Wachtwoorden gebruiken op verschillende apparaten

In de volgende gevallen kun je op verschillende apparaten inloggen bij apps en sites via wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Google-account:

• Je zet synchronisatie in Chrome aan op Android.
  • Je logt in bij Chrome op je computer.

Wachtwoorden opslaan in je Google-account

Als Aanbieden wachtwoorden op te slaan aanstaat, wordt je gevraagd je wachtwoord op te slaan wanneer je via Android of Chrome inlogt bij sites en apps.

Wil je je wachtwoord voor de site of app opslaan, selecteer dan Opslaan. Als er meer dan één Google-account is ingelogd op je apparaat, kun je kiezen in welk account je het wachtwoord wilt opslaan.

Je kunt je opgeslagen wachtwoorden altijd beheren op passwords.google.com of in Chrome.

Instellingen voor Aanbieden wachtwoorden op te slaan beheren

Chrome kan wachtwoorden voor sites onthouden en je automatisch inloggen met de wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account.

Aanbieden wachtwoorden op te slaan staat standaard aan, maar je kunt deze functie uitzetten of weer aanzetten.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google En dan Je Google-account beheren.
  3. Tik in het menu op Beveiliging.
  4. Scroll omlaag naar Inloggen op andere sites.
  5. Tik op Wachtwoordmanager En dan Instellingen Instellingen.
  6. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan aan of uit.

Instellingen voor Aanbieden wachtwoorden op te slaan beheren voor specifieke apps

Je kunt ervoor kiezen om nooit wachtwoorden op te slaan voor bepaalde apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd. Als je wordt gevraagd een wachtwoord op te slaan, selecteer je Nooit. Er wordt dan niet meer aangeboden om dat wachtwoord op te slaan.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google En dan Je Google-account beheren.
  3. Tik in het menu op Beveiliging.
  4. Scroll omlaag naar Inloggen op andere sites.
  5. Tik op Wachtwoordmanager En dan Instellingen Instellingen.
  6. Scroll omlaag naar Geweigerde sites en apps.
  7. Je kunt nu het volgende doen:
    • Aanbiedingen om een wachtwoord op te slaan voor een specifieke app blokkeren: Tik op Meer toevoegen en kies de app die je wilt blokkeren.
    • Aanbiedingen om een wachtwoord op te slaan voor een specifieke app niet meer blokkeren: Tik naast de app die je niet meer wilt blokkeren op Verwijderen Verwijderen.

Automatisch inloggen beheren

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps met de gegevens die je hebt opgeslagen. Je kunt automatisch inloggen ook uitzetten als je eerst bevestiging wilt geven voordat je inlogt.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google En dan Je Google-account beheren.
  3. Tik in het menu op Beveiliging.
  4. Scroll omlaag naar Inloggen op andere sites.
  5. Tik op Wachtwoordmanager En dan Instellingen Instellingen.
  6. Zet Automatisch inloggen aan of uit.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.