Gem, administrer og beskyt dine adgangskoder

Google Adgangskodeadministrator gør det nemt at bruge en stærk, unik adgangskode til alle dine onlinekonti. Når du bruger Google Adgangskodeadministrator, kan du gemme adgangskoder på din Google-konto eller på din enhed.

Vigtigt! Google Adgangskodeadministrator foreslår kun stærke adgangskoder, når du gemmer adgangskoder på din Google-konto.

Du kan bruge Google Adgangskodeadministrator til at:

• Oprette og gemme stærke, unikke adgangskoder på din Google-konto, så du ikke behøver at huske dem.
  • Beskytte alle dine gemte adgangskoder med indbygget sikkerhed.
  • Udfylde adgangskoder automatisk på websites og i apps.

Sådan kan Google Adgangskodeadministrator forbedre din sikkerhed på nettet

En mere sikker måde at administrere dine adgangskoder på

En af de mest almindelige måder, som konti kompromitteres på, er med stjålne adgangskoder.

For at hjælpe med at beskytte dine konti kan du bruge Google Adgangskodeadministrator til at:

• Få foreslået stærke, unikke adgangskoder og gemme dem på din Google-konto, så du undgår, at flere konti kompromitteres, hvis én adgangskode stjæles.
  • Blive underrettet om kompromitterede adgangskoder. Hvis nogen offentliggør dine gemte adgangskoder på internettet, kan Google Adgangskodeadministrator hjælpe dig med at ændre de kompromitterede adgangskoder.
  • Hjælpe med at blokere uautoriseret adgang. Dine adgangskoder beskyttes af Googles indbyggede sikkerhedsfunktioner ved hjælp af kryptering.

Tip! Hvis du vil beskytte dine gemte adgangskoder yderligere, kan du tilføje oplysninger til kontogendannelse og aktivere totrinsverificering.

Brug Google Adgangskodeadministrator

Til Android-apps

Kom godt i gang

Vigtigt! Disse trin kan være anderledes på din enhed. Du kan også søge efter "tjeneste til autofyld" i appen Indstillinger for at gå direkte til denne indstilling.

1. Åbn appen Indstillinger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Rul ned, og tryk på System og derefter Sprog og indtastning.
  3. Tryk på Avanceret og derefter Tjeneste til autofyld og derefter Tjeneste til autofyld.
  4. Tryk på Google og derefter OK.
  5. Tryk på Tilbage Tilbage og derefter Indstillinger Indstillinger.
  6. Sørg for, at Brug Autofyld med Google er aktiveret.
  7. Bekræft, at den konto, der er angivet under "Konto", er den konto, du vil bruge.

Tip! Når du logger ind i Chrome og på Android-enheder med den samme Google-konto, har du altid adgang til dine gemte adgangskoder.

Opret og gem stærke adgangskoder

Når du opretter en ny konto i en app, kan Android foreslå en stærk adgangskode og gemme den.

1. Tryk på feltet til oprettelse af adgangskoder på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Lige over tastaturet skal du trykke på Adgangskoder Adgangskoder og derefter Generér adgangskode, og gem den på din Google-konto.
  3. Angiv dit brugernavn, og klik på Gem adgangskode.

Log ind med en gemt adgangskode

Hvis du tidligere har gemt adgangskoden til en app, kan Android hjælpe dig med at logge ind.

1. Åbn den app, du vil logge ind i, på din Android-telefon eller -tablet. Du skal muligvis gå til appens loginside.
  2. Tryk på feltet til brugernavnet, og vælg eller angiv dit brugernavn.
  3. Tryk på adgangskodefeltet.
  4. Til højre over tastaturet skal du trykke på Adgangskoder Adgangskoder og derefter Vælg en gemt adgangskode.
    • Hvis Adgangskoder Adgangskoder ikke vises, skal du holde fingeren nede på feltet til adgangskoden. Tryk derefter på Autofyld og derefter Vælg en gemt adgangskode.
  5. Tryk på navnet på den app, du vil logge ind i.

Til Chrome

Opret og gem stærke adgangskoder

Når du opretter en ny konto på et website, kan Chrome foreslå en stærk, unik adgangskode. Hvis du bruger en foreslået adgangskode, gemmes den automatisk.

Hvis du angiver en ny adgangskode på et website, tilbyder Chrome muligvis at gemme den. Klik på Gem for at acceptere.

• Se den adgangskode, der blev angivet: Vælg Se forhåndsvisning Se forhåndsvisning.
  • Hvis der er flere adgangskoder på siden: Vælg menupilen . Vælg den adgangskode, du vil gemme.
  • Hvis dit brugernavn mangler eller er forkert: Vælg tekstfeltet ud for "Brugernavn". Angiv det brugernavn, du vil gemme.
  • Hvis du vil gemme en anden adgangskode: Vælg tekstfeltet ud for "Adgangskode". Angiv den adgangskode, du vil gemme.

