Een pincode voor uw Google-account maken of wijzigen

Sommige producten vragen om de pincode van een Google-account voordat u bepaalde acties kunt uitvoeren, zoals een apparaat instellen of een aankoop doen.

Wanneer een pincode gebruiken

U wordt gevraagd de pincode van een Google-account te gebruiken in een aantal verschillende situaties, waaronder de volgende:

• U keurt aankopen op Google Play goed (optioneel).
  • U stuurt iemand geld via Google Pay.
  • U stelt een Roku-box in. U gebruikt de pincode om Google Play Films toe te voegen.
  • U koopt iets op Google Play in Daydream.

De pincode van uw Google-account verschilt van uw pincode voor andere Google-producten, zoals Google Voice of Google Ads.

Een pincode instellen

Als u een pincode moet instellen, worden er instructies weergegeven. Deze stap maakt vaak deel uit van de instel- of aankoopprocedure.

U kunt ook als volgt een pincode instellen:

1. Ga naar het gedeelte Pincode van uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Pincode maken.
  3. Kies een sterke pincode en volg de stappen op het scherm.
    • Gebruik niet uw geboortedatum of andere getallen die gemakkelijk te raden zijn.
    • Gebruik geen pincode die u ergens anders gebruikt.
    • Gebruik geen cijfers op volgorde, zoals 1234 of 9876.
  4. Selecteer Opslaan.

Uw pincode wijzigen

1. Ga naar uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Ga naar Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Kies Pincode voor Google-account. U moet wellicht opnieuw inloggen.
  4. Kies Pincode wijzigen.
  5. Kies een sterke pincode en volg de stappen op het scherm.
  6. Selecteer Opslaan.