Hitta, låsa och rensa en borttappad Android-enhet

Om du tappar bort en mobil eller surfplatta med Android eller en Wear OS-klocka kan du hitta, låsa eller rensa den. Om du har lagt till ett Google-konto på Android-enheten är Hitta min enhet aktiverad automatiskt.

För att kunna hitta en borttappad enhet med Hitta min enhet måste

• enheten vara påslagen
  • ett Google-konto vara inloggat på enheten
  • enheten ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning
  • Synlighet vara aktiverad på Google Play
  • Plats vara aktiverad
  • Hitta min enhet vara aktiverad.

Läs mer om hur du kan hitta en borttappad enhet.

Tips! Om du har länkat mobilen till Google kan du leta efter den eller få den att ringa genom att söka efter find my phonegoogle.com.

Hitta, låsa och rensa via webben

1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot.
    • Om du har flera enheter klickar du på den borttappade enheten högst upp på skärmen.
    • Om det finns mer än en användarprofil på den borttappade enheten loggar du in på Google-kontot i huvudprofilen. Läs mer om användarprofiler.
  2. En avisering skickas till den borttappade enheten.
  3. Hitta enheten på kartan.
    • Tänk på att platsen är ungefärlig.
    • Om enheten inte hittas visas den senaste kända platsen, om tillgängligt.
  4. Välj vad du vill göra. Vid behov klickar du först på Aktivera lås och rensa.
    • Spela upp ljud
      Du kan få enheten att ringa med signalen på högsta volym i fem minuter – även om den är inställd på tyst läge eller vibrationssignal.
    • Lås
      Du låser enheten med pinkoden, det grafiska lösenordet eller lösenordet. Om du inte har något lås kan du ställa in ett. Du kan lägga till ett meddelande eller telefonnummer på låsskärmen så att du kan kontaktas om någon hittar enheten.
    • Rensa
      All data på enheten raderas permanent (dock eventuellt inte SD-kort). Efter rensningen fungerar inte Hitta min enhet på enheten.
      Obs! Om du hittar enheten efter rensningen måste du sannolikt ange lösenordet för Google-kontot för att kunna använda den igen. Läs mer om enhetsskydd.
Hitta med en app
  1. Öppna appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet på en mobil eller surfplatta med Android. Om den andra enheten saknar appen laddar du ned den på Google Play.
  2. Logga in.
    • Om den borttappade enheten är din trycker du på Fortsätt som [ditt namn].
    • Om du hjälper en vän trycker du på Logga in som gäst och ber vännen att logga in.
  3. Följ samma steg som för webbplatsen.
Hitta med Wear OS-klocka

Du kan hitta en borttappad mobil eller surfplatta med en Wear OS-klocka som är kopplad till enheten via Bluetooth.

Läs om att hitta en enhet med klockan.