Desar, gestionar i protegir les contrasenyes

El gestor de contrasenyes de Google us permet utilitzar fàcilment una contrasenya única i segura per a tots els vostres comptes en línia. Quan el feu servir, les contrasenyes es desen al vostre Compte de Google.

Podeu utilitzar el gestor de contrasenyes de Google per:

• Crear i desar contrasenyes segures i úniques perquè no les hàgiu de recordar.
  • Protegir totes les contrasenyes desades amb seguretat integrada.
  • Emplenar automàticament contrasenyes des del vostre Compte de Google.

Com el gestor de contrasenyes de Google pot millorar la vostra seguretat en línia

Una manera més segura de gestionar les contrasenyes

Una de les maneres més habituals amb què es posen en perill els comptes són les contrasenyes robades.

Per protegir els vostres comptes, podeu utilitzar el gestor de contrasenyes de Google per:

• Suggerir contrasenyes segures i úniques per evitar que diversos comptes es posin en perill a partir d'una sola contrasenya robada.
  • Rebre notificacions sobre contrasenyes que no són segures. Si alguna de les contrasenyes que heu desat es publica a Internet, el gestor de contrasenyes de Google us pot ajudar a canviar les que no siguin segures.
  • Bloquejar l'accés no autoritzat. Les contrasenyes s'emmagatzemen protegides per la seguretat integrada de Google mitjançant encriptació. Per veure les contrasenyes, haureu de tornar a iniciar la sessió.

Consell: per augmentar la seguretat de les contrasenyes desades, podeu afegir informació de recuperació i activar la verificació en dos passos.

Utilitzar el gestor de contrasenyes de Google

Per a aplicacions d'Android

Començar

Consell: aquests passos poden variar segons el dispositiu. També podeu cercar "servei d'emplenament automàtic" a l'aplicació de configuració per anar directament a aquesta opció.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració.
  2. Desplaceu-vos cap avall i toqueu Sistema i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  3. Toqueu Configuració avançada i, a continuació, Servei d'emplenament automàtic i, a continuació, Servei d'emplenament automàtic.
  4. Toqueu Google i, a continuació, D'acord.
  5. Toqueu Enrere Enrere i, a continuació, Configuració Configuració.
  6. Assegureu-vos que l'opció Utilitza l'Emplenament automàtic de Google estigui activada.
  7. Confirmeu que el compte esmentat a "Compte" sigui el que voleu utilitzar.

Crear i desar contrasenyes segures

Quan creeu un compte en una aplicació, Android pot suggerir i desar una contrasenya segura.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, toqueu el camp de creació de contrasenyes.
  2. Just a sobre del teclat, toqueu Contrasenyes Contrasenyes i, a continuació, Genera una contrasenya i desa-la al Compte de Google.
  3. Empleneu el vostre nom d'usuari i feu clic a Desa la contrasenya.

Iniciar la sessió amb una contrasenya desada

Si anteriorment havíeu desat la contrasenya d'una aplicació, Android us pot ajudar a iniciar la sessió.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació en què voleu iniciar la sessió. És possible que hàgiu d'anar a la pàgina d'inici de sessió de l'aplicació.
  2. Toqueu el camp de nom d'usuari i seleccioneu o escriviu el vostre nom d'usuari.
  3. Toqueu el camp de contrasenya.
  4. A sobre del teclat, a la dreta, toqueu Contrasenyes Contrasenyes i, a continuació, Tria una contrasenya desada.
    • Si l'opció Contrasenyes Contrasenyes no es mostra, manteniu premut el camp de contrasenya. A continuació, toqueu Emplenament automàtic i, a continuació, Tria una contrasenya desada.
  5. Toqueu el nom de l'aplicació en què voleu iniciar la sessió.

Per a Chrome

Crear i desar contrasenyes segures

Quan creeu un compte en un lloc web, Chrome pot suggerir una contrasenya única i segura. Si la feu servir, es desarà automàticament.

Si introduïu una contrasenya nova en un lloc web, Chrome us pot preguntar si la voleu desar. Per acceptar-ho, feu clic a Desa.

• Per veure la contrasenya que s'ha introduït, seleccioneu Previsualitza Previsualitza.
  • Si hi ha diverses contrasenyes a la pàgina, seleccioneu Avall . Trieu la contrasenya que voleu que es desi.
  • Si el vostre nom d'usuari està en blanc o és incorrecte, seleccioneu el quadre de text que hi ha al costat de "Nom d'usuari". Introduïu el nom d'usuari que voleu que es desi.
  • Si voleu desar una altra contrasenya, seleccioneu el quadre de text que hi ha al costat de "Contrasenya". Introduïu la contrasenya que voleu que es desi.

