- og feilsøkingsformål:

• sidevisninger og trykk i appen
  • krasjlogger
  • diagnostikk

Dataene krypteres ved overføring.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.