Hvis Chrome ikke tilbyder at gemme dine adgangskoder

Gem din adgangskode, hvis du ikke automatisk bliver spurgt, om du vil gemme den:

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Angiv dine oplysninger på det website, du vil gemme adgangskoden for.
  3. Til højre for adresselinjen skal du klikke på Adgangskoder Adgangskoder og derefter Gem.

Hvis du ikke kan se Adgangskoder Adgangskoder, skal du slette din adgangskode og prøve at logge ind igen.

Gem eller stop med at gemme adgangskoder

Chrome tilbyder som standard at gemme din adgangskode. Du kan aktivere eller deaktivere lagring af adgangskoder på din Google-konto eller i Chrome:

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Mere Mere øverst til højre.
  3. Tryk på Indstillinger Indstillinger og derefter Adgangskoder.
  4. Aktivér eller deaktiver Gem adgangskoder.

Log ind med en gemt adgangskode

Hvis du har gemt adgangskoden til et website, da du tidligere besøgte det, kan Chrome hjælpe dig med at logge ind.

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Gå til et website, du har besøgt før.
  3. Gå til websitets loginformular.
  • Hvis du har gemt et enkelt brugernavn og en enkelt adgangskode til websitet: Chrome kan automatisk udfylde loginformularen.
  • Hvis du har gemt mere end ét brugernavn og én adgangskode: Vælg feltet til brugernavnet, og vælg de loginoplysninger, du vil bruge.
  • Hvis Chrome ikke tilbyder at bruge din gemte adgangskode: Tryk på Adgangskoder Adgangskoder for at se mulige adgangskoder.

Tip! Du kan åbne Google Adgangskodeadministrator hurtigere, hvis du går til indstillingerne for Adgangskodeadministrator og tilføjer en genvej på din startskærm.

Administrer og beskyt dine adgangskoder

Find, slet eller eksportér gemte adgangskoder

Du kan finde en liste over konti med gemte adgangskoder ved at gå til passwords.google.com eller se dine adgangskoder i Google Adgangskodeadministrator på din enhed.

• Sådan finder du en adgangskode: Vælg en konto, og tryk derefter på Se forhåndsvisning Se forhåndsvisning.
  • Sådan sletter du en adgangskode: Vælg en konto, og tryk derefter på Slet.
  • Sådan eksporterer du dine adgangskoder: Tryk på Indstillinger Indstillinger og derefter Eksportér adgangskoder.
Tjek, om der er usikre adgangskoder

Du kan tjekke alle dine gemte adgangskoder på én gang for at finde ud af, om de:

• Er offentliggjort på internettet
  • Er offentliggjort i forbindelse med et brud på datasikkerheden
  • Er potentielt svage eller nemme at gætte
  • Bruges på flere konti

Du kan tjekke dine gemte adgangskoder ved at gå til Adgangskodetjek.

Få flere oplysninger om Adgangskodetjek.

Skift indstillinger for Adgangskodeadministrator
  1. Gå til passwords.google.com.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  3. Herfra kan du administrere dine indstillinger.
    • Få tilbudt at gemme adgangskoder: Administrer tilbud om at gemme adgangskoder i Android og Chrome.
    • Administrer tilbud om adgangskoder til bestemte websites eller apps: Du kan vælge aldrig at gemme adgangskoder til bestemte websites. Når du bliver spurgt, om du vil gemme en adgangskode, skal du vælge Aldrig. Hvis du senere beslutter at gemme denne adgangskode, skal du vælge Fjern Fjern ud for navnet på websitet eller appen.
    • Automatisk login: Du kan automatisk logge ind på websites og i apps ved hjælp af de loginoplysninger, du har gemt. Du kan deaktivere automatisk login, hvis du vil bekræfte din identitet, før du logger ind.
    • Advarsler om adgangskoder: Du kan blive underrettet, når dine gemte adgangskoder registreres online.
    • Kryptering på enheden: Kryptér dine adgangskoder på din enhed, inden de gemmes i Google Adgangskodeadministrator. Få flere oplysninger om, hvordan du krypterer dine adgangskoder på din enhed. Denne funktion er ikke tilgængelig for Workspace-brugere.

Sådan håndterer Google Adgangskodeadministrator dine data

Google Adgangskodeadministrator indsamler visse oplysninger for at levere funktioner på din enhed. Nogle af disse funktioner anvender Google Play-tjenester. Google Adgangskodeadministrator indsamler f.eks. følgende oplysninger med henblik på analyse og fejlfinding:

• Sidevisninger og tryk i appen
  • Nedbrudslogs
  • Diagnostik

Dine synkroniserede data er altid beskyttet med brancheførende kryptering, så risikoen for brud på datasikkerheden mindskes. Få flere oplysninger om brancheførende kryptering.