Velg hvilke apper som kan bruke posisjonen til Android-telefonen din

Du kan la apper bruke posisjonen til telefonen for å gjøre ting eller gi deg informasjon. Appene kan for eksempel bruke posisjonen til telefonen til å vise trafikksituasjonen eller finne restauranter i nærheten.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Finn ut hvilke apper som bruker posisjonen til telefonen din

1. Sveip ned fra toppen av skjermen.
  2. Trykk og hold på Posisjon Posisjon. Gjør dette hvis du ikke ser Posisjon Posisjon:
    1. Trykk på Endre Endre eller Innstillinger Innstillinger. Deretter drar du Posisjon Posisjon til hurtiginnstillingene.
  3. Trykk på Apptillatelse.
  4. Under «Tillatt hele tiden», «Tillatt bare når appen brukes» og «Spør hver gang» ser du apper som kan bruke posisjonen til telefonen.
  5. For å endre appens tillatelser, trykk på den og velg posisjonstilgangen for appen. Finn ut mer om apptillatelser.
Tips: Hvis denne fremgangsmåten ikke fungerer for deg, kan du få hjelp fra enhetsprodusenten.

Hindre en app i å bruke posisjonen til enheten din

Du kan kontrollere hvilke apper som kan se og bruke posisjonen til telefonen, og når. Du kan for eksempel la Google Maps bruke posisjonen til telefonen for å gi deg veibeskrivelser, men ikke dele posisjonen med et spill eller en app for sosiale medier.

1. Finn appikonet på startskjermen på telefonen.
  2. Trykk og hold på appikonet.
  3. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  4. Trykk på Tillatelser og så Posisjon.
  5. Velg et alternativ:
    • Hele tiden: Appen kan bruke posisjonen din til enhver tid.
    • Bare mens du bruker appen: Appen kan bare bruke posisjonen din når du bruker den.
    • Spør hver gang: Hver gang du åpner appen, blir du bedt om å bruke posisjonen din. Appen kan bruke innstillingen til du lukker den.
    • Avvis: Appen kan ikke bruke posisjonen din, selv når du bruker den.

Tips: For å hindre alle apper i å bruke posisjonen til telefonen din, Finn ut hvordan du slår av posisjonsinnstillinger.

Finn ut hvordan apper kan bruke posisjonen til telefonen

Viktig: Hvis en app har tillatelse til å bruke posisjonen til telefonen din, kan den bruke telefonens omtrentlige posisjon, nøyaktige posisjon eller begge deler.

1. Finn appikonet på startskjermen på telefonen.
  2. Trykk og hold på appikonet.
  3. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  4. Trykk på Tillatelser og så Mer Mer og så Alle tillatelser.
  5. Under «Posisjon» ser du posisjontypen appen har bedt om. Hvis du ikke ser «Posisjon», har ikke denne appen bedt om posisjonen til telefonen din.

Ulike typer posisjonstilgang apper kan be om:

• Omtrentlig posisjon: Appen kan se at telefonen din er innenfor et område med en bredde på noen hundre meter.
  • Nøyaktig posisjon: Appen kan se den nøyaktige posisjonen til telefonen din.
  • I forgrunnen: Appen kan bare bruke posisjonen din når appen er åpen på skjermen eller når du ber den gjøre noe.
  • I bakgrunnen: Appen kan bruke posisjonsinformasjon til enhver tid – selv når du ikke bruker den.

Hvorfor ber apper deg om å endre posisjonsinnstillingene?

• «Vil du endre posisjonsinnstillinger?»: Appen må ha posisjonen til telefonen din slått på for å fungere skikkelig.
  • «Vil du forbedre posisjonsnøyaktigheten?»: Hvis posisjon allerede er slått på for en app, kan appen be deg om å slå på flere innstillinger eller sensorer for å forbedre posisjonsnøyaktigheten for telefonen din.
  • Wi-Fi-tilkobling: En app kan be deg om å slå på Wi-Fi, eller om å la telefonen din se etter Wi-Fi-nettverk. Søking etter Wi-Fi bidrar til å finne en mer nøyaktig posisjon for telefonen din.
  • Google Posisjonstjenester: La apper finne en mer nøyaktig posisjon for telefonen din. Finn ut hvordan Google Posisjonsnøyaktighet forbedrer posisjonsinformasjonen. Google Posisjonsnøyaktighet er også kjent som Google Posisjonstjenester.

Endre andre posisjonsinnstillinger