Android-puhelimen sijaintia käyttävien sovellusten valinta

Voit antaa sovelluksille oikeuden käyttää puhelimesi sijaintia, jolloin ne voivat tehdä asioita puolestasi tai kertoa sinulle tietoja. Sijaintitietoja käyttämällä sovellukset voivat esimerkiksi näyttää työmatkan liikennetietoja tai etsiä lähistöllä olevia ravintoloita.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Puhelimen sijaintia käyttävien sovellusten tarkistaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Sovelluksen käyttöoikeus.
    • Jos Sijainti-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset ja sitten Sijainti.
  3. Sallittu aina- ja Sallittu vain käytön aikana ‑kohdista näet sovellukset, jotka voivat käyttää puhelimesi sijaintia.
  4. Jos haluat muuttaa sovelluksen käyttöoikeutta, napauta sitä ja valitse sitten sovellukselle oikea sijainnin käyttöoikeus.

Puhelimen sijainnin käytön estäminen sovellukselta

Sinä päätät, mitkä sovellukset näkevät puhelimen sijaintitiedot ja voivat käyttää niitä, ja milloin tämä tapahtuu. Voit esimerkiksi sallia sijainnin käytön Google Mapsille ajo-ohjeiden saamiseksi, mutta kieltää sen peli- tai somesovellukselta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Sijainti.
    • Jos Sijainti-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset ja sitten Sijainti.
  3. Valitse Sovelluksen käyttöoikeus tai Sovellustason käyttöoikeudet
  4. Etsi sovellus.
  5. Valitse jokin näistä:
    • Salli aina: Sovellus voi käyttää sijaintiasi milloin tahansa.
    • Salli vain, kun sovellus on käytössä: Sovellus voi käyttää sijaintiasi vain sovelluksen ollessa käytössä.
    • Estä: Sovellus ei saa koskaan käyttää sijaintiasi, vaikka sovellus olisi käytössä.  ​

Vinkki: Näin voit estää kaikkia sovelluksia käyttämästä puhelimen sijaintia: Lisätietoja puhelimen sijainnin käytöstä poistamisesta

Sovelluksen saamien puhelimen sijaintitietojen tarkkuus

Jos sovelluksella on oikeus käyttää puhelimen sijaintitietoja, se voi käyttää puhelimen arvioitua sijaintia, tarkkaa sijaintia tai molempia.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Valitse sovellus. Jos et löydä sovellusta, napauta ensin Näytä kaikki sovellukset.
  4. Valitse Käyttöoikeudet ja sitten Lisää Lisää ja sitten Kaikki käyttöoikeudet.
  5. Sijainti-kohdasta näet sovelluksen pyytämien sijaintitietojen tyypin. Jos Sijainti-kohtaa ei näy, sovellus ei ole pyytänyt puhelimen sijaintitietoja.

Sovellusten pyytämien sijainnin käyttöoikeuksien tyypit:

• Arvioitu sijainti: Sovellus näkee puhelimen karkean sijainnin parin sadan metrin tarkkuudella.
  • Tarkka sijainti: Sovellus näkee puhelimen tarkan sijainnin, kuin pisteen kartalla.
  • Etualalla: Sovellus voi käyttää sijaintiasi vain, jos sovellus on auki näytöllä tai käynnissä taustalla.
  • Taustalla: Sovellus voi käyttää sijaintitietojasi milloin tahansa, vaikka se ei olisikaan käytössä.

Miksi sovellukset pyytävät sijaintiasetusten muuttamista

Jos sovellus tarvitsee puhelimen sijaintia, se voi pyytää sinua muuttamaan sijaintiasetuksia.

• Muutetaanko sijaintiasetuksia?: Puhelimen sijainnin on oltava käytössä, jotta sovellus toimii oikein.
  • Parannetaanko sijainnin tarkkuutta?: Jos sijainti on jo sovelluksen käytössä, se pyytää parantamaan puhelimen sijainnin tarkkuutta ottamalla käyttöön lisää asetuksia tai antureita.
  • Wi-Fi-yhteys: Sovellus voi pyytää sinua ottamaan Wi-Fin käyttöön tai antamaan puhelimesi hakea Wi-Fi-verkkoja. Wi-Fi-haku auttaa havaitsemaan puhelimen sijainnin tarkemmin.
  • Googlen sijaintipalvelut: Anna sovellusten saada puhelimen tarkempi sijainti. Lisätietoja sijaintitietojen parantamisesta Googlen sijaintitietojen tarkkuuden avulla. Googlen sijaintitietojen tarkkuus tunnetaan myös nimellä Googlen sijaintipalvelut.

Muiden sijaintiasetusten muuttaminen