Hitta, låsa och rensa en borttappad Android-enhet

Om du tappar bort en telefon eller surfplatta med Android eller en Wear OS-klocka kan du hitta, låsa eller rensa den. Om du har lagt till ett Google-konto på enheten är Hitta min enhet aktiverat automatiskt. Läs mer om hur du kan hitta en borttappad enhet.

Följande måste gälla om det ska gå att hitta, låsa eller rensa en Android-telefon:

•   Enheten måste vara påslagen.
  •   Ett Google-konto måste vara inloggat på enheten.
  •   Enheten måste ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning.
  •   Synlighet måste ha aktiverats för enheten på Google Play.
  •   Plats måste ha aktiverats på enheten.
  •   Hitta min enhet måste ha aktiverats på enheten.

Hitta, låsa och rensa via webben

1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot.
    • Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
    • Om det finns mer än en användarprofil på telefonen loggar du in på ett Google-konto som hör till huvudprofilen. Läs mer om användarprofiler.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
    • Tänk på att platsen är ungefärlig.
    • Om telefonen inte hittas visas den senaste kända platsen, om det finns en sådan.
  4. Välj vad du vill göra. Om det behövs klickar du först på Aktivera lås och rensa.
    • Spela upp ljud: Få telefonen att ringa med signalen på högsta volym i fem minuter – även om den är inställd på tyst läge eller vibrationssignal.
    • Skydda enheten: Telefonen låses med pinkoden, det grafiska lösenordet eller lösenordet. Om du inte har något lås kan du ställa in ett. Du kan lägga till ett meddelande eller telefonnummer på låsskärmen så att någon som hittar telefonen kan kontakta dig.
    • Rensa enheten: All data på telefonen raderas permanent (dock eventuellt inte på SD-kort). Efter rensningen fungerar inte Hitta min enhet på telefonen.
      Obs! Om du hittar telefonen igen efter att den rensats behöver du antagligen ange lösenordet för Google-kontot innan du kan använda den igen. Läs mer om enhetsskydd.

Tips! Om du har länkat telefonen till Google kan du leta efter den eller få den att ringa genom att söka efter hitta min telefongoogle.com.

Hitta med en app
  1. Öppna appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet på en annan telefon eller surfplatta med Android.
    Om appen inte finns på den andra enheten laddar du ned den på Google Play.
  2. Logga in.
    • Om den borttappade enheten är din trycker du på Fortsätt som [ditt namn].
    • Om du hjälper en vän trycker du på Logga in som gäst och ber vännen att logga in.
  3. Följ samma anvisningar som ovan. Fortsätt till anvisningarna.
Hitta med Wear OS-klocka

Om du tappar bort en telefon eller surfplatta som är ansluten till en smartklocka med Wear OS by Google kan du kanske hitta den med hjälp av klockan. Läs mer om hur du hittar telefonen med klockan.