Een kwijtgeraakt Android-apparaat zoeken, vergrendelen of wissen

Als u een Android-telefoon of -tablet of Wear OS-horloge kwijtraakt, kunt u het apparaat zoeken, vergrendelen of wissen. Als u een Google-account aan uw apparaat heeft toegevoegd, is 'Vind mijn apparaat' automatisch ingeschakeld. Meer informatie over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw apparaat kan worden gevonden als u het kwijtraakt

Als u een Android-telefoon wilt vinden, vergrendelen of wissen, moet de telefoon aan de volgende voorwaarden voldoen:

•   Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  •   Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  •   Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  •   Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  •   'Locatie' moet zijn ingeschakeld.
  •   'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.
Als u uw kwijtgeraakte telefoon gebruikt voor verificatie in twee stappen, moet u een back-uptelefoonnummer of back-upcode hebben.

Op afstand zoeken, vergrendelen of wissen

1. Ga naar android.com/find en log in op uw Google-account.
    • Als u meerdere telefoons heeft, klikt u bovenaan het scherm op de kwijtgeraakte telefoon.
    • Als de kwijtgeraakte telefoon meer dan één gebruikersprofiel heeft, logt u in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  2. Er wordt een melding gestuurd naar de kwijtgeraakte telefoon.
  3. Op de kaart ziet u informatie over waar de telefoon zich bevindt.
    • De locatie wordt bij benadering bepaald en is mogelijk niet helemaal nauwkeurig.
    • Als uw telefoon niet kan worden gevonden, wordt de laatst bekende locatie weergegeven (indien beschikbaar).
  4. Kies wat u wilt doen. Klik zo nodig eerst op Vergrendelen en wissen inschakelen.
    • Geluid afspelen: Hiermee kunt u de telefoon vijf minuten op vol volume laten overgaan, zelfs als de stille modus of trilmodus is ingesteld op de telefoon.
    • Apparaat beveiligen: Hiermee wordt de telefoon vergrendeld met uw pincode, patroon of wachtwoord. Als u geen vergrendeling heeft ingesteld, kunt u dat alsnog doen. U kunt een bericht of telefoonnummer aan het vergrendelingsscherm toevoegen om iemand te helpen uw telefoon terug te bezorgen.
    • Apparaat wissen: Hiermee worden alle gegevens op de telefoon definitief verwijderd (SD-kaarten worden mogelijk niet gewist). Nadat de gegevens zijn gewist, kan 'Vind mijn apparaat' niet meer worden gebruikt op de telefoon.
      Belangrijk: Als u uw telefoon terugvindt nadat u deze heeft gewist, heeft u waarschijnlijk het wachtwoord van uw Google-account nodig om de telefoon weer te kunnen gebruiken. Meer informatie over apparaatbeveiliging.

Tip: Als je je telefoon aan Google hebt gekoppeld, kun je deze vinden of bellen door naar Vind mijn telefoon te zoeken op google.com.

Zoeken met een app
  1. Open de app Vind mijn apparaat op een andere Android-telefoon of -tablet.app
    Als de app nog niet op het andere apparaat is geïnstalleerd, kun je deze downloaden via Google Play.
  2. Log in.
    • Als je je eigen apparaat kwijt bent, tik je op Doorgaan als [je naam].
    • Als je iemand anders helpt, tik je op Inloggen als gast en laat je de ander inloggen.
  3. Volg dezelfde stappen als hierboven vermeld. Doorgaan naar stappen
Zoeken met je Wear OS-horloge

Als je een telefoon of tablet verliest die is verbonden met een Wear OS by Google-smartwatch, kun je deze mogelijk vinden met je horloge. Meer informatie over hoe je je apparaat zoekt met je horloge.