Wachtwoorden synchroniseren op je apparaten

Je kunt op verschillende apparaten inloggen bij apps en sites via wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Google-account.

Wachtwoorden opslaan in je Google-account

Als Aanbieden wachtwoorden op te slaan is ingeschakeld, wordt je gevraagd je wachtwoord op te slaan wanneer je via Android of Chrome inlogt bij sites en apps.

Als je je wachtwoord voor de site of de app wilt opslaan, selecteer je Opslaan. Als er meer dan één Google-account is ingelogd bij je Android-apparaat, kun je kiezen in welk account je de wachtwoorden wilt opslaan.

Je kunt je opgeslagen wachtwoorden op elk gewenst moment beheren op passwords.google.com of in Chrome.

Instellingen voor 'Aanbieden wachtwoorden op te slaan' beheren

Chrome kan wachtwoorden voor sites onthouden en je automatisch inloggen met de wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account.

Aanbieden wachtwoorden op te slaan is standaard ingeschakeld, maar je kunt deze functie uitschakelen of weer inschakelen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Scroll bovenaan naar rechts en tik op Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar 'Inloggen op andere sites' en tik op Opgeslagen wachtwoorden.
  4. Schakel Aanbieden wachtwoorden op te slaan in of uit.

Instellingen voor 'Aanbieden wachtwoorden op te slaan' beheren voor specifieke apps

Je kunt ervoor kiezen om nooit wachtwoorden op te slaan voor bepaalde apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd. Wanneer je wordt gevraagd een wachtwoord op te slaan, selecteer je Nooit. Er wordt dan niet meer aangeboden om dat wachtwoord op te slaan.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Scroll bovenaan naar rechts en tik op Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar 'Inloggen op andere sites' en tik op Opgeslagen wachtwoorden.
  4. Scroll omlaag naar 'Geblokkeerd'.
  5. Je kunt nu het volgende doen:
    • Berichten blokkeren waarin wordt aangeboden om een wachtwoord op te slaan voor een specifieke app. Tik op Toevoegen Gebruiker toevoegen en kies de app die je wilt blokkeren.
    • Blokkering opheffen van berichten waarin wordt aangeboden om een wachtwoord voor een specifieke app op te slaan. Tik naast de app waarvoor je de blokkering wilt opheffen op Menu Meer en dan Verwijderen.

Automatisch inloggen beheren

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps met de gegevens die je hebt opgeslagen. Je kunt automatisch inloggen ook uitschakelen als je eerst bevestiging wilt geven voordat je inlogt.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Scroll bovenaan naar rechts en tik op Beveiliging.
  3. Scroll omlaag naar 'Inloggen op andere sites' en tik op Opgeslagen wachtwoorden.
  4. Schakel Automatisch inloggen in of uit.