Salasanojen tallentaminen, ylläpitäminen ja suojaaminen

Googlen Salasanojen ylläpidon avulla voit käyttää vahvaa ja yksilöllistä salasanaa kaikilla verkkotileillä. Käyttäessäsi Googlen Salasanojen ylläpitoa, salasanat tallennetaan Google-tilillesi.

Googlen Salasanojen ylläpidon avulla voit tehdä seuraavaa:

• Luo ja tallenna vahvoja ja yksilöllisiä salasanoja, joita sinun ei tarvitse muistaa.
  • Suojaa kaikki tallennetut salasanat sisäänrakennetulla tietoturvalla.
  • Täytä salasanat automaattisesti Google-tililtäsi.

Miten Googlen Salasanojen ylläpito voi parantaa tietosuojaasi

Turvallisempi tapa hallita salasanoja

Salasanojen varastaminen on yksi yleisimmistä tavoista, joilla tilit vaarantuvat.

Googlen Salasanojen ylläpito voi auttaa suojaamaan tilejäsi seuraavasti:

• Ehdottaa vahvoja ja yksilöllisiä salasanoja, jotta tilisi ei vaarannu yhdestä varastetusta salasanasta.
  • Ilmoittaa vaarantuneista salasanoista. Jos tallentamasi salasanat julkaistaan internetissä, Googlen Salasanojen ylläpito voi auttaa vaarantuneiden salasanojen vaihtamisessa.
  • Estää luvattoman käytön. Salasanasi tallennetaan Googlen sisäänrakennetun tietoturvan taakse salauksen avulla. Sinun on kirjauduttava sisään uudelleen, jotta voit nähdä salasanat.

Vinkki: Jos haluat parantaa tallennettujen salasanojen suojausta, voit lisätä palautustietoja ja laittaa kaksivaiheisen vahvistuksen päälle..

Googlen Salasanojen ylläpidon käyttäminen

Android-sovellukset

Aloita

Vinkki: Nämä vaiheet voivat vaihdella laitteen mukaan. Voit myös hakea Asetukset-sovelluksesta automaattisen täytön palvelua ja siirtyä suoraan asetukseen.

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Vieritä alas ja valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Automaattinen täyttö ‐palvelu ja sitten Automaattinen täyttö ‐palvelu.
  4. Valitse Googleja sitten OK.
  5. Valitse Takaisin Takaisin ja sitten Valitse Asetukset Asetukset
  6. Varmista, että Käytä automaattista täyttöä Googlessa on päällä.
  7. Vahvista, että haluat käyttää Tilit-kohdassa näkyvää tiliä.

Vahvojen salasanojen luominen ja tallentaminen

Luodessasi uuden tilin sovelluksessa, Android voi ehdottaa ja tallentaa vahvan salasanan.

1. Napauta salasanan luontikenttää Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Valitse näppäimistön yläpuolelta Salasanat Salasanat ja sitten Luo salasana ja tallenna Google-tilille.
  3. Kirjoita käyttäjänimesi ja valitse Tallenna salasana.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit sovelluksen salasanan aiemmin, Android voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‐tabletilla sovellus, johon haluat kirjautua. Sinun täytyy ehkä siirtyä sovelluksen kirjautumissivulle.
  2. Napauta käyttäjänimikenttää ja valitse tai kirjoita käyttäjänimi.
  3. Napauta salasanakenttää.
  4. Valitse näppäimistön yläpuolelta oikealta Salasanat Salasanat ja sitten Valitse tallennettu salasana.
    • Jos et näe Salasanat-kohtaa Salasanat, paina salasanakenttää pitkään. Valitse sitten Automaattinen täyttöja sitten Valitse tallennettu salasana.
  5. Napauta sen sovelluksen nimeä, johon haluat kirjautua.

Chrome

Vahvojen salasanojen luominen ja tallentaminen

Kun luot sivustolla uuden tilin, Chrome voi ehdottaa vahvaa ja yksilöllistä salasanaa. Jos käytät ehdotettua salasanaa, se tallennetaan automaattisesti.

