Android-laitteen sijaintia käyttävien sovellusten valinta

Voit antaa sovelluksille oikeuden käyttää laitteesi sijaintia, jolloin ne voivat tehdä asioita puolestasi tai kertoa sinulle tietoja. Sijaintitietoja käyttämällä sovellukset voivat esimerkiksi näyttää työmatkan liikennetietoja tai etsiä lähistöllä olevia ravintoloita.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9.0:aa tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Laitteen sijaintia käyttävien sovellusten näkeminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
    • Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset ennen Sijainti-valintaa.
  3. Viimeisimmät sijaintipyynnöt ‑kohdassa näet sovellukset, jotka ovat tarkistaneet sijaintisi viime aikoina.
  4. Valinnainen: Koskettamalla sovellusta näet siihen liittyviä lisätietoja, kuten akun tai datan käyttötietoja.

Laitteen sijainnin käytön estäminen sovellukselta

Sinä päätät, mitkä sovellukset näkevät laitteen sijaintitiedot ja voivat käyttää niitä. Voit esimerkiksi sallia sijainnin käytön Google Mapsille ajo-ohjeiden saamiseksi, mutta kieltää sen peli- tai somesovellukselta.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
    • Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset ennen Sijainti-valintaa.
  3. Valitse Sovellustason käyttöoikeudet.
  4. Etsi sovellus.
  5. Poista siltä oikeus käyttää sijaintia.

Huom. Jos haluat estää kaikkia sovelluksia näkemästä ja käyttämästä laitteen sijaintia, katso Android-laitteen sijainnin käytöstä poistaminen.

Sovelluksen saamien sijaintitietojen tarkkuus

Jos sovelluksella on oikeus käyttää laitteen sijaintia, se voi käyttää laitteen arvioitua sijaintia, tarkkaa sijaintia tai molempia.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Käyttöoikeudet.
  5. Valitse Lisää Lisää ja sitten Kaikki käyttöoikeudet.
  6. Sijainti-kohdassa näet sovelluksen käyttämien sijaintitietojen tyypin. Jos kohtaa ei näy, sovellus ei saa laitteen sijaintitietoja tai ei voi käyttää niitä.
    • Arvioitu sijainti: Sovellus näkee laitteen karkean sijainnin parin sadan metrin tarkkuudella.
    • Tarkka sijainti: Sovellus näkee laitteen tarkan sijainnin, kuin pisteen kartalla.

Miksi sovellukset pyytävät sijaintiasetusten muuttamista

Jos sovellus tarvitsee laitteen sijaintia, se voi pyytää sinua muuttamaan sijaintiasetuksia.

• Muutetaanko sijaintiasetuksia? Laitteen sijainnin on oltava käytössä, jotta sovellusta voi käyttää.
  • Parannetaanko sijainnin tarkkuutta? Jos sijainti on jo sovelluksen käytössä, se pyytää parantamaan sen tarkkuutta ottamalla käyttöön lisää asetuksia tai antureita.
  • Wi-Fi-yhteys: Sovellus voi pyytää sinua ottamaan Wi-Fin käyttöön tai antamaan laitteen hakea Wi-Fi-verkkoja. Wi-Fi-haku auttaa havaitsemaan laitteen sijainnin tarkemmin.
  • Googlen sijaintipalvelut: Anna sovelluksille lupa saada laitteen tarkempi sijainti. Katso, miten Googlen sijainnin tarkkuus parantaa sijaintitietoja. Googlen sijainnin tarkkuus tunnetaan myös nimellä Googlen sijaintipalvelut.

Muiden sijaintiasetusten muuttaminen