Wachtwoorden op al uw apparaten synchroniseren

Met Smart Lock voor wachtwoorden kunt u met uw opgeslagen wachtwoorden inloggen op verschillende apparaten. Smart Lock synchroniseert uw wachtwoorden naar uw Google-account wanneer u bent ingelogd bij Chrome of uw Android-apparaat.

Het wachtwoord van een app of site wordt niet weergegeven in andere apps of op andere sites. Meer informatie over het beheren van uw websitewachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan in uw account

Als Smart Lock voor wachtwoorden is ingeschakeld, wordt u gevraagd of u uw inloggegevens wilt opslaan wanneer u inlogt op websites in Chrome of bij sommige apps op uw Android-apparaat.

Als u uw wachtwoord voor de website of de app wilt opslaan, selecteert u Opslaan. Als er meer dan één Google-account op uw Android-apparaat is ingelogd, kunt u kiezen in welk account u de wachtwoorden wilt opslaan.

U kunt uw opgeslagen wachtwoorden op elk gewenst moment bekijken op passwords.google.com of in de instellingen van Chrome.

Smart Lock voor wachtwoorden inschakelen

Smart Lock voor wachtwoorden is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze functie als volgt uitschakelen of weer inschakelen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  5. Schakel de instelling in. Er wordt aangeboden om wachtwoorden voor websites in Chrome op te slaan, en u kunt inloggen met de wachtwoorden die in uw Google-account zijn opgeslagen.
  6. Schakel Automatisch inloggen in. U wordt op al uw apparaten automatisch ingelogd bij geschikte apps en websites die zijn gekoppeld aan uw Google-account.

Smart Lock voor wachtwoorden uitschakelen voor bepaalde sites of apps

U kunt ervoor kiezen nooit wachtwoorden op te slaan voor bepaalde websites. Wanneer u wordt gevraagd om een wachtwoord met Smart Lock op te slaan, selecteert u Nooit. Er wordt dan niet meer aangeboden om dat wachtwoord op te slaan.

U kunt als volgt de websites bekijken en beheren die nooit aanbieden om wachtwoorden op te slaan:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
  5. Onder 'Nooit opgeslagen' worden de websites weergegeven die nooit aanbieden om wachtwoorden op te slaan. Als u een site wilt verwijderen, klikt u op Meer Meer en vervolgens Verwijderen Verwijderen.
hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.