Tietojenkalastelun estäminen Salasanavaroituksen avulla

Salasanavaroitus auttaa sinua pitämään Google-tilisi suojattuna. Tämä koskee myös tietoja, jotka olet tallentanut Gmailiin tai YouTubeen.

Kun lisäät Salasanavaroituksen Chrome-selaimeesi, saat automaattisen ilmoituksen aina kun Google-salasanallasi kirjaudutaan Googlen ulkopuolisille sivustoille.

Salasanavaroituksen laittaminen päälle
  1. Kirjaudu Google-tilillesi Google Chromessa.
  2. Siirry Chrome Web Storeen ja lataa Salasanavaroitus.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.
  4. Kirjaudu Google-tilillesi uudelleen ja aloita.

Muista, että Salasanavaroitus toimii vain Chrome-selaimen kanssa.

Huom. Jos olet Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja, täältä saat lisätietoja siitä, kuinka organisaatiosi voi käyttää Salasanavaroitusta.

Salasanavaroituksen laittaminen pois päältä
  1. Kirjaudu Google-tilillesi Google Chromessa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.

3. Valitse Lisää työkaluja.
  4. Valitse Laajennukset.
  5. Etsi Salasanavaroitus laajennusluettelosta.
  6. Valitse Poista Poista.
Miten Salasanavaroitus toimii

Kun olet laittanut Salasanavaroituksen päälle, saat ilmoituksen aina kun Google-salasanallasi kirjaudutaan Googlen ulkopuolisille sivustoille.

Voit joko jättää ilmoituksen huomiotta tai ryhtyä toimiin. Voit esimerkiksi vaihtaa salasanan, jos uskot, että joku muu on päässyt käsiksi tilitietoihisi.

Muista, että Salasanavaroitus ei tallenna salasanaasi tai näppäinpainalluksiasi eikä lähetä kumpaakaan kenellekään.

Lue lisää Google-tilin turvaamisesta.

Milloin voin käyttää Google-tilini salasanaa?

Voit edelleen kirjautua Google-tilisi salasanalla Gmailiin, YouTubeen, Chromeen, Playhin ja muihin Googlen sovelluksiin ja palveluihin. Salasanavaroitus lähetetään, kun käytät samaa salasanaa Googlen ulkopuolisella sivustolla.

Jos käytät samaa salasanaa kaikilla tileilläsi, suosittelemme Google-tilin salasanan vaihtamista. Muuten yhden tilisi vaarantuessa kaikki tilisi voivat vaarantua.

Kysyttävää Salasanavaroituksesta? Tutustu tähän sivuun.