Administrer placeringsindstillinger for Android-apps

Du kan give apps tilladelse til at bruge din enheds placering til at udføre opgaver for dig eller give dig oplysninger. Apps kan f.eks. bruge enhedens placering til at se trafik til og fra arbejde eller finde restauranter i nærheden.

Bemærk! Android er ikke ens på alle enheder. Denne vejledning er til enheder, der kører Android 8.0 eller nyere. Find ud af, hvilken Android-version du har.

Se, hvilke apps der bruger din placering

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og dernæst Placering.
  3. Under "Seneste placeringsanmodninger" kan du se de apps, der for nylig har tjekket din placering. Tryk på en app for at se flere oplysninger om den, f.eks. dens batteri- eller dataforbrug.

Slå Googles placeringstjenester til eller fra

Googles placeringstjenester kan med jævne mellemrum indsamle placeringsdata for at forbedre placeringen for apps. Disse data bruges anonymt til at gøre placeringen mere nøjagtig og forbedre placeringsbaserede tjenester. Placeringstjenesterne anvender kilder som f.eks. Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer til at anslå placeringen.

Du kan til enhver tid slå Googles placeringstjenester til eller fra.

Slå Googles placeringstjenester til
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og dernæst Placering og dernæst Tilstand.
  3. Vælg Høj nøjagtighed eller Batteribesparende. Begge tilstande anvender Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer til at fastslå placeringen.
Slå Googles placeringstjenester fra
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og dernæst Placering.
  3. Du kan deaktivere Googles placeringstjenester på to måder:
    • Tryk på Tilstand og dernæst Kun via GPS. Denne tilstand bruger kun GPS til at fastslå placeringen.
    • Deaktiver Placering. Hvis du deaktiverer Placering på din enhed, deaktiverer du samtidig Placering for alle apps. Mange funktioner deaktiveres.

Hvis du bliver bedt om at ændre placeringsindstillinger

Hvis en app skal bruge din placering, kan den spørge, om du vil ændre dine placeringsindstillinger.

Sådan anmoder apps dig om at ændre placeringsindstillinger

Apps beder dig om at ændre dine placeringsindstillinger på forskellige måder:

• "Vil du ændre din indstilling for placering?"
    Appen kræver adgang til din placering. Placeringstjenester giver appen de data, den skal bruge for at fungere korrekt.
  • "Vil du gøre placering mere nøjagtig?"
    Placering er allerede aktiveret, men du kan aktivere flere indstillinger eller sensorer for at gøre placeringen mere nøjagtig.
  • Placeringstilstand
    Brug af en anden tilstand kan forbedre nøjagtigheden. Appen kan f.eks. anmode om, at du lader din enhed bruge tilgængelige Wi-Fi- og mobilnetværk til at fastslå placeringen. Appen vælger den indstilling, der bruger mindst muligt batteri.
  • Wi-Fi-forbindelse
    Søgning efter Wi-Fi-netværk hjælper med at fastslå placeringen. Appen beder dig muligvis om at aktivere Wi-Fi eller om at give enheden tilladelse til at søge efter Wi-Fi-netværk.
  • Googles placeringstjenester
    Lad Googles placeringstjenester hjælpe apps med at fastslå placeringen. Googles placeringstjenester kan med jævne mellemrum indsamle placeringsdata. Disse data bruges anonymt til at gøre placeringen mere nøjagtig og forbedre placeringsbaserede tjenester. Placeringstjenesterne anvender kilder som f.eks. Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer til at anslå placeringen.