Si Chrome no us ofereix desar les contrasenyes

Desar la contrasenya si no se us pregunta automàticament

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. Introduïu la informació al lloc web per al qual voleu desar la contrasenya.
  3. A la dreta de la barra d'adreces, feu clic a Contrasenyes Contrasenyes i, a continuació, Desa.

Si no veieu l'opció Contrasenyes Contrasenyes, suprimiu la contrasenya i torneu a iniciar la sessió.

Començar a desar contrasenyes o deixar de fer-ho

De manera predeterminada, Chrome us ofereix desar la contrasenya. Podeu activar o desactivar la funció de desar contrasenyes al vostre Compte de Google o a Chrome:

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més Més.
  3. Toqueu Configuració Configuració i, a continuació, Contrasenyes.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Desa les contrasenyes.

Iniciar la sessió amb una contrasenya desada

Si havíeu desat la vostra contrasenya en una visita anterior a un lloc web, Chrome us pot ajudar a iniciar-hi la sessió.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu Chrome Chrome.
  2. Aneu a un lloc web que hàgiu visitat abans.
  3. Aneu al formulari d'inici de sessió del lloc web.
  • Si havíeu desat un sol nom d'usuari i una sola contrasenya per al lloc web: Chrome pot emplenar automàticament el formulari d'inici de sessió.
  • Si havíeu desat més d'un nom d'usuari i d'una contrasenya: seleccioneu el camp de nom d'usuari i trieu la informació d'inici de sessió que voleu fer servir.
  • Si Chrome no us ofereix la contrasenya desada: toqueu Contrasenyes Contrasenyes per veure les contrasenyes possibles.

Canviar al gestor de contrasenyes de Google

Podeu importar contrasenyes al vostre Compte de Google des d'un altre servei.

Gestionar i protegir les contrasenyes

Veure, suprimir o exportar les contrasenyes desades

Les contrasenyes es desen al vostre Compte de Google.

Per veure una llista dels comptes que tenen contrasenyes desades, aneu a passwords.google.com o consulteu les contrasenyes a Chrome. Per veure les contrasenyes, heu de tornar a iniciar la sessió.

• Per veure una contrasenya: seleccioneu un compte i, a continuació, Previsualitza Previsualitza.
  • Per suprimir una contrasenya: seleccioneu un compte i, a continuació, Suprimeix.
  • Per exportar les contrasenyes: seleccioneu Configuració Configuració i, a continuació, Exporta les contrasenyes.

Consell: si utilitzeu una frase de contrasenya de sincronització, podeu consultar les vostres contrasenyes a la configuració de Chrome.

Comprovar si hi ha contrasenyes no segures

Podeu consultar a la vegada totes les contrasenyes desades per saber si:

• S'han publicat a Internet.
  • Han estat exposades en una violació de dades.
  • Són potencialment fàcils d'endevinar i poc segures.
  • S'utilitzen en diversos comptes.

Per consultar les contrasenyes desades, aneu a Comprovació de contrasenya.

Obteniu més informació sobre la funció Comprovació de contrasenya.

Canviar la configuració del gestor de contrasenyes
  1. Aneu a passwords.google.com.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Configuració Configuració.
  3. Des d'aquí podeu gestionar les opcions de configuració.
    • Ofereix desar contrasenyes: gestioneu els oferiments per desar contrasenyes a Android i Chrome.
    • Gestiona els oferiments per desar contrasenyes d'aplicacions i llocs web concrets: podeu triar no desar mai les contrasenyes de llocs web concrets. Quan se us demani si voleu desar una contrasenya, seleccioneu Mai. Si més endavant decidiu desar aquesta contrasenya, seleccioneu Suprimeix Suprimeix al costat del nom del lloc web o de l'aplicació.
    • Inici de sessió automàtic: podeu iniciar la sessió automàticament en llocs web i aplicacions mitjançant la informació que heu desat. Podeu desactivar aquesta opció si voleu confirmar abans d'iniciar la sessió.
    • Alertes de protecció de contrasenya: podeu rebre notificacions quan es trobin en línia les vostres contrasenyes desades.
    • Encriptació al dispositiu: encripteu les contrasenyes al dispositiu abans que es desin al gestor de contrasenyes de Google. Obteniu informació sobre com podeu encriptar les contrasenyes al dispositiu. Aquesta funció no està disponible per als usuaris de Workspace.

Com gestiona les dades el gestor de contrasenyes de Google

El gestor de contrasenyes de Google recull determinada informació per dur a terme serveis al vostre dispositiu. Part d'aquesta funcionalitat utilitza Serveis de Google Play. Per exemple, el gestor de contrasenyes de Google recull aquesta informació amb finalitats d'analítica i resolució de problemes:

• Visualitzacions de pàgina i tocs a l'aplicació
  • Registres de bloquejos
  • Diagnòstic

Les dades s'encripten en trànsit.