Velg hvilke apper som kan bruke posisjonen til Android-telefonen din

Du kan la apper bruke posisjonen til telefonen for å gjøre ting eller gi deg informasjon. Appene kan for eksempel bruke posisjonen til telefonen til å vise trafikksituasjonen eller finne restauranter i nærheten.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Finn ut hvilke apper som bruker posisjonen til telefonen din

1. Sveip ned fra toppen av skjermen.
  2. Trykk og hold på Posisjon Posisjon. Gjør dette hvis du ikke ser Posisjon Posisjon:
    1. Trykk på Endre Endre eller Innstillinger Innstillinger. Deretter drar du Posisjon Posisjon til hurtiginnstillingene.
  3. Trykk på Appenes posisjonstillatelser.
  4. Under «Tillatt hele tiden», «Tillatt bare når appen brukes» og «Ikke tillatt» ser du apper som kan bruke posisjonen til telefonen.
  5. For å endre appens tillatelser, trykk på den. Deretter velger du posisjonstilgangen for appen. Finn ut mer om apptillatelser.
Tips: Hvis denne fremgangsmåten ikke fungerer for deg, kan du få hjelp fra enhetsprodusenten.

Hindre en app i å bruke posisjonen til enheten din

Du kan kontrollere hvilke apper som kan se og bruke enhetens posisjon, og når de kan gjøre det. Du kan for eksempel la Google Maps bruke enhetens posisjon for å gi deg veibeskrivelser, men velge å ikke dele posisjonen med et spill eller en app for sosiale medier.

1. Finn appikonet på startskjermen på telefonen.
  2. Trykk og hold på appikonet.
  3. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  4. Trykk på Tillatelser etterfulgt av Posisjon.
  5. Velg et alternativ:
    • Hele tiden: Appen kan bruke posisjonen din til enhver tid.
    • Bare mens du bruker appen: Appen kan bare bruke posisjonen din når du bruker den.
    • Spør hver gang: Hver gang du åpner appen, blir du bedt om å bruke posisjonen din. Appen kan bruke innstillingen til du lukker den.
    • Avvis: Appen kan ikke bruke posisjonen din, selv når du bruker appen.
  6. Hvis du har gitt posisjonstilgang, kan du slå Bruk nøyaktig posisjon på eller av.

Tips: For å hindre alle apper i å bruke posisjonen til enheten din, Finn ut hvordan du slår av posisjonsinnstillinger.

Finn ut hvordan apper kan bruke posisjonen til telefonen

Viktig: Hvis en app har tillatelse til å bruke posisjonen til enheten din, kan den bruke enhetens omtrentlige posisjon, nøyaktige posisjon eller begge deler.

1. Finn frem til appikonet på startskjermen på enheten.
  2. Trykk og hold på appikonet.
  3. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  4. Trykk på Tillatelser etterfulgt av Mer Mer etterfulgt av Alle tillatelser.
  5. Under «Posisjon» ser du posisjontypen appen har bedt om. Hvis du ikke ser «Posisjon», har ikke denne appen bedt om enhetens posisjon.

Ulike typer posisjonstilgang apper kan be om:

• Omtrentlig posisjon: Appen kan se at enheten din er innenfor et område på omtrent 3 kvadratkilometer.
  • Nøyaktig posisjon: Appen kan se den nøyaktige posisjonen til enheten din.
  • I forgrunnen: Appen kan bare bruke posisjonen din når appen er åpen på skjermen, eller når du ber den om å gjøre noe.
  • I bakgrunnen: Appen kan alltid bruke posisjonsinformasjon – også når du ikke bruker appen.

Hvorfor ber apper deg om å endre posisjonsinnstillingene?

• «Vil du endre posisjonsinnstillinger?»: Enhetens posisjon må være slått på for at appen skal fungere skikkelig.
  • «Vil du forbedre posisjonsnøyaktigheten?»: Hvis posisjonen allerede er slått på for en app, kan appen be deg om å slå på flere innstillinger eller sensorer for å forbedre posisjonsnøyaktigheten for enheten.
  • Wifi-tilkobling: En app kan be deg om å slå på wifi eller la enheten se etter wifi-nettverk. Søking etter Wi-Fi bidrar til å finne en mer nøyaktig posisjon for enheten din.
  • Googles posisjonstjenester: La apper finne en mer nøyaktig posisjon for enheten din. Finn ut hvordan Google Posisjonsnøyaktighet forbedrer posisjonsinformasjonen. Google Posisjonsnøyaktighet er også kjent som Google Posisjonstjenester.

Endre andre posisjonsinnstillinger