Forebygg nettfisking med Passordvarsel

Du kan bruke Passordvarsel til å beskytte Google-kontoen din, inkludert informasjonen du har lagret på Gmail og YouTube.

Når du legger til Passordvarsel i Chrome-nettleseren din, mottar du et varsel automatisk dersom Google-passordet ditt brukes til å logge på nettsteder som ikke tilhører Google.

Slå på Passordvarsel
  1. Logg på Google-kontoen din i Google Chrome.
  2. Gå til Chrome Nettmarked og last ned Passordvarsel.
  3. Følg veiledningen på skjermen.
  4. Logg på Google-kontoen din på nytt for å komme i gang.

Ikke glem at Passordvarsel bare fungerer med Chrome-nettleseren.

Merk: Hvis du er en Google Workspace-administrator, kan du gå hit for å finne ut mer om hvordan organisasjonen din kan bruke Passordvarsel.

Slå av Passordvarsel
  1. Logg på Google-kontoen din i Google Chrome.
  2. Velg Mer Mer øverst til høyre.

3. Velg Flere verktøy.
  4. Velg Utvidelser.
  5. Finn Passordvarsel på listen over utvidelser.
  6. Velg Fjern Fjern.
Slik fungerer Passordvarsel

Når du har slått på Passordvarsel, mottar du et varsel hver gang passordet til Google-kontoen din blir brukt til å logge på nettsteder som ikke tilhører Google.

Du kan enten ignorere varselet eller gjøre noe med saken. Du kan for eksempel bytte passord hvis du tror at noen har kontoinformasjonen din.

Husk at Passordvarsel ikke lagrer passordene eller tastetrykkene dine permanent, og at den ikke sender dem til andre.

Finn ut mer om hvordan du beskytter Google-kontoen din.

Når kan du bruke passordet til Google-kontoen din?

Du kan fremdeles bruke passordet til Google-kontoen din til å logge på Google-relaterte apper og tjenester, for eksempel Gmail, YouTube, Chrome og Play. Passordvarsel utløses hvis du bruker det samme passordet på nettsteder som ikke tilhører Google.

Hvis du bruker det samme passordet på alle kontoene dine, anbefaler vi at du endrer passordet for Google-kontoen din. Ellers kan alle kontoene dine bli utsatt for sikkerhetsbrudd dersom én av dem blir utsatt for sikkerhetsbrudd.

Har du spørsmål om Passordvarsel? Klikk her.