Förhindra nätfiske med Lösenordsskydd

Med Lösenordsskydd skyddar du ditt Google-konto och den information du har i Gmail eller på YouTube.

När du lägger till Lösenordsskydd i webbläsaren Chrome får du automatiska aviseringar när någon loggar in med ditt lösenord för Google på webbplatser som inte tillhör Google.

Aktivera Lösenordsskydd
  1. Logga in på ditt Google-konto i Google Chrome.
  2. Besök Chrome-butiken och ladda ned Lösenordsskydd.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Logga in på ditt Google-konto igen och kom igång.

Tänk på att Lösenordsskydd bara fungerar i webbläsaren Chrome.

Obs! Om du är Google Workspace-administratör läser du mer om hur din organisation kan använda Lösenordsskydd här.

Inaktivera Lösenordsskydd
  1. Logga in på ditt Google-konto i Google Chrome.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger.

3. Välj Fler verktyg.
  4. Välj Tillägg.
  5. Leta upp Lösenordsskydd i listan med tillägg.
  6. Välj Ta bort Ta bort.
Så fungerar Lösenordsskydd

När Lösenordsskydd har aktiverats får du en avisering när någon loggar in med ditt lösenord för Google-kontot på en webbplats som inte tillhör Google.

Du kan antingen ignorera aviseringen eller vidta åtgärder. Du kan till exempel ändra lösenordet om du tror att någon har kommit över dina kontouppgifter.

Observera att lösenord och tangentinmatningar inte sparas permanent med Lösenordsskydd. Informationen skickas heller inte till någon annan.

Läs mer om hur du skyddar Google-kontot.

Då kan du använda lösenordet för Google-kontot

Lösenordet för Google-kontot kan fortfarande användas när du loggar in i appar och tjänster från Google, som Gmail, YouTube, Chrome och Play. När du använder samma lösenord på en webbplats som inte tillhör Google aktiveras Lösenordsskydd.

Om du använder samma lösenord för alla konton rekommenderar vi att du ändrar lösenordet för ditt Google-konto. Om ett konto utsätts för intrång kan det annars innebära att säkerheten äventyras för alla konton.

Har du några frågor om Lösenordsskydd? Klicka här.