Hitta, säkra eller rensa en borttappad Android-enhet

Om du tappar bort en Android-enhet eller Wear OS-klocka kan du hitta, säkra eller rensa den på distans. Du kan även hjälpa en vän att hitta, säkra eller rensa en borttappad enhet med appen Hitta min enhet.

Om du har lagt till ett Google-konto på enheten är Hitta min enhet aktiverat automatiskt. Som standard är enheten inställd på Med nätverket endast i områden där många rör sig. Det innebär att krypterade senaste platser lagras hos Google vilket gör det enklare att hitta både dina och andras offlineenheter som en del av ett gemensamt nätverk av Android-enheter. Enhetens senaste plats är tillgänglig för det första kontot som aktiverats på enheten.

Tips! Om du vill hitta, säkra eller rensa din Wear OS-enhet ansluter du den till wifi eller mobildata.

Hitta en borttappad Android-enhet.

Om du vill säkra eller rensa en Android-enhet ser du till att enheten

• har batteri kvar
  • är ansluten till mobildata eller wifi
  • är inloggad på ett Google-konto
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • är synlig på Google Play.
Om du använder tvåstegsverifiering kan du läsa om tvåstegsverifiering med reservkoder.

Hitta, säkra eller rensa en enhet på distans

Viktigt! Om du hittar enheten igen efter att du har rensat den måste du ange lösenordet för Google-kontot innan du kan använda den igen. Läs mer om enhetsskydd

Använda appen Hitta min enhet
  1. Öppna appen Hitta min enhet på en annan telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in.
    • Om den borttappade enheten är din trycker du på Fortsätt som [ditt namn].
    • Om du hjälper en vän trycker du på Logga in som gäst och ber vännen att logga in.
  3. Välj enheten du vill hitta bland de angivna enheterna. En avisering skickas till den borttappade enheten.
  4. Du kan bli ombedd att ange pinkoden för låsskärmen på den Android-enhet du vill hitta. Detta gäller för Android 9 eller senare. Du kan bli ombedd att ange ditt Google-lösenord om du inte använder en pinkod på enheten eller har Android 8 eller tidigare.
  5. På kartan visas information om enhetens plats.
    • Om du vill navigera till en borttappad enhet trycker du på Få en vägbeskrivning.
      • Din plats beräknas utifrån källor som följande:
        • GPS: Vi använder satelliter för att registrera din position upp till cirka 20 meter. När du befinner dig inuti en byggnad eller under marken visar GPS ibland fel position.
        • Wifi: Wifi-nätverk i närheten hjälper oss att veta var du befinner dig.
        • Basstationer: Anslutningen till mobildata kan vara korrekt upp till några tusen meter.
      • Läs mer om hur du kan förbättra platsangivelsen.
    • Om enheten är inom tio meter kan du se en form som fylls i när du kommer närmare enheten: Tryck på Hitta när du är nära. Uppdateringen kan ta några sekunder.
      • Radien som visas runt platsnålen visar hur säkra vi är på platsangivelsens exakthet.
    • Om du inte kan hitta enhetens nuvarande plats kan du fortfarande se den senaste kända platsen, om det finns en sådan.
  6. Välj vad du vill göra:
    • Spela upp ljud: Få enheten att ringa med signalen på högsta volym i fem minuter – även om den är inställd på tyst läge eller vibration.
      • För att spela upp ett ljud måste de trådlösa hörlurarna vara på och hörsnäckorna måste placeras utanför fodralet.
    • Säkra enheten: Lås enheten med pinkoden eller lösenordet. Om du inte har något lås kan du ställa in ett. Du kan lägga till ett meddelande eller telefonnummer på låsskärmen så att någon som hittar enheten kan kontakta dig.
    • Om du vill radera en enhet som du inte hittar: Följ anvisningarna för att rensa, återställa eller ta bort enheten.
Rensa, återställa eller ta bort en enhet

Du kan radera enheten om du inte hittar den.

Obs! Med de här stegen raderas all data på enheten permanent. SD-korten kanske inte raderas. När enheten har rensats är dess plats inte tillgänglig i Hitta min enhet.

Du kan använda Hitta min enhet på webben, på en Android-enhet eller i gästläget på en väns Android-enhet:

1. Öppna appen Hitta min enhet på enheten.
  2. Välj enheten eller tillbehöret som du vill återställa eller ta bort.
  3. Välj Inställningar.
    • Om du vill rensa en Android-enhet: Tryck på Återställ enheten till standardinställningarna.
    • Om du vill radera ett tillbehör: Tryck på Ta bort enhet.
Tips! Om du vill använda ett tillbehör med Hitta min enhet igen kan du öppna Bluetooth-inställningarna och konfigurera det på nytt via Hitta min enhet.
Hitta enheten med din Wear OS-klocka

Om du tappar bort en telefon eller surfplatta med Android som är ansluten till en smartklocka med Wear OS kan du kanske hitta den med hjälp av klockan. Läs mer om hur du hittar telefonen med klockan.

Hitta Android-enhetens IMEI-nummer

Om du vill inaktivera enheten kan mobiloperatören göra det med enhetens IMEI-nummer. Du hittar enhetens IMEI-nummer i inställningarna på telefonen eller med Hitta min enhet.

Obs! Vissa enheter, till exempel Google Pixel Tablet, har inget IMEI-nummer.

Så här hittar du enhetens IMEI-nummer med appen Hitta min enhet:

1. Öppna appen Hitta min enhet .
  2. Välj den enhet du vill hitta.
  3. Tryck på kugghjulsikonen Inställningar.

Så här hittar du enhetens IMEI-nummer i en webbläsare:

1. Öppna android.com/find.
  2. Tryck på ikonen Information bredvid enheten.
Markera ett tillbehör som borttappat

När du markerar tillbehöret som borttappat kan du lämna ett telefonnummer, en e-postadress och ett meddelande på låsskärmen. Andra som identifierar tillbehöret som borttappat kan se dina kontaktuppgifter så att de kan lämna tillbaka enheten till dig.

Tillbehöret markeras automatiskt som hittat när det är i närheten av Android-enheten som du ansluter tillbehöret till.

Tips! Vi skickar även en avisering när platsen har identifierats i Hitta min enhet-nätverket.
Identifiera ett borttappat tillbehör eller en borttappad spårare och lämna tillbaka objektet till ägaren

Du kan returnera någons tillbehör som hen har markerat som borttappat i appen Hitta min enhet.

1. Lås upp Android-enhetens skärm.
  2. För Android 12 eller tidigare kontrollerar du att Plats är aktiverat. Läs mer om hur du aktiverar plats.
    • Du kan även göra enhetens plats tillgänglig för andra appar och tjänster när du har aktiverat Plats.
  3. Håll objektet mot baksidan av telefonen eller surfplattan.
  4. Om enhetens ägare har lämnat kontaktuppgifter eller ett meddelande visas det på skärmen.

Få mer hjälp

Om du inte hittar den borttappade eller stulna enheten kan du läsa mer om hur du skyddar ditt Google-konto.

Relaterade resurser

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.