Jos lisäät sivustolle uuden salasanan, Chrome voi pyytää luvan sen tallentamiseen. Anna lupa valitsemalla Tallenna.

• Tarkista lisäämäsi salasana: Valitse Esikatselu Esikatsele.
  • Jos sivulla on useita salasanoja: Valitse alanuoli . Valitse salasana, jonka haluat tallentaa.
  • Jos käyttäjänimesi on tyhjä tai virheellinen: Valitse tekstikenttä käyttäjänimen vierestä. Lisää käyttäjänimi, jonka haluat tallentaa.
  • Jos haluat tallentaa eri salasanan: Valitse salasanan vieressä oleva tekstikenttä. Lisää salasana, jonka haluat tallentaa.

Jos Chrome ei ehdota salasanojen tallentamista

Salasanan tallentaminen, jos sinua ei pyydetty tallentamaan sitä automaattisesti:

1. Avaa Chrome-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla Chrome .
  2. Kirjoita tietosi verkkosivustolle, jolle haluat tallentaa salasanan.
  3. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Salasanat Salasanat ja sitten Tallenna.

Jos et näe salasanat-kohtaa Salasanat, poista salasana ja yritä kirjautua sisään uudelleen.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit laittaa salasanojen tallentamisen päälle tai pois päältä Google-tililläsi tai Chromessa:

1. Avaa Chrome-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat
  4. Laita Tallenna salasanat päälle tai pois päältä.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry aiemmin avaamallesi sivustolle.
  3. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
  • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome voi täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
  • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.
  • Jos Chrome ei ehdota tallennettua salasanaa: Valitse Salasanat Salasanat nähdäksesi mahdolliset salasanat.

Googlen salasanojen ylläpitoon vaihtaminen

Voit tuoda salasanoja Google-tilillesi toisesta palvelusta.

Salasanojen ylläpito ja suojaaminen

Tallennettujen salasanojen katsominen, poistaminen tai vieminen

Salasanat tallennetaan Google-tilillesi.

Näet luettelon tileistä, joiden salasanat on tallennettu osoitteessa passwords.google.com tai tarkistamalla salasanasi Chromessa. Sinun on kirjauduttava sisään uudelleen, jotta voit nähdä salasanat.

• Salasanan katsominen: Valitse tili ja sitten Esikatselu Esikatsele.
  • Salasanan poistaminen: Valitse tili ja sitten Poista.
  • Salasanojen vieminen: Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Vie salasanat.

Vinkki: Jos käytät synkronoinnin tunnuslausetta, voit nähdä salasanasi Chromen asetuksissa.

Vaarantuneiden salasanojen tarkistaminen

Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi

• julkaistu internetissä
  • vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa
  • mahdollisesti heikkoja ja helppoja arvata
  • käytössä useilla tileillä.

Voit tarkistaa tallennetut salasanasi Salasanan tarkistuksen avulla.

Lue lisää Salasanan tarkistuksesta.

Salasanojen ylläpidon asetusten muuttaminen

1. Siirry osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Täällä voit muuttaa asetuksiasi.
    • Tarjoa salasanojen tallentamista: Hallinnoi salasanojen tallennustarjouksia Androidissa ja Chromessa.
    • Hallinnoi tiettyjen sivustojen tai sovellusten salasanatarjouksia: Voit valita, ettei salasanojasi tallenneta koskaan tietyillä sivustoilla. Kun sinua kehotetaan tallentamaan salasana, valitse Ei koskaan. Jos haluat tallentaa tämän salasanan myöhemmin, valitse sivuston tai sovelluksen nimen vierestä Poista Poista.
    • Automaattinen sisäänkirjautuminen: Voit kirjautua automaattisesti sivustoille ja sovelluksiin tallentamillasi tiedoilla. Voit poistaa automaattisen kirjautumisen käytöstä, jos haluat tarkistaa tiedot ennen kirjautumista.
    • Salasanavaroitukset: Voit saada ilmoituksen, kun tallennettuja salasanojasi löytyy verkosta.