Locatie-instellingen beheren voor Android-apps

U kunt apps toestemming geven om de locatie van uw apparaat te gebruiken om acties te ondernemen of informatie te bieden. Apps kunnen uw locatie bijvoorbeeld gebruiken om woon-werkverkeer te bekijken of restaurants in de buurt te zoeken.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Bekijken welke apps uw locatie gebruiken

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
  3. Bekijk bij 'Recente locatieverzoeken' de apps die onlangs uw locatie hebben gecontroleerd.
    • Als u meer informatie over een app wilt bekijken, zoals het batterij- of datagebruik, tikt u op de betreffende app.

Locatienauwkeurigheid in- of uitschakelen

Als u deze instelling uitschakelt, gebruikt uw apparaat alleen gps om uw locatie te zoeken. Gps kan langzamer en minder nauwkeurig zijn.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
  3. Tik op Geavanceerd en dan Locatienauwkeurigheid van Google.
  4. Schakel Locatienauwkeurigheid verbeteren in of uit.

Opmerking: De locatieservices van Google kunnen van tijd tot tijd locatiegegevens verzamelen. Deze gegevens worden geanonimiseerd en gebruikt om de locatienauwkeurigheid en locatiegebaseerde services te verbeteren. Voor het schatten van de locatie worden bronnen zoals wifi, mobiele netwerken en sensoren gebruikt.

Scannen in- of uitschakelen

U kunt scannen inschakelen, zodat uw apparaat uw locatie makkelijker en nauwkeuriger kan vinden en weergeven.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
  3. Tik op Geavanceerd en dan Scannen.
    • Als u 'Geavanceerd' niet ziet, tikt u op Scannen.
  4. Schakel Wifi-scannen of Bluetooth-scannen in of uit.

Waarom apps u vragen om uw locatie-instellingen te wijzigen

Als een app uw locatie nodig heeft, kan deze u vragen of u uw locatie-instellingen wilt wijzigen.

• 'Locatie-instelling wijzigen?': Voor deze app moeten locatieservices worden ingeschakeld. Via locatieservices ontvangt de app de locatiegegevens die nodig zijn om correct te werken.
  • 'Locatienauwkeurigheid verbeteren?': Locatie is al ingeschakeld, maar u kunt meer instellingen of sensoren inschakelen om de locatie beter te bepalen.
  • Wifi-verbinding: De app kan locaties beter vinden door naar wifi-netwerken te scannen. Een app kan u vragen om wifi in te schakelen of om uw apparaat naar wifi-netwerken te laten scannen.
  • Locatieservices van Google: Apps kunnen met behulp van deze instelling naar locaties zoeken. Meer informatie over hoe locatieservices van Google locatiegegevens gebruiken.

Als u Android 8.1 of lager gebruikt

Locatieservices van Google inschakelen
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie en dan Modus.
  3. Kies Hoge nauwkeurigheid of Batterijbesparing. Voor beide opties kunnen wifi, mobiele netwerken en sensoren worden gebruikt om de locatie te bepalen.
Locatieservices van Google uitschakelen
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
  3. U kunt deze instelling op twee manieren uitschakelen:
    • Tik op Modus en dan Alleen apparaat. Met deze optie wordt alleen gps gebruikt om de locatie te bepalen.
    • Schakel Locatie uit. Met deze actie wordt de locatie ook voor alle apps uitgeschakeld. Veel functies werken dan niet.