Administrer posisjonsinnstillinger for Android-apper

Du kan la apper bruke posisjonen til enheten for å gjøre ting eller gi deg informasjon. Apper kan for eksempel bruke posisjonen til å vise trafikk på pendleruten eller finne restauranter i nærheten.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Se hvilke apper som bruker posisjonen din

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
  3. Se appene som nylig har sjekket posisjonen din, under «Nylige posisjonsforespørsler».
    • Trykk på en app for å få mer informasjon om den, for eksempel batteri- eller databruk.

Slå posisjonsnøyaktighet på eller av

Hvis du slår av denne innstillingen, bruker enheten din bare GPS til å finne posisjon. GPS kan være tregere og mindre nøyaktig.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
  3. Trykk på Avansert og så Googles posisjonsnøyaktighet.
  4. Slå Forbedre posisjonsnøyaktigheten på eller av.

Merk: Googles posisjonstjenester kan samle inn posisjonsdata fra tid til annen. Posisjonstjenestene bruker disse dataene på en anonymisert måte for å forbedre posisjonsnøyaktigheten og posisjonsbaserte tjenester for apper. Posisjonstjenestene bruker kilder som Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer til å anslå posisjonen.

Slå skanning på eller av

Slå på skanning for å få enheten til å finne og vise posisjonen din mer nøyaktig.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
  3. Trykk på Avansert og så Søking.
    • Hvis du ikke ser «Avansert», trykker du på Søking.
  4. Slå Wi-Fi-skanning eller Bluetooth-søking på eller av.

Hvorfor ber apper deg om å endre posisjonsinnstillingene?

Hvis en app må bruke posisjonen din, kan den spørre om du vil endre posisjonsinnstillingene.

• «Vil du endre posisjonsinnstillinger?»: Appen må ha posisjonen slått på. Posisjonstjenester gir appen dataene som er nødvendige for å fungere ordentlig.
  • «Vil du forbedre posisjonsnøyaktigheten?»: Posisjonen er allerede på, men du kan slå på flere innstillinger eller sensorer for å forbedre nøyaktigheten.
  • Wi-Fi-tilkobling: Skanning etter Wi-Fi-nettverk bidrar til å fastslå posisjonen. Appen ber deg om å slå på Wi-Fi, eller om å la enheten din skanne etter Wi-Fi-nettverk.
  • Googles posisjonstjenester: Tillat at denne innstillingen hjelper apper med å finne posisjoner. Finn ut hvordan Google posisjonstjenester bruker posisjonsdata.

Hvis du bruker Android 8.1 eller eldre

Slå på Googles posisjonstjenester
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon og så Modus.
  3. Velg Høy presisjon eller Batterisparing. Begge alternativene kan bruke Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer til å fastslå posisjonen.
Slå av Googles posisjonstjenester
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
  3. Du kan slå av denne innstillingen på to måter:
    • Trykk på Modus og så Bare enheten. Med dette alternativet brukes bare GPS for å finne posisjonen.
    • Slå av Posisjon. Med denne handlingen slås posisjon også av for alle apper. Mange funksjoner fungerer ikke.