Je wachtwoorden opslaan, beheren en beveiligen

Met Google Wachtwoordmanager kun je makkelijk een sterk, uniek wachtwoord gebruiken voor elk van je online accounts. Als je Google Wachtwoordmanager gebruikt, kun je wachtwoorden opslaan in je Google-account of op je apparaat.

Belangrijk: Google Wachtwoordmanager stelt alleen sterke wachtwoorden voor als je wachtwoorden opslaat in je Google-account.

Je kunt Google Wachtwoordmanager gebruiken voor het volgende:

• Sterke, unieke wachtwoorden maken en ze opslaan in je Google-account, zodat je ze niet hoeft te onthouden.
  • Al je opgeslagen wachtwoorden beschermen met ingebouwde beveiliging.
  • Wachtwoorden automatisch invullen op sites en in apps.

Hoe Google Wachtwoordmanager je online beveiliging kan verbeteren

Een beter beveiligde manier om je wachtwoorden te beheren

Gestolen wachtwoorden zijn een van de meest voorkomende manieren waarop accounts worden gehackt.

Bescherm je accounts en gebruik Google Wachtwoordmanager voor het volgende:

• Sterke, unieke wachtwoorden voorstellen en ze opslaan in je Google-account om te voorkomen dat meerdere accounts worden gehackt met één gestolen wachtwoord.
  • Waarschuwingen krijgen over gehackte wachtwoorden. Als iemand je opgeslagen wachtwoorden op internet publiceert, kan Google Wachtwoordmanager je helpen om gehackte wachtwoorden te veranderen.
  • Ongeautoriseerde toegang blokkeren. Je wachtwoorden worden via versleuteling opgeslagen achter de ingebouwde beveiliging van Google.

Tip: Als je je opgeslagen wachtwoorden nog beter wilt beveiligen, kun je herstelgegevens toevoegen en verificatie in 2 stappen aanzetten.

Google Wachtwoordmanager gebruiken

Aan de slag

Als je je wachtwoorden op al je apparaten wilt gebruiken, heb je de volgende opties:

Wachtwoorden opslaan en gebruiken

Wachtwoorden maken, opslaan en invullen met Chrome

Als je een nieuw account op een site maakt, kan Chrome een sterk, uniek wachtwoord voorstellen. Als je een voorgesteld wachtwoord gebruikt, wordt het automatisch opgeslagen.

Als je een nieuw wachtwoord invoert op een site, kan Chrome vragen of je het wachtwoord wilt opslaan. Klik op Opslaan om te accepteren.

• Klik op Voorbeeld Voorbeeld om het ingevoerde wachtwoord te bekijken.
  • Als de pagina meerdere wachtwoorden heeft, klik je op de pijl-omlaag . Kies het wachtwoord dat je wilt opslaan.
  • Als je gebruikersnaam leeg of onjuist is, tik je op het tekstvak naast Gebruikersnaam. Voer de gebruikersnaam in die je wilt opslaan.
  • Als je een ander wachtwoord wilt opslaan, klik je op het tekstvak naast Wachtwoord. Voer het wachtwoord in dat je wilt opslaan. Daarna selecteer je Opslaan.

Als Chrome niet aanbiedt om je wachtwoorden op te slaan

Je wachtwoord opslaan als dit niet automatisch wordt gevraagd

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Voer je gegevens in op de website waarvoor je het wachtwoord wilt opslaan.
  3. Klik rechts van de adresbalk op Wachtwoorden Wachtwoorden en dan Opslaan.

Als je Wachtwoorden Wachtwoorden niet ziet, verwijder je je wachtwoord en probeer je opnieuw in te loggen.

Aanbiedingen om wachtwoorden op te slaan aan- of uitzetten

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt het opslaan van wachtwoorden aan- of uitzetten in je Google-account of in Chrome:

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Zet Aanbieden om wachtwoorden op te slaan aan of uit.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord in Chrome

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen in Chrome tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Ga op je computer naar een site die je eerder hebt bezocht.
  2. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome kan het inlogformulier automatisch invullen.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.

Overschakelen naar Google Wachtwoordmanager

Je kunt wachtwoorden importeren in je Google-account vanuit een andere service.

Je wachtwoorden beheren en beveiligen

Opgeslagen wachtwoorden zoeken, verwijderen of exporteren

Voor de lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Google Wachtwoordmanager op je apparaat.

• Een wachtwoord zoeken: selecteer een account en klik op Voorbeeld Voorbeeld.
  • Een wachtwoord verwijderen: selecteer een account en klik op Verwijderen.
  • Je wachtwoorden exporteren: klik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoorden exporteren.
Controleren op onveilige wachtwoorden

Je kunt al je opgeslagen wachtwoorden tegelijk controleren om na te gaan of ze:

• op internet zijn gepubliceerd,
  • zijn gelekt bij een gegevenslek,
  • misschien zwak en makkelijk te raden zijn,
  • voor meerdere accounts worden gebruikt.

Ga naar Wachtwoordcheck om je opgeslagen wachtwoorden te controleren.

Meer informatie over Wachtwoordcheck

Instellingen voor Wachtwoordmanager wijzigen
  1. Ga naar passwords.google.com.
  2. Selecteer rechtsboven Instellingen Instellingen.
  3. Hier kun je je instellingen beheren.
    • Aanbieden om wachtwoorden op te slaan: Beheer aanbiedingen om wachtwoorden op te slaan in Android en Chrome.
    • Aanbiedingen voor wachtwoorden beheren voor specifieke sites of apps: Je kunt ervoor kiezen wachtwoorden voor specifieke sites nooit op te slaan. Als je wordt gevraagd een wachtwoord op te slaan, selecteer je Nooit. Wil je dit wachtwoord later alsnog opslaan, selecteer dan Verwijderen Verwijderen naast de naam van de site of app.
    • Automatisch inloggen: Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps met de gegevens die je hebt opgeslagen. Je kunt Automatisch inloggen uitzetten als je eerst bevestiging wilt geven voordat je inlogt.
    • Wachtwoordmeldingen: Je kunt een melding krijgen als je opgeslagen wachtwoorden online worden gevonden.
    • Versleuteling op het apparaat: Versleutel je wachtwoorden op je apparaat voordat ze worden opgeslagen in Google Wachtwoordmanager. Meer informatie over hoe je de wachtwoorden op je apparaat versleutelt Deze functie is niet beschikbaar voor Workspace-gebruikers.

Hoe Google Wachtwoordmanager je gegevens verwerkt

Google Wachtwoordmanager verzamelt bepaalde informatie om services uit te voeren op je apparaat. Voor een deel van deze functionaliteit wordt gebruikgemaakt van Google Play-services. Google Wachtwoordmanager verzamelt deze informatie bijvoorbeeld voor analyse en probleemoplossing:

• Paginaweergaven en tikken in de app
  • Crashlogboeken
  • Diagnostische gegevens

Je gesynchroniseerde gegevens worden altijd beschermd door toonaangevende versleuteling om het risico op gegevenslekken te verkleinen. Meer informatie over toonaangevende versleuteling