Vælg, hvilke apps der må bruge din Android-enheds placering

Du kan give apps tilladelse til at bruge din enheds placering til at udføre opgaver for dig eller give dig oplysninger. Apps kan f.eks. bruge enhedens placering til at se pendlertrafik eller finde restauranter i nærheden.

Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 9.0 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Find ud af, hvilke apps der bruger din enheds placering

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og så Placering.
    • Hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret, inden du trykker på Placering.
  3. Under "Seneste placeringsanmodninger" kan du se de apps, der for nylig har tjekket din enheds placering.
  4. Valgfrit: Tryk på en app for at se flere oplysninger om den, f.eks. dens batteri- eller dataforbrug.

Sådan forhindrer du en app i at anvende din enheds placering

Du kan styre, hvilke apps der kan se og anvende din enheds placering. Du kan f.eks. lade Google Maps bruge din telefons placering til at give dig rutevejledning, men ikke dele placeringen med et spil eller en app til et socialt medie.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og så Placering.
    • Hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret, inden du trykker på Placering.
  3. Tryk på Tilladelser på appniveau.
  4. Find en app.
  5. Slå appens adgangstilladelse til placering fra.

Bemærk! Du kan forhindre alle apps i at finde og anvende din enheds placering. Her kan du se, hvordan du slår din Android-enheds placering fra.

Få flere oplysninger om, hvor nøjagtigt en app kan se din enheds placering

Hvis en app har tilladelse til at anvende en enheds placering, kan den anvende enhedens omtrentlige placering, præcise placering eller begge dele.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Apps og underretninger.
  3. Tryk på en app.
  4. Tryk på Tilladelser.
  5. Tryk på Mere Mere og så Alle tilladelser.
  6. Under "Placering" kan du gennemgå den type placering, appen anvender. Hvis du ikke kan se "Placering", finder og anvender denne app ikke din enheds placering.
    • Omtrentlig placering: Appen kan se, at din enhed befinder sig inden for et større område, der er nogle få hundrede meter på tværs.
    • Præcis placering: Appen kan se din enheds nøjagtige placering, som en prik på et kort.

Hvorfor apps anmoder dig om at ændre placeringsindstillinger

Hvis en app skal bruge din enheds placering, anmoder den dig nogle gange om at ændre dine placeringsindstillinger.

• "Vil du ændre din indstilling for placering?": Appen kræver adgang til din enheds placering for at fungere korrekt.
  • "Vil du gøre placering mere nøjagtig?": Selvom placering allerede er aktiveret for en app, beder den dig muligvis om at aktivere flere indstillinger eller sensorer for bedre at finde din enheds placering.
  • Wi-Fi-forbindelse: En app beder dig muligvis om at slå Wi-Fi til eller om at lade din enhed søge efter Wi-Fi-netværk. Når din enhed scanner efter Wi-Fi, kan den mere nøjagtigt angive din placering.
  • Google Placeringstjenester: Gør det muligt for apps at finde din enheds mere nøjagtige placering. Få flere oplysninger om, hvordan Google Placeringsnøjagtighed forbedrer dine oplysninger om placering. Google Placeringsnøjagtighed kaldes også Google Placeringstjenester.

Skift andre placeringsindstillinger